16.4 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στο Νεοχώρι στο Πήλιο

Εδώ και λίγες μέρες η Β Λυκείου πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο. Οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία για ένα ταξίδι επίγνωσης , στο χώρο της κβαντικής φυσικής, στη μοναδική παγκοσμίως διαδραστική παρουσίαση του CERN εκτός της έδρας του! Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου, με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία βασίζεται σε διεθνή σύμβαση που έχει συναφθεί με το Cern.

- Advertisement -

Από το απέραντο του σύμπαντος στο απειροελάχιστο των υποατομικών σωματιδίων, μια προσπάθεια από τους μαθητές για κατανόηση εννοιών όπως η «αντιύλη» και του μποζονίου Higgs. Τα μυστήρια του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων και των εργαστηρίων όπου απασχολούνται μόνιμα περίπου 3.000 επιστήμονες εξακολουθούν να ασκούν μια ακαταμάχητη έλξη σε μικρούς, μεγάλους, μυημένους και μη, έξι δεκαετίες μετά την ίδρυση του Conseil Europeen pour la Recherche Nucleaire (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών).

Στην εκδρομή συμμετείχαν ως συνοδοί καθηγητές :Κόκκαλης Σωτήριος, Πουλιανίτης Ευάγγελος, Κατσιούλας Γεώργιος και Κομματά Κατερίνα.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ