26.4 C
Trikala
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Εντυπωσίασε το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας

Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραστάσεις του πραγματοποίησε το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, στις 6-3-2019, Τετάρτη, στο υπέροχο θέατρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά», ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου της Αθήνας κ. Γιώργου Καμίνη και του Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου(opanda) κ. Κώστα Μπιτζάνη.

- Advertisement -

Παρουσίασε την κωμωδία «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ;» του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, συγγραφέα, στιχουργού, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα, σκηνικά Πιπίνας Μπατζιάκα-Ρήτα, μουσική και τραγούδια Χρήστου Νικολόπουλου.

Η ανωτέρω παράσταση είναι σημαντικός σταθμός για την κωμωδία αυτή γιατί συμπληρώθηκαν 400 πόλεις, χωριά, Σχολεία, φυλακές, ΚΑΠΗ, γηροκομεία, Ιδρύματα με παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, στρατόπεδα, τσιγγάνικους οικισμούς, κοινωνικά παντοπωλεία κλπ, όπου παρουσιάστηκε, γεγονός πρωτοφανές και αξιοθαύμαστο για ένα νεοελληνικό έργο από ένα επαρχιακό θέατρο.

Οι ηθοποιοί του Θεάτρου έκαναν κατάθεση ψυχής, αποδίδοντας εκπληκτικά τους ρόλους, σκορπίζοντας σε όλους τους θεατές άφθονο και αβίαστο γέλιο, δημιούργησαν μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα και χειροκροτήθηκαν θερμά.

Η Αν. Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης κ. Κατερίνα Παπανάτσιου που τίμησε με την παρουσία της την παράσταση, ενθουσιασμένη αγκάλιασε τον Δημήτρη Ρήτα και τον επαίνεσε με πολύ επαινετικά λόγια για το υπέροχο θεατρικό κείμενο και για την εκπληκτική απόδοση των ηθοποιών.

Επίσης, την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους: οι Βουλευτές του Νομού Καρδίτσας κ. Σπύρος Λάππας και η κ. Παναγιώτα Βράντζα, ο Βουλευτής Χανίων κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο Βουλευτής Άργους κ. Γιάννης Γκιόλας, ο γερουσιαστής και Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης κ. Κρις Σπύρου, ο πρ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Αθανάσιος Κουτρουμάνος, ο κ. Αντώνης Κυρίτσης τραγουδιστής πολλών τραγουδιών του Δημήτρη Ρήτα και άλλοι. Όλοι τους μίλησαν με πολύ κολακευτικά λόγια για την παράσταση και έδωσαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους συντελεστές της.

Ήταν μία παράσταση που τιμά το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας και διαφημίζει την Καρδίτσα, τη Θεσσαλία και γενικά τον πολιτισμό στην πρωτεύουσα Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα.

Έπαιξαν: Σωτήρης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Βάιος Ρήτας, Τζένη Μπακαρού, Δημήτρης Ρήτας, χορηγός αφισών και προγραμμάτων Σχολή Οδηγών Απόστολος Δημ. Ρήτας (δίπλα από το νυχτερινό Γυμνάσιο Καρδίτσας).

Οι Δήμοι και οι Πολιτιστικοί φορείς που θέλουν να δουν την υπέροχη αυτή κωμωδία μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δημήτρη Ρήτα 6976074465 για συνεργασία.

 

Στη φωτογραφία: Δημήτρης Ρήτας (Υπουργός)

Απόστολος Ρήτας (ψηφοφόρος)

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ