15.9 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Επιτέλους συστήθηκε το νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, αποκτώντας έτσι τον έλεγχο του, το Υπουργείο Υγείας

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr

- Advertisement -

Επιτέλους μετά από ένα ολόκληρο μήνα χωρίς διοικητικό συμβούλιο, όπως πρώτοι είχαμε αποκαλύψει, (εδώ) ο ΕΟΠΥΥ απέκτησε νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αυτό επέβαλε το άρθρο 56 του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τη νέα δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το οποίο ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία αργά το απόγευμα της Πέμπτης 3 Αυγούστου από την ολομέλεια της Βουλής και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 7 Αυγούστου Νόμος 4486/2017 – ΦΕΚ 115/Α/7-8-2017.

Μετά από αυτή την αλλαγή το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αφού στην ενδεκαμελή νέα σύνθεση κυριαρχούν πλέον έξι μέλη της υπουργικής επιρροής. Συγκεκριμένα δόθηκε δικαίωμα ψήφου και στον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Τάκη Γεωργακόπουλο, ο οποίος επιλέγεται και ορίζεται με απόφαση του υπουργού, καταργήθηκε η θέση επιτρόπου του Δημοσίου άνευ δικαιώματος ψήφου και εισέρχεται στο συμβούλιο ως μέλος με δικαίωμα ψήφου υπάλληλος του υπουργείου, καταργήθηκε η μία από τις δύο θέσεις επιστημόνων, που επιλέγονται από ασφαλισμένους και συνταξιούχους, ενώ μπήκε στο συμβούλιο και ένας εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ