26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Εurogroup: «Λευκός καπνός» για το ελληνικό χρέος -Τι προβλέπει η συμφωνία

Mετά από περίπου εννέα ώρες συνεδρίασης του Eurogroup επιτεύχθηκε η πολυαναμενόμενη για την Ελλάδα και τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης υπάρχει καταρχάς συμφωνία για το ύψος της τελικής δόσης των δανείων για την Ελλάδα στα 15 δισ. ευρώ, για την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF κατά 10 χρόνια και για περίοδο χάριτος επίσης 10 χρόνια.

- Advertisement -

Από τη δόση των 15 δισ ευρώ τα 3,3 δισ ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή μέρους δανείων του ΔΝΤ, ενώ το συνολικό μαξιλάρι (σ.σ. η δόση που εγκρίθηκε σήμερα και όσα έχουν μείνει στον «κουμπαρά») ανέρχεται στα 24,1 δισ.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι είναι μία ιστορική αλλά και ευτυχισμένη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Νωρίτερα  ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο είχε χαιρετίσει την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ με «τιτίβισμά» του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανέφερε ότι αποτίει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την ανθεκτικότητα και την ευρωπαϊκή προσήλωση του.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ