13.2 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ημερήσια εκδρομή το Περιφερειακού Τμήματος Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού

Το Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού, θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, στο Καλπάκι, Παναγία Μολυβδοσκέπαστη, Κόνιτσα, Βοϊδομάτη. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2431027430

- Advertisement -

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

07:15 Αναχώρηση από τα Τρίκαλα με προορισμό το ιστορικό Καλπάκι. 09:30-10:00 Θα κάνουμε μια στάση έξω από τα Ιωάννινα για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, θα πάρουμε το δρόμο για το Ιστορικό Καλπάκι.

10:30 Άφιξη στο πολεμικό Μουσείο του Καλπακίου. Μνήμες από το Έπος του ’40, την εισβολή των Ιταλών και τις νικηφόρες μάχες του ελληνικού στρατού στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας, ξεδιπλώθηκαν στο Καλπάκι, στα ίδια μέρη όπου γράφτηκαν ορισμένες από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεοελληνικής ιστορίας. Οι άνθρωποι του Μουσείου Θα μας ξεναγήσουν και προς το τέλος θα παρακολουθήσουμε ένα 10-λεπτόβίντεο με την αναπαράσταση της μάχης.

11:15Αναχωρούμε από το Καλπάκι με προορισμό Μονοδένδρι που είναι το Φαράγγι του Βίκου και το Πέτρινο δάσος. Περιήγηση στην Περιοχή.

14:00 Αναχωρούμε για το Βοϊδομάτη για φαγητό δίπλα στο Ποτάμι.

16:00Αναχωρούμε για το Μοναστήρι της Μολυβδοσκέπαστης. Απέχει μόλις 300 μέτρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου.«Όταν μπαίνεις στο καθολικό, νιώθεις μία ακαθόριστη ενέργεια, ειδικά μόλις σταθείς για να κάνεις έναν σταυρό μπροστά στη θαυματουργή εικόνα». Το καθολικό της μονής είναι βυζαντινού ρυθμού με τρούλο, ξυλόγλυπτο τέμπλο και αγιογραφίες. Στο παρελθόν, το καθολικό της μονής υπήρξε «μολυβοσκέπαστο», τη στέγη κάλυπταν φύλλα από μολύβι, τα οποία χρησιμοποίησαν οι Έλληνες για να φτιάξουν βόλια και να πολεμήσουν τους Τούρκους. Στη μονή θα μας μιλήσει ο Ηγούμενος και θα μας αναφέρει περισσότερες πληροφορίες.

18:00-Ξεκινάμε σιγά σιγά για το δρόμο την επιστροφής για τα Τρίκαλα έπειτα από μια ολόκληρη μέρα στα Καλντερίμια της Ηπείρου. Κατά την διάρκεια της επιστροφής θα πραγματοποιήσουμε και μια ολιγόλεπτη στάση.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ