16.5 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.
Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

- Advertisement -

Μια εβδομάδα απομένει για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Ευρωβουλή και είναι σύνηθες φαινόμενο, για τα Ελληνικά πολιτικά δεδομένα, το θερμόμετρο… να χτυπήσει κόκκινο…! Οι αντιπαραθέσεις κορυφώθηκαν, οι επιχειρηματολογία δίνει και παίρνει, οι υποσχέσεις συνεχίζονται και όλων το μυαλό είναι στο πως δεν θα χάσουν την εξουσία, όσοι την έχουν, και για το πώς θα κερδίσουν την εξουσία, όσοι δεν την έχουν.
Αυτοί που κυβερνούν μεταχειρίζονται κάθε τρόπο για να ξεγελάσουν ή για να εκβιάσουν τον λαό, προκειμένου να αποφύγουν τα δυσάρεστα. Μερικοί απ’ αυτούς δεν κάνουν χωρίς Δύναμη, χωρίς εξουσία και γι’ αυτό βάζουν στους πολίτες διλήμματα, προσπαθούν να τους εκφοβίσουν.
Χθες υπήρχαν πρωτοσέλιδα Αθηναϊκών εφημερίδων που έλεγαν, πως η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, θα κάνει «ριζικές αλλαγές σε φόρους και πανεπιστήμια» και πως οι Σαμαράς και Βενιζέλος «κάνουν πορεία στον Λαό». Τώρα θυμήθηκαν πως υπάρχει και Λαός; Τώρα σκέφθηκαν, λόγω εκλογών φυσικά, πως πρέπει να επικοινωνήσουν με τους δυστυχισμένους και εξαθλιωμένους πολίτες;
Πολύ αργά το σκέφτηκαν και πολύ κακώς αποφάσισαν την πορεία προς… τον λαό, γιατί ο λαός ξύπνησε και γνωρίζει πως δεν υπάρχει κράτος, πως όλα έχουν διαλυθεί, πως η Υγεία και η Παιδεία είναι μόνο για όσους έκλεψαν το Δημόσιο χρήμα και πως η Συγκυβέρνηση δεν έγινε για το καλό της πατρίδας αλλά για να γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς και για να αποφύγει τα δυσάρεστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τους απογείωσαν τα εγκλήματα όσων κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια χωρίς να τιμωρηθεί κανένας τους, πλην δύο τριών πολιτικών θυμάτων. Το ποτάμι, όχι του Θεοδωράκη, γιατί αυτό έχει πολύ θολούρα, δεν γυρίζει πίσω και οι εκβιασμοί του Βενιζέλου, του Γρηγοράκου και των άλλων δείχνουν τον πανικό, που τους πιάνει, γιατί ήρθε η ώρα να ξεβρομίσει η «Κόπρος του Αυγεία» και να σταλούν στην Δικαιοσύνη όσοι έκλεψαν το κράτος και όσοι παρέδωσαν την χώρα στους Δανειστές και τους Τοκογλύφους.
Ήρθε το τέλος τους και ας αρχίσουν να το συνειδητοποιούν, γιατί η Δημοκρατία ούτε εκβιάζεται ούτε έχει αδιέξοδα. Καταρρέουν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ελιά και το «Ποτάμι» που έχει τις πηγές του στο ΠΑΣΟΚ και εκβάλλει στην Ν.Δ…! «Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τον Λαό τον ρώτησε, εάν θέλει αυτή την Συγκυβέρνηση; Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και η περίοδο της Μίζας, της Αρπαχτής, της Διαφθοράς, της Διαπλοκής και του πελατειακού κράτους πέρασε οριστικά και αμετάκλητα.
Ο πολίτης που ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό, χάρη στα Μνημόνια του Σαμαρά και του Βενιζέλου, ο άνεργος, ο μετανάστης, ο ετοιμοθάνατος εμποράκος, ο δυστυχής συνταξιούχος, ο αξιολύπητος υπάλληλος, ο ταλαίπωρος δανειολήπτης, ο φτωχός αγρότης και κτηνοτρόφος, όσοι έχασαν την περιουσία τους και οι συγγενείς όσων αυτοκτόνησαν, λόγω της τρομερής οικονομικής κρίσης, πήραν την απόφαση να διώξουν τους τυράννους, να εξαφανίσουν όσους έσπειραν την καταστροφή, να ξεφορτωθούν τους εκβιαστές, και να διαλύσουν τα κομματικά απολιθώματα του παρελθόντος.
Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και θα ζήσει, αλλά χωρίς αυτούς που μας έφεραν σ’ αυτό το κατάντημα. Δεν θέλουμε άλλους ΣΩΤΗΡΕΣ….!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ