18.2 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η Καλαμπάκα τιμάει τον Άγιο Βησσαρίωνα ΦΩΤΟ

Σε κατανυκτικό και συνάμα μεγαλόπρεπο κλίμα πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ι.Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγ. Βησσαρίωνος, του πολιούχου της Καλαμπάκας.

- Advertisement -

Την πομπή συνόδευσαν η Φιλαρμονική τοῦ Δήμου, ἄγημα τῆς Σ.Μ.Υ., τα σώματα ασφαλείας , εκπρόσωποι προσκόπων, οι αρχές του τόπου και ο ευσεβής λαός που προσήρχετο κατά 100αδες.

Η λιτανεία ξεκίνησε μετά τον εσπερινό όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων και τοποτηρητής της Ι.Μητροπόλεώς Σταγών και Μετεώρων κ. Μάξιμος, από το Μητροπολιτικό Ναό που φέρει το όνομα του Αγίου και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλεως όπου τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο Θείο λόγο που κήρυξε, αφού αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Βησσαρίωνος, τόνισε πως ο Θεός όπως και σε εκείνα τα δύσκολα χρονιά για τον Ελληνισμό και τον τόπο φρόντισε να αναδείξει κάποιον Άγιο για να ποιμάνει το λαό του, έτσι και τώρα ελπίζει να αναδείξει έναν Επίσκοπο Άγιο με χάρη Θεού. Συμπλήρωσε πως οι Επίσκοποι πρέπει να εχουν γαλουχηθεί και ανδρωθεί με καλογερικό πνεύμα ενώ ευχήθηκε στο λαό της Καλαμπάκας και στον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη να είναι εκείνος ο οποίος θα ποιμάνει τον τόπο.

Στη λιτανεία συμμετείχε και ο o Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Στρατονικείας κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ο οποίος αύριο θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.

Imsm

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ