21.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η Καρδίτσα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Σεραφείμ (βίντεο-90 φωτό μέρος 1ο)

Χιλιάδες προσκυνητές από την Καρδίτσα και από όλη τη Θεσσαλία, παρίσταντο στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της πόλης, Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του θαυματουργού.

- Advertisement -

Την περασμένη Κυριακή το πρωί (22-4-2018) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας, εψάλλει η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, του Σεβασμιοτάτου Ποιμενάρχου κ. Τιμόθεου, μετά Ιερέων και Διακόνων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Λιτανεία των Ιερών Λειψάνων και Εικόνος του Αγίου Σεραφείμ στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου τελέσθηκε Αρτοκλασία και σύντομη Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Στην τελετή συμμετείχε Στρατιωτικό άγημα, η φιλαρμονική μπάντα του δήμου Καρδίτσας και τα χορευτικά: Αργιθεατών Καρδίτσας, Αμπελικού, Γοργοβιτών, Η Καραγκούνα και Λαμπερού.

Στη συνέχεια η πομπή επανήρθε στο Ναό όπου έγινε η απόλυση. Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν: Βουλευτές, οι πολιτικές και οι στρατιωτικές αρχές του τόπου, θεσμικοί, εκπρόσωποι φορέων, πολιτικά πρόσωπα κ.α.

Δείτε το 1ο μέρος του βίντεο και του άλμπουμ με τις πρώτες 90 φωτογραφίες που κατέγραψε το trikalaola.gr και θα ακολουθήσει το 2ο μέρος του βίντεο και άλλες τόσες φωτογραφίες.   

ΤΟ 1ο ΜΈΡΟΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

ΟΙ ΠΡΏΤΕΣ 90 ΦΩΤΟ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ