21.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ή SUCCESS STORY…!

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

- Advertisement -

Δημοτικός Σύμβουλος – Πολιτευτής

Μεγάλες κουβέντες, ξύλινη γλώσσα, διλλήματα και μπόλικος λαϊκισμός με αρκετά μεγάλα ψέματα είναι, δυστυχώς το ρεπερτόριο των πολιτικών προσώπων, που διαχειρίστηκαν την εξουσία τα τελευταία σαράντα – πενήντα χρόνια. Λίγοι ήταν εκείνοι που αγαπούσαν την πατρίδα και τον Λαό. Οι περισσότεροι ερωτεύτηκαν την εξουσία για να χορτάσουν τιμές, για να γίνουν πλούσιοι και για να στηρίξουν την ανυπαρξία του ΕΓΩ τους. Οι ικανοί και οι τίμιοι δεν είχαν θέση στα διεφθαρμένα κόμματα και στην πελατειακή πολιτική ζωή!

Έτσι οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή, την πολιτική απαξίωση και έφεραν την δυστυχία σ’ όλη την κοινωνία. Η πρωτοφανής δημοσιονομική.. προσαρμογή αφήνει πίσω της πόνο, απόγνωση και εξαθλίωση και θύματα είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, οι άνθρωποι, που πριν λίγα χρόνια τα είχαν όλα και σήμερα έγιναν ζητιάνοι, άστεγοι, άνεργοι, πάμφτωχοι και τρέφονται είτε από τα συσσίτια της εκκλησίας και των φορέων είτε από τα αποφάγια που πέφτουν στους κάδους των σκουπιδιών. Οι καθημερινές ιστορίες συγκλονίζουν, από συμπολίτες μας, ενώ η άγρια φορολογία μας γονάτισε και νέκρωσε τα πάντα.

Τρομερά τα αριθμητικά δεδομένα για ανθρώπους που έχουν αποκλεισθεί κοινωνικά. Το 34% των Ελλήνων δηλαδή 3.795.100 άτομα είναι στην παραπάνω κατάσταση. Κάτω από το όριο της φτώχειας είναι 2.535.700 άνθρωποι. Το 50% των φτωχών έχει εισόδημα κάτω των 4.000 ευρώ τον χρόνο. Ο αριθμός των ανέργων επίσημα φτάνει στο 1.350.000 και ανεπίσημα ξεπερνάει τα 2εκατομμύρια, πολλοί από τους οποίους είναι άνεργοι για χρόνια και πολλοί έχουν και οικογένειες. Οι συμπολίτες μας που είναι ανασφάλιστοι φτάνουν τα 2.400.000 και δεν έχουν πρόσβαση στην Υγεία δηλ. Ιατρική και Φαρμακευτική στήριξη. Λουκέτο έβαλαν 800.000 επιχειρήσεις. Μεγαλοστελέχοι επιχειρήσεων έγιναν ζητιάνοι. Άνθρωποι ζουν χωρίς ρεύμα, ενώ άλλοι πούλησαν μέχρι και τις βέρες του γάμου τους και 6.000 άτομα αυτοκτόνησαν.

Η φτώχεια έγινε καθημερινός μας σύντροφος και ο εφιάλτης του αύριο. Κι όμως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο άλλοτε μισητός πολιτικός εχθρός του Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλούν για SUCCESSSTORY, για μία πετυχημένη… ιστορία. Μιλάνε για πλεόνασμα την στιγμή που η χώρα είχε μόνο πέρυσι 26 δις.ευρώ έλλειμμα. Μιλάνε για ανάπτυξη την στιγμή που δεν γίνεται ένα έργο, που δεν σηκώνεται μια οικοδομή, που δεν υπάρχει ένα μεροκάματα και που η χρεοκοπία είναι ακόμα έξω από την πόρτα μας.

Δυστυχώς αυτοί που μας κυβερνούν ζουν στον κόσμο τους, ξεκομμένοι από την εφιαλτική ζωή της καθημερινότητάς. Η απαξίωση των κλεφτών της πολιτικής και ο κατακερματισμός των πολιτικών κομμάτων δείχνουν το κατάντημα της δημοκρατίας και της χώρας. Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη σ’ όλους αυτούς που έφεραν την κοινωνία στο σημερινό σημείο και αυτό θα φανεί από την πολιτική ψήφο των ευρωεκλογών γιατί οι πολίτες θα ψηφίσουν για την ζωή τους.

Ο κύβος ερρίφθη και όσοι έσπειραν ανέμους θα θερίσουν θύελλες, γιατί το τούνελ της ζωής μας είναι θεοσκότεινο…..!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ