16.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η «Φοβερά Προστασία» ευλογεί τα Τρίκαλα (ΒΙΝΤΕΟ-82 ΦΩΤΟ)

Με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, κλήρο και λαό το απόγευμα της Πέμπτης στα προπύλαια του Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου έγινε η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας «Φοβερά προστασίας» που έρχεται από το Άγιο Όρος και τη Μονή Κουτλουμουσίου και το πιστό αντίγραφο θα μείνει για πάντα στα Τρίκαλα!

- Advertisement -

Η εικόνα με πομπή από την Μητρόπολη πήγε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, όπου η «Φοβερά προστασία» θα μείνει για πάντα στον ναό για ευλογία των πιστών. Μάλιστα η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκη και Σταγών θα εορτάσει με λατρευτικές εκδηλώσεις την υποδοχή της Παναγίας για τέσσερις ημέρες.

Έτσι τόσο την Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή με τους Β’ Χαιρετισμούς, αλλά και Σάββατο και Κυριακή θα υπάρξουν εκκλησιαστικές αφορμές ώστε οι πιστοί να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας. Ενώ ο ιερός ναός του Αγίου Στεφάνου θα είναι ανοιχτός από πολύ πρωί μέχρι και αργά το βράδυ, ώστε να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες να ασπαστούν την άγια εικόνα της μητέρας του Χριστού μας.

To αυριανό πρόγραμμα
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018:

7:30-9:00 π.μ.: Θ΄ Ὥρα καὶ Ἑσπερινὸς μετὰ Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας.

7:30-9:00 π.μ.: Ἀκολουθία τῶν Β΄ Χαιρετισμῶν.

9:30-12:30 βραδινή: Ἱερὰ Ἀγρυπνία. Ἀκολουθία τῶν Β΄ Χαιρετισμῶν, Ὄρθρος καὶ Ἀρχιερατικὴ Θεία Λειτουργία, ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης καὶ Σταγῶν κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018:

10:00-11:00 π.μ.: Ἱερά Παράκλησις ἐνώπιον τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος τῆς Παναγίας «ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ».

6:00-8:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινὸς ἐν συνεχείᾳ Ἱερὸν Εὐχέλαιον, Χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης καὶ Σταγῶν κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018:

7:30-10:30 π.μ.: Ὄρθρος καὶ Θεία Λειτουργία.

Παρακαλούνται οἱ φιλέορτοι καί φιλακόλουθοι Χριστιανοί νά προσέλθουν καί νά λάβουν τή χάρη καί εὐλογία τῆς Παναγίας «ΦΟΒΕΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ».

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 7:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ 10:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ