15.7 C
Trikala
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Η επόμενη 5ετία θα είναι 5ετία έργων κι όχι λόγων

Περιοδεία σε Φλαμούλι, Καρυές και Μεγάλα Καλύβια πραγματοποίησε την Κυριακή το απόγευμα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κι επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίκαλα Συμπολιτεία» Χρήστος Λάππας.
Ο κ. Λάππας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε η δημοτική αρχή όταν ανέλαβε τη δημαρχία. Όπως τόνισε εκτός από την οικονομική δυστοκία του Δήμου, είχε να λύσει και θεσμικά θέματα που προέκυψαν από τη συνένωση των Καποδιστριακών Δήμων. Όλα αυτά προσπάθησε να τα βάλει σε τάξη και σήμερα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα θέματα της καθημερινότητας. Κατά τον κ. Λάππα ο Δήμος Τρικκαίων είναι ένας Δήμος που όχι μόνο πρέπει να λέγεται ευρωπαϊκός, αλλά να είναι και στην πράξη. Κι αυτό μπορεί να χτιστεί σιγά, σιγά.

- Advertisement -

λαππασ 1
Ο κ. Λάππας υποσχέθηκε ότι η επόμενη 5ετία θα είναι μία δημιουργική 5ετία για το Δήμο, μία 5ετία που θα φανεί το αναπτυξιακό ξεπέταγμα στο Δήμο, θα είναι μία 5ετία έργων κι όχι λόγων, θα είναι μία 5ετία δράσεων στον πολιτισμικό τομέα, τον τομέα των κοινωνικών υποδομών, στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών. Έχουμε το σχέδιο και τη δύναμη, το όραμα για να πάμε το Δήμο μπροστά, στα επόμενα 5 χρόνια ο Δήμος θα πάει δέκα βήματα μπροστά, υπογράμμισε και ζήτησε από τους κατοίκους να εμπιστευτούν και πάλι τη δημοτική αρχή αφού την εμπιστεύτηκε στα δύσκολα. Από εδώ και πέρα ξανοιγόμαστε στο πέλαγος της ελπίδας με μόνα εφόδια στα κατάρτια μας την ειλικρίνεια και την αξιοπρέπεια. Σώσαμε το Δήμο κι αυτό το θεωρούμε πολύ μεγάλο πράγμα κι αυτό το διαχειριστήκαμε με φειδώ, τόνισε.

λαππασ 2
Στο Φλαμούλι έκανε ειδική αναφορά στην ομάδα του Φλαμουλίου την οποία όπως είπε θα στηρίξουν όλοι για να πάει πιο πάνω, ενώ θα δοθεί έμφαση και στα προβλήματα της καθημερινότητας.
Στις Καρυές ο κ. Λάππας ανέφερε ότι ο Δήμος έχει υποχρέωση η οποία εκπορεύεται από το γεγονός ότι δέχεται την ετήσια εμποροπανήγυρη της πόλης κι επομένως η ευθύνη είναι και προς τα ανταποδοτικά κι αυτό με κάθε τρόπο θα το τηρήσει η δημοτική αρχή στο μέλλον. Ως εκ τούτου, από τις πρώτες παρεμβάσεις (όπως είναι το καμπαναριό, χώρος γύρω από το σχολείο κ.α.) που θα γίνουν τώρα που ο Δήμος μπορεί, θα είναι στις Καρυές, σε συνεργασία και με τον πολιτιστικό σύλλογο.

λαππασ 3

Ένα από τα έργα πνοής που προωθεί η δημοτική αρχή μέσω του προγράμματος Leader είναι η κατασκευή ενός ποδηλατόδρομου που θα ξεκινάει από τις φυλακές, θα περνάει από τις Καρυές και θα καταλήγει στα Μεγάλα Καλύβια. Επίσης, στα Μεγάλα Καλύβια είναι έτοιμη η μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία του παιδικού σταθμού και σύντομα το έργο θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση. Ενώ, προτεραιότητα θα δοθεί και στην ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου που θα αποτελέσει την πιο μεγάλη επένδυση στα Τρίκαλα, αλλά και στο Κονάκι και την ένταξή του στο Leader.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αναφορικά με την απόδοση των ανταποδοτικών τελών στις Τοπικές Κοινότητες που υπόσχεται ο κ. Παπαστεργίου, εξήγησε ότι το ποσό είναι εξαιρετικά μικρό. Για το 2013 αυτά τα έσοδα στο σύνολο των κοινοτήτων ήταν 198.000 ευρώ εκ των οποίων οι 103.000 προέρχονται από τον πρώην Δήμο Παληοκάστρου, για τα υπόλοιπα χωριά τα ετήσια ανταποδοτικά ανέρχονται σε ποσό μικρότερο των 100.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, όπως υποστήριξε, αυτή δεν είναι λύση. Αντίθετα αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αυξηθούν τα ίδια έσοδα του Δήμου.

λαππασ 4
Ο κ. Λάππας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παρουσία του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη των ΑΝ.ΕΛ. Στέλιου Λάσκου ο οποίος παρακολούθησε την ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου στα Μεγάλα Καλύβια, τονίζοντας ότι αυτό είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού.
Περιοδεία Χρήστου Λάππα σε Εργατικές Κατοικίες Σωτήρας, Σωτήρα και Σαράγια

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νεοσύστατος οικισμός των εργατικών κατοικιών της Σωτήρας συζήτησε ο Δημαρχος Τρικκαίων κι επικεφαλής του συνδυασμού Τρίκαλα Συμπολιτεία την Κυριακή το μεσημέρι. Οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου και οι παραβρισκόμενοι του κάτοικοι έθεσαν στο Δήμαρχο μία σειρά θεμάτων όπως είναι η διάβαση μπροστά στο 22ο Δημοτικό Σχολείο, η λειτουργία των δημοτικών καταστημάτων, η διαμόρφωση της πλατείας με πράσινο, η διαμόρφωση χώρων αθλοπαιδιών. Ο κ. Λάππας απάντησε ότι στη νέα δημοτική περίοδο η Δημοτική Αρχή θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων.
Ακολούθως ο κ. Λάππας επισκέφθηκε τον οικισμό της Σωτήρας. Μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίκαλα Συμπολιτεία» αναφέρθηκε στους στόχους που θέτει η δημοτική αρχή για την περιοχή. Παρέλαβε από τους εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρας και τους κατοίκους 21 συνολικά αιτήματα για διάφορα έργα και παρεμβάσεις που ζητούν να γίνουν στην περιοχή και τόνισε ότι θα πρέπει να ιεραρχηθούν προκειμένου να ικανοποιηθούν τα σημαντικότερα καθώς όπως τόνισε δεν μπορεί να δεσμευτεί για έργα που δεν ανταποκρίνονται στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, ούτε ότι μπορούν να γίνουν όλα αυτομάτως. Εντούτοις, υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους θα ιεραρχηθούν τα θέματα και θα επιχειρηθεί να δοθούν λύσεις σε προβλήματα. Επιπλέον θα γίνει προσπάθεια ένταξης έργων σε διάφορα προγράμματα.

ΣΑΡΑΓΙΑ
Εκείνο που επισήμανε πάντως είναι ότι μία από τις προτεραιότητες που θέτει η δημοτική αρχή είναι η αξιοποίηση των αθλητικών χώρων που παραμένουν αναξιοποίητα εδώ και πολλά χρόνια με την εκεί δημιουργία ενός αθλητικού πάρκου κατά το πρότυπο του Άη – Γιώργη. Έργο πνοής που θα αναδείξει την περιοχή.
Νωρίτερα ο κ. Λάππας είχε επισκεφθεί τα Σαράγια όπου συναντήθηκε με κατοίκους, συζήτησε μαζί τους και υποσχέθηκε ότι η νέα προγραμματική περίοδος θα είναι εστιασμένη στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας κι άλλους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, αφού ο Δήμος κατάφερε από το 2014 και μετά να ξεπεράσει το πρόβλημα της χρεοκοπίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΠΠΑ

ΤΡΙΤΗ 13/5

10:00 Επίσκεψη σε τοπικές Βιομηχανίες

13:00 Επίσκεψη σε τοπικές Βιομηχανίες

13:45 Επίσκεψη στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα Τρικάλων

17:00 Συμμετοχή σε debate της ΕΡΑ-μετάδοση μέσω ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV
19:00 Περιοδεία σε Σεισμόπληκτα & Αγ. Οικουμένιο

19:30 Περιοδεία στη Λεπτοκαρυά

20:00 Περιοδεία στο Λογγάκι

20:30 Περιοδεία στο Αρδάνι

21:15 Περιοδεία στον Πυργετό

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΠΠΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΙΟΥ 2014
ΣΤΙΣ 8:30 μ.μ.
ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΣΑΡΑΓΙΑ 1

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ