30.1 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Η οικογένεια είναι δώρο

«Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο, πήγαινε σπίτι σου και αγάπησε την οικογένειά σου!» διάβασα κάπου και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω πιο πολύ.

- Advertisement -

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη ζωή μας είναι περαστικοί και αυτοί που στο τέλος μένουν, είναι η οικογένειά μας. Όχι απαραίτητα ο μπαμπάς, η μαμά, ο σύζυγος ή ο αδερφός, αλλά αυτοί που διαλέξαμε και μας διάλεξαν για συγγενείς. Το «αίμα» που δεν μας συνδέει αλλά εμείς οι ίδιοι φτιάξαμε, για να μας ενώσει με όσους μας νιώθουν πιο πολύ.

Αγαπώ τα Χριστούγεννα γιατί κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, βλέπω δικά μου πρόσωπα που σημαίνουν πολλά για μένα. Θα πάμε με τον Γιώργο σε όλα τα Χριστουγεννιάτικα χωριά να παίξουμε και να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε τις άλλες μέρες με τα τρελλά ωράρια της δουλειάς μου. Θα ρίξουμε στο γραμματοκιβώτιο το γράμμα μας στον Άη Βασίλη, θα του πάρω το παιχνίδι που ζήτησε και θα γελάσω με τα αστεία του και τις αθώες απορίες του.

Θα πάμε με τη κουμπάρα μου και κολλητή μου φίλη από το νηπιαγωγείο στο αγαπημένο μας εμπορικό, θα βολτάρουμε μπροστά από όλες τις βιτρίνες, θα πάρουμε δώρα η μία στην άλλη, θα πάμε τα πιτσιρίκια μας στον παιδότοπο, θα πούμε όλα όσα δεν μπορούμε απ’ το τηλέφωνο που τα παιδιά τσιρίζουν, θα θυμηθούμε τις βλακείες που κάναμε στο σχολείο και θα γελάσουμε.

Θα έρθει ο άντρας της να κάνουν τα ψώνια της οικογένειας αλλά να κάνω κι εγώ τα ψώνια της δικής μου, γιατί εγώ μπορεί να μην έχω σύζυγο αλλά οικογένεια έχω ακόμα. Είμαι εγώ και το παιδί μου. Και η κολλητή μου. Και οι φίλοι μου.

Φέτος δεν θα πάρω πολλά πράγματα μιας που τα οικονομικά μου δεν είναι και στα καλύτερά τους. Ως μαμά και κυρίως ως το κεφάλι του σπιτιού, έχω κάνει μια έρευνα για το που θα πάρω αυτά που θέλω, χωρίς να μου κοστίσουν ακριβά.

Μέσα στις επιλογές μου είναι οπωσδήποτε το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen όπου μπορείς να βρεις επώνυμα είδη και όχι μόνο, για τον άντρα, τη γυναίκα, το παιδί και όλη την οικογένεια, σε πολύ προσιτές τιμές ενώ συνδυάζεις τις αγορές με τη διασκέδαση.

Που σημαίνει ότι το παιδί θα ξετρελλαθεί με τον παιδότοπο του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen, τον οποίο σκοπεύω και φέτος να βάλω ως τυράκι, σε φάση «Γιώργο αν κάτσεις φρόνιμα να ψωνίσουμε, μετά έχει παιδότοπο!». Ναι τέτοια αδίστακτη μάνα είμαι! :p

Αυτό που λείπει περισσότερο από τους ανθρώπους σήμερα, είναι η αγάπη. Η οικογένεια. Οι αληθινοί φίλοι. Η κατανόηση. Και τα απλά πράγματα. Ένας καφές με μια φίλη χωρίς να κοιτάμε κάθε τρείς και λίγο το τηλέφωνο, ένα ζεστό μπάνιο με την ησυχία μας, μια βόλτα με τα παιδιά σε ένα εμπορικό χωρίς να τρέχουμε πανικόβλητοι να γυρίσουμε πίσω, δυο συμβολικά δώρα σε δικούς μας ανθρώπους που θέλουμε να δώσουμε χαρά.

Η ζωή είναι απλή και η κρίση γύρω μας, περισσότερο ηθική. Δεν λείπουν τα λεφτά απ΄ τη ζωή μας, οι αξίες λείπουν. Και η οικογένεια. Τόσο αυτονόητη, μα τόσο καθόλου δεδομένη.

Η οικογένεια είναι δώρο. Φυλάξτε το καλά κάτω απ’ το δέντρο της ζωής για να μπορείτε να το χαίρεστε κάθε μέρα, και όχι μόνο, μια φορά το χρόνο!

πηγη:http://singleparent.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ