22.9 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η ομιλία του Αγοραστού στη Λάρισα (φωτο)

Φίλες και φίλοι

- Advertisement -

 

Σας ευχαριστώ παρά πολύ, σας ευχαριστώ από καρδιάς για την θερμή σας υποδοχή.

Εδώ από την καρδιά της Περιφέρειας μας, την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, τη  Λάρισα, στέλνουμε σήμερα όλοι μαζί ηχηρό μήνυμα νίκης για τις εκλογές της Κυριακής.

Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Βάζουμε την Θεσσαλία στην πρώτη γραμμή.

Βάζουμε την Λάρισα στην πρώτη γραμμή του αγώνα και των κατακτήσεων. Για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας, που αποτελεί όρο επιβίωσης για την επόμενη μέρα, όχι μόνον για την Περιφέρεια μας αλλά και για την χώρα.

Η Κυριακή 26 Μαΐου θα είναι ημέρα νίκης για την Θεσσαλία. Ημέρα νίκης, για όλους εμάς που με την «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» , βάλαμε πάνω από όλα τους πολίτες, τους Θεσσαλούς και τις Θεσσαλές, τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες.

Ζητάμε ισχυρή εντολή πρώτης Κυριακής, για να ανανεώσουμε το νήμα της συνεργασίας, της συνέργειας, της εμπιστοσύνης, της αποτελεσματικότητας, της κοινωνικής συνοχής, της δημιουργίας.

Για να κάνουμε την Περιφέρεια μας πρωτοπόρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Αλλάζουμε τη Λάρισα, αλλάζουμε τη Θεσσαλία.

Το έργο μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί εγγύηση για το αύριο, εγγύηση για τον πολίτη. Το έργο μας στην Λάρισα αποτελεί εγγύηση για τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες. Τα νούμερα αποστομωτικά. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έγιναν ή εξελίσσονται 704 έργα συνολικού προϋπολογισμού 877.582.222,64€ .

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκρίναμε την πράξη αντί της θεωρίας.

Επιλέξαμε την ευθύνη μίας νέας αρχιτεκτονικής για την Θεσσαλία, με πυλώνες την δημιουργία και την αποτελεσματικότητα. 

Και έχουμε καταφέρει πολλά, φίλες και φίλοι. Πολλά και σημαντικά σε κάθε γωνιά της Περιφέρεια μας.

Ο Πλάτωνας έχει πει ότι «κανένας νόμος η διάταξη δεν είναι ισχυρότερος από την κατανόηση».

Και αν δεν κατανοήσει κανείς τα προβλήματα του τόπου, τα προβλήματα των πολιτών που ζουν σε αυτόν, πως μπορεί να είναι χρήσιμος; Πως μπορεί να είναι ωφέλιμος; Πως μπορεί να είναι δημιουργικός; Πως μπορεί να σταθεί καθημερινά δίπλα στις ανάγκες των ανθρώπων του τόπου του;

Εμείς ξεκινήσαμε από την κατανόηση των προβλημάτων και προχωρήσαμε σε σχεδιασμό, προγραμματισμό  και  υλοποίηση έργων που είχαν ως στόχο να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, να συμβάλλουν στη άνοδο του επιπέδου ζωής. Με δυο λόγια να κάνουν την ζωή όλων μας πιο εύκολη.

Η ατελείωτη απαρίθμηση των έργων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας μας  είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της δημιουργικής και αναπτυξιακής πορείας που ακολουθήσαμε, με επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο που υπήρξε και ο πυρήνας των επιλογών μας. 

Εργοτάξιο υψηλών απαιτήσεων τα προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια μας. Ένα μεγάλο στοίχημα με έντονη αναπτυξιακή δυναμική. Αδιάψευστος μάρτυρας οι αριθμοί:

Είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα έργων στην Ελλάδα με ποσοστό 95%.  Σε 2.920 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, 4.789 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,8  δις. Ευρώ και 2.540 επενδύσεις, προϋπολογισμού 670 εκατομμυρίων ευρώ.    

Τα προβλήματα δεν λύνονται με συνθήματα. Λύνονται με έργα.

 Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μιλάει καθημερινά με τα έργα της.

Ακολουθήσαμε και ακολουθούμε αταλάντευτα τον δρόμο της ανάπτυξης. Το δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, το δρόμο της ευθύτητας και της αλήθειας.

Βρεθήκαμε στο προσκήνιο των εξελίξεων, μοχθήσαμε, συγκρουστήκαμε, επιμείναμε, αγωνιστήκαμε, προγραμματίσαμε, επιλέξαμε, υλοποιήσαμε, για την Θεσσαλία και τη Λάρισα, με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου. Επιλέγοντας η ανθρωποκεντρική πολιτική να είναι ο γνώμονας των καθημερινών μας αποφάσεων.  

Βασικό μας μέλημα ήταν και παραμένει μέσα από τις δράσεις, τις επιλογές και τα έργα της Περιφέρειας να δημιουργηθούν ευκαιρίες απασχόλησης για όλους. «Δουλειά, δουλειά, δουλειά για όλους» αυτό θέλουμε. Αυτός  είναι ο πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας για την επόμενη θητεία της.

Η Περιφέρεια μας είναι μία Περιφέρεια διαρκών επιδόσεων και διακρίσεων.

Το δε 2019 , υπήρξε ορόσημο για τη Θεσσαλία, καθώς πέτυχε την υψηλότερη διάκριση στην ιστορία και μία από της σημαντικότερες για τις Περιφέρειες της Ε.Ε.: ανακηρύχτηκε Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης.

Είμαστε κόμβος RegHub, ο μοναδικός στην Ελλάδα και ένας  από τους 20 στην Ευρώπη. Έχουμε στο ενεργητικό μας ως Περιφέρεια 21 εθνικά και ευρωπαϊκά  βραβεία. Βραβεία   που ανήκουν στους Θεσσαλούς και στις Θεσσαλές και καθένα τους ξεχωριστά, δημιουργεί μεγαλύτερο αποτύπωμα της Θεσσαλίας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Κάνει γνωστή την δουλειά που γίνεται στην Περιφέρεια  σε όλους της τομείς έχοντας ως επίκεντρό τον άνθρωπο, δίνοντας αξία στον πολίτη.

Η Θεσσαλία  είναι η πρώτη Περιφέρεια στην χώρα σε έργα και δράσεις κοινωνικής πολιτικής με συνολικό προϋπολογισμό 232 εκ ευρώ και χιλιάδες ωφελουμένους. Η Θεσσαλία έχει το καλύτερο δίκτυο υποδομών στην χώρα. Έχει την πρωτιά στο εμπορικό πλεόνασμα. Έχει αυξήσει τις εξαγωγές της κατά 500%. Έχει το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, την Κάρλα.  Είναι η πρώτη αθλητική περιφέρεια στην χώρα. Η  Θεσσαλία  βραβεύτηκε με το χρυσό βραβείο στα Tourism Awards ως η  Περιφέρεια με την πιο ολοκληρωμένη καμπάνια τουριστικής προβολής. Με δύο λόγια η Θεσσαλία είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων

με πυρήνα τον άνθρωπο, τον πολίτη.

Ο Αριστοτέλης είχε αποφανθεί ότι: «το ελληνικό γένος ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει αν ήταν πολιτικά ενωμένο».

Στις μέρες μας βέβαια, στην εποχή των μνημονίων και της απώλειας αυτονόητων δικαιωμάτων, τα πρώτα δυο, η «ελευθερία» και η «διοίκηση» του κεντρικού κράτους, επιδέχονται πολλή συζήτηση. Όμως, τις ολέθριες συνέπειες του πολιτικού διχασμού της χώρας, είχαμε- και στην νεότερη ιστορία μας- πολλές φορές την ευκαιρία να τις διαπιστώσουμε και να τις υποστούμε.

Γι’ αυτό, για μας, η ενωμένη Θεσσαλία, η «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή και πυξίδα των επιλογών μας.

 

Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις. Δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός σε όλους.

Ανοιχτές πόρτες ανοιχτός διάλογος. Αυτή είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια του πολίτη.

Μία περιφέρεια ,  εκατοντάδες πρωτοβουλίες, διαβουλεύσεις και διεθνείς συμμετοχές.

Ολοκληρώσαμε εμβληματικά έργα, που κανείς δεν πίστευε ότι θα κάναμε. Μέσα από μία πορεία απαιτητική, δύσκολη αλλά και πυκνά δημιουργική.

Τρεις σταθμοί

Και στην διάρκεια της πορείας μας υπάρχουν τρεις «σταθμοί» που αποτέλεσαν ξεχωριστές στιγμές διαφορετικής εμβέλειας.

*Σε τοπικό επίπεδο   η επανασύσταση της λίμνης Κάρλας, που προανέφερα, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που βραβεύτηκε για την περιβαλλοντική του διάσταση και άλλαξε κυριολεκτικά το τοπίο, την παραγωγή  και  τη ζωή των κατοίκων.

*Η μεγάλη εθνική στιγμή ήταν το 2015, όταν λόγω της οικονομικής κρίσης  είχαν σταματήσει να εισρέουν κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ στη χώρα. Τα έργα είχαν σταματήσει και οι άνεργοι αυξάνονταν. Ανέλαβα πρωτοβουλία και συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ και  την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κρέτσου. Μετά από μακρά συνάντηση ο πρόεδρος Γιούνκερ πείστηκε από τα επιχειρήματά που του κατέθεσα και άλλαξε όλη η αρχιτεκτονική της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ μόνο για την Ελλάδα.  Ήρθαν τον Οκτώβριο του 2015, 6 δις στη χώρα και άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση.

* Και η μεγάλη ευρωπαϊκή στιγμή που ξεχωρίζω ήταν όταν εισηγήθηκα ως   «rapporteur», στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης  το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο της περιόδου 2021-2027, το  Invest EU, που πρόκειται να προσελκύσει επενδύσεις συνολικού ύψους 700 δις ευρώ για  δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά το λέω κάθε φορά γιατί είναι κάτι που πιστεύω βαθειά. Είναι σημαντικό να ευημερούν οι αριθμοί αλλά το βασικό ζητούμενο είναι να ευημερούν δια των αριθμών οι άνθρωποι. Δηλαδή πιο απλά οι αριθμοί να βρίσκονται στην υπηρεσία των ανθρώπων. Και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, όπου έχω την τιμή να προεδρεύω, με γνώμονα αυτή την αρχή επιλέγουμε και προχωράμε.

Απασχόληση

Ισχυρή Περιφέρεια σημαίνει πρώτα απ όλα, ισχυρή τοπική κοινωνία.

Γι αυτό και η απασχόληση, το αυτονόητο δικαίωμα να μπορεί να έχει κανείς δουλειά, υπήρξε για μας ως Περιφερειακή Αρχή,  ένα θεμελιώδες μέλημα στην δύσκολη περίοδο που περάσαμε.   Η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει ότι στις δύσκολες περιόδους μέσα από τα έργα και την παραγωγική διαδικασία, μέσα από ένα υψηλό πρόγραμμα επενδύσεων, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και πηγαίνει ο τόπος μπροστά.

Φροντίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον με ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εντάξαμε εκατοντάδες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο. Έχουμε  πρόγραμμα 60 περίπου εκ ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με επιδότηση 70%, δημιουργώντας έτσι και νέες θέσεις εργασίας.

Για 222 τουριστικές επιχειρήσεις διατέθηκαν 17 εκ ευρώ από την Περιφέρεια, που σημαίνει επενδύσεις 34 εκ ευρώ για την Θεσσαλία, καθώς η συμμετοχή ανήλθε στο 50%.

Διατέθηκαν 10 εκ ευρώ στο ΤΕΠΙΧ  που αφορά στην επιδότηση επιτοκίου δανείων που λαμβάνουν οι Θεσσαλοί δικαιούχοι επιχειρηματίες, και στο οποίο έχουν ενταχθεί  θεσσαλικές επιχειρήσεις.

Διαμορφώσαμε ένα ευρύ φάσμα κατά τέτοιο τρόπο ώστε η δημιουργία θέσεων εργασίας να συναντά την ενίσχυση αδύνατων κοινωνικά ομάδων στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής. Επί παραδείγματι, η ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος σε ύψος 50 με 60% προκειμένου να συνδεθούν με το Φυσικό Αέριο. Μία δράση η οποία παράλληλα δημιουργεί έμμεσα νέες θέσεις εργασίας. Διατέθηκαν 35 εκ ευρώ προκειμένου να μπορούν νήπια οικογενειών χαμηλού εισοδήματος να πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Άλλη μία επιλογή που παράλληλα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Δημιουργήθηκαν ανά την Θεσσαλία 23 Κέντρα Κοινότητας όπου βρήκαν απασχόληση πολλοί συμπολίτες της.

Οι Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) που δημιουργήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια συμβάλουν προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ επιδοτούμε προσωπικό για το κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό εστιατόριο. Και ακόμη τα Κέντρα για της κακοποιημένες γυναίκες, της αστέγους, αλλά και τα ΣΥΔ (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης).

Οι ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών που στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ξεπερνάνε τους 60 χιλιάδες.

Και βεβαίως εξέχουσα θέση στην όλη προσπάθεια έχουν τα LEADER.

Ενώ, μέχρι σήμερα, από όλα τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έχουν ενταχθεί 1344 έργα προϋπολογισμού 385 εκ ευρώ.

Περιφερειακή διακυβέρνηση

Η ανάληψη της ευθύνης της Περιφέρειας από την

«Συμμαχία υπέρ των πολιτών», συμπορεύτηκε με την μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και τα ολέθρια αποτελέσματα της που όλοι υποστήκαμε, κάποιες φορές με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο.

Τίποτα δεν έγινε χωρίς κόπο και χωρίς πολύ αγώνα απέναντι σε ένα βαθειά δουλοκτητικό  κράτος, αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να πετύχουμε. Αποφασισμένοι να προκρίνουμε την πράξη αντί της θεωρίας. Να πορευτούμε τον δύσκολο δρόμο, να είμαστε αποτελεσματικοί, ουσιαστικοί, χρήσιμοι, μέσα από στοχευμένες επιλογές και δράσεις και πολλές φορές δύσκολες αποφάσεις.

Ωστόσο δεν κάναμε πίσω, δεν συμβιβαστήκαμε, δεν υποχωρήσαμε.

Σχεδιάσαμε, προγραμματίσαμε, διεκδικήσαμε, συγκρουστήκαμε, πετύχαμε.

Για να προχωρήσουμε παραπέρα όμως, πρέπει να καταλάβουμε ότι  η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πια εξαντλήσει τα περιθώρια να πορευτεί περαιτέρω με την υφιστάμενη μορφή της.

Η απάντηση είναι μία: η Περιφερειακή Διακυβέρνηση που κάνει πράξη τη συλλογική ηγεσία. Για να αποφασίζουν εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν.  Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση είναι ο υγιής κρίκος στην παραγωγική αλυσίδα. Μόνο τότε και μόνο έτσι θα επέλθει η μεγάλη αλλαγή στη χώρα. Προς όφελος της  οικονομίας και της κοινωνίας. Μόνο έτσι θα χτυπηθεί το δουλοκτητικό κράτος που είναι ένα κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες και κυοφορεί την καταστροφή. Πρέπει να το αλλάξουμε. Και πρέπει να το αλλάξουμε χθες.

Το ΕΣΠΑ

Βασικό εργαλείο δουλειάς και δημιουργίας, το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας είναι σήμερα ένα πρόγραμμα πλήρες, υγιές, στοχευμένο και με σταθερά αυξανόμενη πρόοδο. Μία πρόοδο που αναφέρεται στην πραγματική οικονομία.  Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020 έχει προϋπολογισμό 423,7 εκατ. Ευρώ. Έχουν ενταχθεί  έργα σε ποσοστό 95%, που είναι το κρίσιμο μέγεθος για την πορεία του προγράμματος, η εξειδίκευση δράσεων ανέρχεται σε ποσοστό 111% , οι προκλήσεις  προς τους δικαιούχους για υποβολή έργων στο 130%  και οι συμβάσεις στο 37%. Έχουν ενταχθεί  301 έργα.

Ενώ από το ΕΣΠΑ και τους Εθνικούς πόρους, μετά το 2015 είναι δρομολογημένα, ενταγμένα έργα σε όλους τους κοινωνικοοικονομικούς τομείς ζωής του τόπου έργα ύψος 2,5 δις ευρώ.

Ο ρόλος της Περιφέρειας είναι να έχει μια δυναμική στρατηγική σχεδιασμού και προγραμματισμού. Να δημιουργεί  προϋποθέσεις χρηματοδότησης έργων και να βγάζει προσκλήσεις, δίνοντας στους φορείς υλοποίησης (Δήμους, ΔΕΥΑ Νοσοκομεία, Πανεπιστήμιο, Υπουργεία κ.α.) τη δυνατότητα ένταξης έργων. Αυτό το έχουμε πετύχει  με το παραπάνω, αφού έχουν ενταχθεί έργα σε ποσοστό 95%. Είναι η στιγμή  των φορέων να αντιληφθούν ότι πρέπει να  τρέξουν τα έργα, να κάνουν δημοπρατήσεις, να υπογράψουν συμβάσεις  και να κάνουν απορροφήσεις.  Και επιπλέον το  ΕΣΠΑ 2007-2013 έκλεισε χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ και  χωρίς να μείνει  ούτε ένα έργο ημιτελές: 4.000 έργα, κόστους 2,318 δις ευρώ. Οπότε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 μιλάμε ουσιαστικά για νέα και σημαντικά έργα. Και βέβαια συμβάλλουμε στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την Περιφέρειά μας ανοίγεται ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας μετά το 2019, όταν το εν εξελίξει ΕΣΠΑ θα εισέρχεται στην τελική ευθεία και θα ξεκινά το καινούργιο. Με βάση το –κατά κοινή ομολογία- πρωτόγνωρο έργο που έγινε αυτά τα χρόνια κι έχοντας μια σειρά νέων ώριμων πλέον έργων, θεωρούμε ότι μαζί με όλους της Θεσσαλούς μπορούμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτή τη μεγάλη πρόκληση:

-ολοκληρώνοντας τα εν εξελίξει έργα κατά τον πλέον πρόσφορο τρόπο,

-αξιοποιώντας πρόσθετους πόρους για πρόσθετα έργα από το αποθεματικό επίδοσης, τα χρήματα δηλαδή που δίνονται στις  περιφέρειες με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, όπως  είναι η Θεσσαλία,

-εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση για να ξεκινήσουμε νέα έργα και δράσεις.

Και βέβαια έπεται και συνέχεια. Γιατί στο επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027 ανοίγονται και νέοι ορίζοντες και ευκαιρίες, δίνονται και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν και μία σειρά άλλων θεμάτων και προκλήσεων, όπως είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και η αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες.

Τα έργα

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έγιναν ή εξελίσσονται 704 έργα συνολικού προϋπολογισμού 877.582.222,64€ . Συγκεκριμένα:

*Στον τομέα της Γεωργίας υλοποιήθηκαν 47 έργα συνολικού προϋπολογισμού 29.580.199,29€.

Τα έργα δε Αγροτικής Οδοποιίας στην ΠΕ Λάρισας είναι  προϋπολογισμού 1.845.000€:

*Στον τομέα της εκπαίδευσης υλοποιήθηκαν 23 έργα συνολικού προϋπολογισμού 48.558.939,47€.

Επίσης μεταφέρονται καθημερινά στην Θεσσαλία 16 χιλιάδες μαθητές προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους, και από αυτούς οι 5.419 είναι στην Λάρισα. (75 εκ ευρώ διατίθενται για το σκοπό αυτό)

Μεταξύ άλλων στο τομέα της εκπαίδευσης η Περιφέρεια χρηματοδότησε με 5,5 εκατ. ευρώ συστήματα πληροφορικής, έργο που αφορά στον ψηφιακό εξοπλισμό και θα τοποθετηθεί σε 973 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας ενώ αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 96.000 μαθητές. Για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας θα ωφεληθούν συνολικά 151 σχολικές μονάδες. Παράλληλα έχουν εξοπλιστεί από την αιρετή Περιφέρεια όλα τα Ειδικά Σχολεία της Θεσσαλίας, καθώς και τα Τμήματα Ένταξης παιδιών με αναπηρίες με συνολικό προϋπολογισμό 2.680.000 ευρώ.

*Στον τομέα των οικιστικών αναπλάσεων υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 29 έργα συνολικού προϋπολογισμού 21.647.516,70€.

Μεταξύ άλλων και το σημαντικό έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) για την πόλη της Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 15.009.429€

*Στον τομέα του Περιβάλλοντος υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη το έργο της ανασύστασης της Λίμνης Κάρλας και πραγματοποιήθηκαν έργα συνολικής δαπάνης 252.862.869,19€. Επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας για το Περιβάλλον υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 68 έργα  συνολικού προϋπολογισμού 63.319.910,42€.

*Στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, υλοποιήθηκαν 63 έργα συνολικού προϋπολογισμού 33.980.873,53€.

*Στον τομέα του Τουρισμού –Πολιτισμού υλοποιήθηκαν 38 έργα συνολικού προϋπολογισμού 29.983.096,07€.

Η Περιφέρεια, χρηματοδοτεί μεταξύ άλλων την ολοκλήρωση του έργου «Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας – Φάση Ε’»          με προϋπολογισμό 3.400.000€.

*Στον τομέα της ύδρευσης –αποχέτευσης υλοποιούνται 38 έργα συνολικού προϋπολογισμού 83.298.313,98€.

*Στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων 325 έργα συνολικού προϋπολογισμού 554.878.695,66€.

*Στον τομέα του Αθλητισμού  υλοποιούνται 50 έργα συνολικού προϋπολογισμού  8,7 εκ ευρώ.

Νέα έργα

Η στόχευση μας  για το μέλλον,  περιλαμβάνει εμβληματικά έργα που ενδυναμώνουν την θέση της Περιφέρειας σε πολλαπλά επίπεδα.

Έχουμε πρόγραμμα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

-Στόχος μας, μεταξύ άλλων, η Θεσσαλία και η Λάρισα να αποτελέσει κέντρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου  και με το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλίας. Έργο με  μεγάλο κοινωνικό όφελος στις χιλιάδες των καρκινοπαθών, που θα  αποτελέσει κέντρο αριστείας της έρευνας και της γνώσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στη Ν. Ευρώπη με στόχο τη δημιουργία νέων ιατρικών υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.  25.000 νέοι ασθενείς από καρκίνο στην Ελλάδα κάθε χρόνο.

Επίσης δημιουργία μονάδας για την αντιμετώπιση εγκεφαλικών επεισοδίων στο Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο και εντατική μονάδα στο Παιδιατρικό τμήμα με συνολική αναβάθμιση του.

-Ενώ και η δημιουργία Πλανητάριου εδώ στην πόλη μας, είναι ένα έργο με σημαντική συνεισφορά στην πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον τουρισμό στη Θεσσαλία. Θα γίνει απέναντι από το  Γηροκομείο. Έχουμε εκπονήσει τη  μελέτη.

ΝΕΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 19.086.000€

  1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Η/Μ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ-ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΚ ΣΤΟΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 1ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΛΑΡΙΣΗΣ 000,00€
  2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΦΑΛΑΝΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ) Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ            000.000,00€
  3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΑΜΠΕΛΩΝΑ) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ 000.000,00€
  4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΟΕΒ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΜΑΣΙΟΥ 000,00€
  5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 860.000,00€
  6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών Άρδευσης ΤΟΕΒ Εννιπέα Φαρσάλων (Βόρειο Τμήμα)       ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣ 178.000,00€
  7. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΡΑΨΑΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΑΨΑΝΗΣ 200.000,00€
  8. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΥΠΟΓΕΙΩΝ  ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ Δ.Δ. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 000,00€
  9. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ 000.000,00€
  10. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 612.000,00€
  11. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ  ΑΝΑΣΤΟΜΩΣΗΣ ΠΗΓΩΝ ΒΡΥΣΙΩΝ  ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΣΙΩΝ 083.200,00€
  12. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΟΕΒ  ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΗ     390.000,00€
  13. ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 200.000,00€
  14. ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΤΕΙΑΣ 000,00€
  15. ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΔΙΚΤΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΡΑΨΑΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΑΨΑΝΗΣ 000,00€

ΑΚΟΜΗ:

Φράγμα Αμπελακίων 7.540.000€

Φράγμα Αγιόκαμπος –Λιβαδότοπος 19.597.000 €

Αρδευτικά δίκτυα Υπέρεια -Ορφανά 60 εκατομμύρια € 

Αρδευτικά δίκτυα στη λίμνη Κάρλα 16.500.000 €

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ:

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

  1. ΔΙΚΤΥΟ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΚΑΝΑ 400,00€
  2. Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΕΘΕΑ 136,00€
  3. Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΕΘΕΑ 620,00€
  4. Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΕΘΕΑ 120,00€

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

  1. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ 000,00€
  2. Δημιουργία Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Alzheimer στη Λάρισα ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 000,00€

Έργα που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα μέσα από το Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) για την πόλη της Λάρισας είναι :

  1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 520,00€
  2. Εξοπλισμός ΚΔΑΠ ΑμΕΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 000,00€
  3. Κέντρο Ανοιχτής Υποστήριξης για παιδιά με Σύνδρομο DOWN ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 721,62€
  4. Αναβάθμιση και εξοπλισμός δομής φιλοξενίας αστέγων ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 174,72€
  5. Δημιουργία Σημείου Πολιτιστικής Διασύνδεσης Γενί Τζαμί ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 224,50€

Τέλος στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος είναι προς ένταξη τα παρακάτω έργα συνολικού προϋπολογισμού 9.351.517,78€:

  1. Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 165.977,89€
  2. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ 122,41€
  3. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 117,48€
  4. Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 523.000,00€
  5. Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας και Εφαρμογής Τεχνολογιών ΑΠΕ στο Γυμνάσιο Αγιάς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 000,00€
  6. ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΟΝΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ 000,00€
  7. Ενίσχυση Ενεργειακής Απόδοσης 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 000,00€
  8. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 300,00€
  9. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΕΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 480.000,00€

Το να υπηρετείς την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αγώνας αντοχής, υπομονής, επιμονή και αφοσίωσης.

Χτίζουμε όλοι μαζί σήμερα την Θεσσαλία του αύριο, την Θεσσαλία της Ελλάδας και της Ευρώπης

 

Φίλες και φίλοι

Εμείς στην «Συμμαχία υπέρ των πολιτών»

Βάζουμε μπροστά την Θεσσαλία

 Μία Θεσσαλία  που δημιουργεί και παράγει

Μία Θεσσαλία πρωτοπόρα και καινοτόμα

 Μία Θεσσαλία εξωστρέφειας

 Μία Θεσσαλία από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο

Μία Θεσσαλία με δουλειές για όλους

 Μία Θεσσαλία ταχέως αναπτυσσόμενη σε όλους τους τομείς

 Μία Θεσσαλία χωρίς αποκλεισμούς

Μία Θεσσαλία ίσων ευκαιριών για όλους

Χτίζουμε όλοι μαζί σήμερα την Θεσσαλία του αύριο.

Αποδείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι. Ότι έχουμε την δυνατότητα να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την Λάρισα και την Θεσσαλία με  ανθρώπινα έργα.

Η Θεσσαλία θέλει και μπορεί να πάει ακόμη πιο μπροστά.

Την Κυριακή θέλουμε ισχυρή εντολή.

Θέλουμε ισχυρή «Συμμαχία υπέρ των πολιτών».

Θέλουμε ισχυρούς τους Θεσσαλούς και τις Θεσσαλές.

Για να πάει η Θεσσαλία ακόμη πιο ψηλά.

Στις εκλογές της Κυριακής θα κερδίσει η Θεσσαλία.

Το αύριο είναι δικό μας και θα το κερδίσουμε

Ισχυρή εντολή

Ισχυρή Θεσσαλία

 

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εδώ από την καρδιά της Περιφέρειας μας, την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, τη  Λάρισα, στέλνουμε σήμερα όλοι μαζί ηχηρό μήνυμα νίκης για τις εκλογές της Κυριακής.

Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.

Βάζουμε την Θεσσαλία στην πρώτη γραμμή.

Βάζουμε την Λάρισα στην πρώτη γραμμή του αγώνα και των κατακτήσεων, για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας, που αποτελεί όρο επιβίωσης για την επόμενη μέρα, όχι μόνον για την Περιφέρεια μας αλλά και για την χώρα.

Η Κυριακή 26 Μαΐου θα είναι ημέρα νίκης για την Θεσσαλία. Ημέρα νίκης, για όλους εμάς που με την «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», βάλαμε πάνω από όλα τους πολίτες, τους Θεσσαλούς και τις Θεσσαλές, τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες.

Ζητάμε ισχυρή εντολή πρώτης Κυριακής, για να ανανεώσουμε το νήμα της συνεργασίας, της συνέργειας, της εμπιστοσύνης, της αποτελεσματικότητας, της κοινωνικής συνοχής, της δημιουργίας.

Για να κάνουμε την Περιφέρεια μας πρωτοπόρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Αλλάζουμε τη Λάρισα, αλλάζουμε τη Θεσσαλία.

Το έργο μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί εγγύηση για το αύριο, εγγύηση για τον πολίτη. Το έργο μας στην Λάρισα αποτελεί εγγύηση για τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες. Τα νούμερα αποστομωτικά. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έγιναν ή εξελίσσονται 704 έργα συνολικού προϋπολογισμού 877.582.222,64€ .

Τα προβλήματα δεν λύνονται με συνθήματα. Λύνονται με έργα.  

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκρίναμε την πράξη αντί της θεωρίας.

Επιλέξαμε την ευθύνη μίας νέας αρχιτεκτονικής για την Θεσσαλία, με πυλώνες την δημιουργία και την αποτελεσματικότητα και επίκεντρο τον άνθρωπο. 

 Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μιλάει καθημερινά με τα έργα της.

Ακολουθήσαμε και ακολουθούμε αταλάντευτα τον δρόμο της ανάπτυξης. Το δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, το δρόμο της ευθύτητας και της αλήθειας.

-Για μας, η ενωμένη Θεσσαλία, η «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή και πυξίδα των επιλογών μας.

«Δουλειά, δουλειά, δουλειά για όλους» αυτό θέλουμε. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος για την επόμενη θητεία μας.

 

Εργοτάξιο υψηλών απαιτήσεων τα προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια μας. Ένα μεγάλο στοίχημα με έντονη αναπτυξιακή δυναμική.

 

*Το έργο μας, αδιάψευστος κριτής μας: Είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα έργων στην Ελλάδα με ποσοστό 95%.  Σε 2.920 ημέρες Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, 4.789 έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 4,8  δις. Ευρώ και 2.540 επενδύσεις, προϋπολογισμού 670 εκατομμυρίων ευρώ.

Το 2019 , υπήρξε ορόσημο για τη Θεσσαλία, καθώς πέτυχε την υψηλότερη διάκριση στην ιστορία και μία από τις σημαντικότερες για τις Περιφέρειες της Ε.Ε.: ανακηρύχτηκε Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης.

Είμαστε κόμβος RegHub, ο μοναδικός στην Ελλάδα και ένας από τους 20 στην Ευρώπη. Έχουμε στο ενεργητικό μας ως Περιφέρεια 21 εθνικά και ευρωπαϊκά  βραβεία.

*Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία των πολιτών και όχι το αντίθετο. Δίκαιη αντιμετώπιση και σεβασμός σε όλους.

*Ανοιχτές πόρτες ανοιχτός διάλογος. Αυτή είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια του πολίτη.

Τα έργα

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έγιναν ή εξελίσσονται 704 έργα συνολικού προϋπολογισμού 877.582.222,64€ .

Συγκεκριμένα:

*Στον τομέα της Γεωργίας υλοποιήθηκαν 47 έργα συνολικού προϋπολογισμού 29.580.199,29€.

Τα έργα δε Αγροτικής Οδοποιίας στην ΠΕ Λάρισας είναι  προϋπολογισμού 1.845.000€:

*Στον τομέα της εκπαίδευσης υλοποιήθηκαν 23 έργα συνολικού προϋπολογισμού 48.558.939,47€.

Επίσης μεταφέρονται καθημερινά στην Θεσσαλία 16 χιλιάδες μαθητές προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους, και από αυτούς οι 5.419 είναι στην Λάρισα. (75 εκ ευρώ διατίθενται για το σκοπό αυτό)

*Στον τομέα των οικιστικών αναπλάσεων υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 29 έργα συνολικού προϋπολογισμού 21.647.516,70€.

Μεταξύ άλλων και το σημαντικό έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) για την πόλη της Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 15.009.429€

*Στον τομέα του Περιβάλλοντος υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη το έργο της ανασύστασης της Λίμνης Κάρλας και πραγματοποιήθηκαν έργα συνολικής δαπάνης 252.862.869,19€. Επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας για το Περιβάλλον υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 68 έργα  συνολικού προϋπολογισμού 63.319.910,42€.

*Στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, υλοποιήθηκαν 63 έργα συνολικού προϋπολογισμού 33.980.873,53€.

*Στον τομέα του Τουρισμού –Πολιτισμού υλοποιήθηκαν 38 έργα συνολικού προϋπολογισμού 29.983.096,07€.

Η Περιφέρεια, χρηματοδοτεί μεταξύ άλλων την ολοκλήρωση του έργου «Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας – Φάση Ε’»          με προϋπολογισμό 3.400.000€.

*Στον τομέα της ύδρευσης –αποχέτευσης υλοποιούνται 38 έργα συνολικού προϋπολογισμού 83.298.313,98€.

*Στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων 325 έργα συνολικού προϋπολογισμού 554.878.695,66€.

*Στον τομέα του Αθλητισμού  υλοποιούνται 50 έργα συνολικού προϋπολογισμού  8,7 εκ ευρώ.

Νέα έργα

Η στόχευση μας  για το μέλλον,  περιλαμβάνει εμβληματικά έργα που ενδυναμώνουν την θέση της Περιφέρειας σε πολλαπλά επίπεδα.

Έχουμε πρόγραμμα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

-Στόχος μας, μεταξύ άλλων, η Θεσσαλία και η Λάρισα να αποτελέσει κέντρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου  και με το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλίας. Έργο με  μεγάλο κοινωνικό όφελος στις χιλιάδες των καρκινοπαθών, που θα  αποτελέσει κέντρο αριστείας της έρευνας και της γνώσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στη Ν. Ευρώπη με στόχο τη δημιουργία νέων ιατρικών υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.  25.000 νέοι ασθενείς από καρκίνο στην Ελλάδα κάθε χρόνο.

Επίσης δημιουργία μονάδας για την αντιμετώπιση εγκεφαλικών επεισοδίων στο Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο και εντατική μονάδα στο Παιδιατρικό τμήμα με συνολική αναβάθμιση του.

-Ενώ και η δημιουργία Πλανητάριου εδώ στην πόλη μας, είναι ένα έργο με σημαντική συνεισφορά στην πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον τουρισμό στη Θεσσαλία. Θα γίνει απέναντι από το  Γηροκομείο. Έχουμε εκπονήσει τη  μελέτη.

 

ΝΕΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 19.086.000€

  1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Η/Μ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ-ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΚ ΣΤΟΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 1ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΛΑΡΙΣΗΣ 000,00€
  2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΦΑΛΑΝΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ) Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ            000.000,00€
  3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΑΜΠΕΛΩΝΑ) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ 000.000,00€
  4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΟΕΒ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΜΑΣΙΟΥ 000,00€
  5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 860.000,00€
  6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών Άρδευσης ΤΟΕΒ Εννιπέα Φαρσάλων (Βόρειο Τμήμα)       ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣ 178.000,00€
  7. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΡΑΨΑΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΑΨΑΝΗΣ 200.000,00€
  8. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΥΠΟΓΕΙΩΝ  ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ Δ.Δ. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 000,00€
  9. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ 000.000,00€
  10. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 612.000,00€
  11. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ  ΑΝΑΣΤΟΜΩΣΗΣ ΠΗΓΩΝ ΒΡΥΣΙΩΝ  ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΣΙΩΝ 083.200,00€
  12. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΟΕΒ  ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΗ     390.000,00€
  13. ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 200.000,00€
  14. ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΤΕΙΑΣ 000,00€
  15. ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΔΙΚΤΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΡΑΨΑΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΑΨΑΝΗΣ 000,00€

 

ΑΚΟΜΗ:

Φράγμα Αμπελακίων 7.540.000€

Φράγμα Αγιόκαμπος –Λιβαδότοπος 19.597.000 €

Αρδευτικά δίκτυα Υπέρεια -Ορφανά 60 εκατομμύρια € 

Αρδευτικά δίκτυα στη λίμνη Κάρλα 16.500.000 €

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ:  ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

  1. ΔΙΚΤΥΟ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΚΑΝΑ 400,00€
  2. Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΕΘΕΑ 136,00€
  3. Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΕΘΕΑ 620,00€
  4. Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΕΘΕΑ 120,00€

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

  1. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ 000,00€
  2. Δημιουργία Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Alzheimer στη Λάρισα ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 000,00€

Έργα που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα μέσα από το Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) για την πόλη της Λάρισας είναι :

  1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 520,00€
  2. Εξοπλισμός ΚΔΑΠ ΑμΕΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 000,00€
  3. Κέντρο Ανοιχτής Υποστήριξης για παιδιά με Σύνδρομο DOWN ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 721,62€
  4. Αναβάθμιση και εξοπλισμός δομής φιλοξενίας αστέγων ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 174,72€
  5. Δημιουργία Σημείου Πολιτιστικής Διασύνδεσης Γενί Τζαμί ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 224,50€

Τέλος στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος είναι προς ένταξη τα παρακάτω έργα συνολικού προϋπολογισμού 9.351.517,78€:

  1. Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 165.977,89€
  2. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ 122,41€
  3. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 117,48€
  4. Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 523.000,00€
  5. Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας και Εφαρμογής Τεχνολογιών ΑΠΕ στο Γυμνάσιο Αγιάς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 000,00€
  6. ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΟΝΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ 000,00€
  7. Ενίσχυση Ενεργειακής Απόδοσης 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 000,00€
  8. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 300,00€
  9. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΕΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 480.000,00€

* Στην διάρκεια της πορείας μας υπάρχουν τρεις «σταθμοί» που αποτέλεσαν ξεχωριστές στιγμές διαφορετικής εμβέλειας.

-Σε τοπικό επίπεδο   η επανασύσταση της λίμνης Κάρλας.

-Η μεγάλη εθνική στιγμή ήταν το 2015, όταν λόγω της οικονομικής κρίσης  είχαν σταματήσει να εισρέουν κοινοτικοί πόροι από το ΕΣΠΑ στη χώρα. Τα έργα είχαν σταματήσει και οι άνεργοι αυξάνονταν. Ανέλαβα πρωτοβουλία και συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ και  την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κρέτσου. Μετά από μακρά συνάντηση ο πρόεδρος Γιούνκερ πείστηκε από τα επιχειρήματά μας και άλλαξε όλη η αρχιτεκτονική της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ μόνο για την Ελλάδα.  Ήρθαν τον Οκτώβριο του 2015 6 δις στη χώρα και άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση.

Και η μεγάλη ευρωπαϊκή στιγμή που ξεχωρίζω ήταν όταν εισηγήθηκα ως   «rapporteur», στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης  το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο της περιόδου 2021-2027, το  Invest EU, που πρόκειται να προσελκύσει επενδύσεις συνολικού ύψους 700 δις ευρώ για  δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

*Ισχυρή Περιφέρεια σημαίνει ισχυρή τοπική κοινωνία.

Φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές αναπτυξιακό περιβάλλον με ταχύτερες υπηρεσίες εξυπηρέτησης και εντάξαμε εκατοντάδες επενδύσεις στον αναπτυξιακό νόμο.

Ενώ, μέχρι σήμερα, από όλα τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας έχουν ενταχθεί 1344 έργα προϋπολογισμού 385 εκ ευρώ.

* Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση κάνει πράξη τη συλλογική ηγεσία. Μόνο έτσι θα χτυπηθεί το δουλοκτητικό κράτος που είναι ένα κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες και κυοφορεί την καταστροφή μας.

*Βασικό εργαλείο δουλειάς και δημιουργίας το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας είναι σήμερα ένα πρόγραμμα πλήρες, υγιές, στοχευμένο και με σταθερά αυξανόμενη πρόοδο, με την πρόοδό του να αναφέρεται στην πραγματική οικονομία.  Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014- 2020 έχει προϋπολογισμό 423,7 εκατ. ευρώ. Έχουν ενταχθεί  έργα σε ποσοστό 95%, που είναι το κρίσιμο μέγεθος για την πορεία ενός προγράμματος, η εξειδίκευση δράσεων ανέρχεται σε ποσοστό 111%, οι προκλήσεις  προς δικαιούχους για υποβολή έργων στο 130%  και οι συμβάσεις στο 37%. Έχουν ενταχθεί  301 έργα.

Ενώ από το ΕΣΠΑ και  Εθνικούς πόρους, μετά το 2015 είναι δρομολογημένα, ενταγμένα, σε όλους τους κοινωνικοοικονομικούς τομείς ζωής του τόπου, έργα ύψους 2,5 δις ευρώ.

Το να υπηρετείς την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αγώνας αντοχής, υπομονής, επιμονή και αφοσίωσης.

Χτίζουμε όλοι μαζί σήμερα την Θεσσαλία του αύριο, την Θεσσαλία της Ελλάδας και της Ευρώπης

Εμείς στην «Συμμαχία υπέρ των πολιτών»

Βάζουμε μπροστά την Θεσσαλία

 Μία Θεσσαλία  που δημιουργεί και παράγει

Μία Θεσσαλία πρωτοπόρα και καινοτόμα

 Μία Θεσσαλία εξωστρέφειας

 Μία Θεσσαλία από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο

Μία Θεσσαλία με δουλειές για όλους

 Μία Θεσσαλία ταχέως αναπτυσσόμενη σε όλους τους τομείς

 Μία Θεσσαλία χωρίς αποκλεισμούς

Μία Θεσσαλία ίσων ευκαιριών για όλους

Χτίζουμε όλοι μαζί σήμερα την Θεσσαλία του αύριο.

Αποδείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι. Ότι έχουμε την δυνατότητα να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την Λάρισα και την Θεσσαλία με  ανθρώπινα έργα.

Η Θεσσαλία θέλει και μπορεί να πάει ακόμη πιο μπροστά.

Την Κυριακή θέλουμε ισχυρή εντολή.

Θέλουμε ισχυρή «Συμμαχία υπέρ των πολιτών».

Θέλουμε ισχυρούς τους Θεσσαλούς και τις Θεσσαλές.

Για να πάει η Θεσσαλία ακόμη πιο ψηλά.

Στις εκλογές της Κυριακής θα κερδίσει η Θεσσαλία.

Το αύριο είναι δικό μας και θα το κερδίσουμε

Ισχυρή εντολή

Ισχυρή Θεσσαλία

ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έγιναν ή εξελίσσονται 704 έργα συνολικού προϋπολογισμού 877.582.222,64€ .

Πιο αναλυτικά στον τομέα του Αθλητισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας δημιουργήσαμε ασφαλείς και σύγχρονες συνθήκες άθλησης για τους συνανθρώπους μας. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποίησε το έργο ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΙΑΣ-ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ    140.478,29€, βελτίωσε τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε  10 Κλειστά Γυμναστήρια: Φαλάνης, Αγιάς, Τυρνάβου, Γιάννουλης, Αργυροπουλίου, Φαρσάλων, Βερδικούσιας, Δομένικου, Χάλκης και Πλατυκάμπου. Τοποθετήθηκαν ξύλινα δάπεδα (παρκέ), αντικαταστάθηκαν οροφές, εγκαταστάθηκαν συστήματα ψύξης-θέρμανσης, ανακαινίστηκαν αποδυτήρια και WC και άλλες εργασίες (χρωματισμοί, ηλεκτροφωτισμός κλπ)

Επίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακατασκεύασε 21 Γήπεδα Ποδοσφαίρου ώστε να αποκτήσουν αρδευτικό σύστημα, χλοοτάπητα,  καθίσματα στις κερκίδες, ηλεκτροφωτισμό, περιφράξεις,  ανακαινισμένα αποδυτήρια κ.λ.π.. Πρόκειται για τα γήπεδα: Τερψιθέας, Μάνδρας, Ελευθεραί (Βοηθητικό). Φιλιππούπολης, Ανάβρας, Φαρσάλων, Ελασσόνας, Βλαχογιαννίου, Τσαριτσάνης, Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, Μελισσοχωρίου, Ομορφοχωρίου, Μελίας, Νέου Περιβολίου, Μακρυχωρίου, Συκουρίου, Παραποτάμου, Καλοχωρίου, Ακαδημία Τυρνάβου, Δαμασίου και Ροδιάς.

Επιπλέον η Περιφέρεια Θεσσαλίας  κατασκεύασε γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ σε 17 σχολικές αυλές, και συγκεκριμένα στο 1ο Δημοτικό Αγιάς, 2ο Δημοτικό Αγιάς, Γυμνάσιο-Λύκειο Αγιάς, 1ο Δημοτικό Φαρσάλων, στο Σταυρό Φαρσάλων, στη Βαμβακού, στο Δομένικο, στον Ευαγγελισμό, στη Βερδικούσια, στο Βλαχογιάννι, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ελασσόνας, στο δημοτικό της Γλαύκης, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μακρυχωρίου, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πυργετού, στο Δημοτικό Γόννων, στο Αργυροπούλι και στον Αμπελώνα. Ακόμη τοποθετήθηκαν παγκάκια, περιφράξεις, έγιναν χρωματισμοί κλπ. Βελτιώθηκαν και συντηρήθηκαν οι εγκαταστάσεις στο ΕΑΚ Λάρισας (αίθουσα κλειστού στίβου) και  στα Γήπεδα Τένις στου ΑΣΑΛ, με εργασίες όπως τσιμεντοστρώσεις, περιφράξεις, επισκευές, χρωματισμοί κλπ.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτήθηκε εξάλλου το ανοικτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας , προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ, το Γυμναστήριο του 1ου Λυκείου Λάρισας, εργασίες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου Αμπελώνα, έργα στο Εθνικό Στάδιο Φαρσάλων προϋπολογισμού 660.000 ευρώ, εργασίες βελτίωσης του Αθλητικού Κέντρου της Φιλιππούπολης ώστε να μπορεί να αδειοδοτηθεί για τη συμμετοχή της ομάδας του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα της  footballleague,  κ.α. 

Τέλος έχει δρομολογηθεί η δημιουργία του Ενωσιακού Γηπέδου της (Ε.Π.Σ.)

Εκτός από τα έργα 148 πολιτιστικές-αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν  στο Νομό ύψους 250.000€.

Στον τομέα της Γεωργίας υλοποιήθηκαν 47 έργα συνολικού προϋπολογισμού 29.580.199,29€. Σημαντικό έργο η κατασκευή της Λιμνοδεξαμένης  στο Καστρί του Δήμου Αγιάς προϋπολογισμού 3,2εκατ.ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει ταμιευτήρα με δυνατότητα αποθήκευσης 900.000 κυβικών μέτρων νερού ενώ αρδεύονται χωρίς κόστος 3.500 στρέμματα. Επίσης κατασκευάσαμε τον ταμιευτήρα στο Δ.Δ. Γλαύκης Λάρισας προϋπολογισμού 3,7εκατ. ευρώ με πόρους του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτζατζής». Ο ταμιευτήρας στη Γλαύκη καταλαμβάνει έκταση 270 στρεμμάτων και αποθηκεύει 900.000 κυβικά μέτρα νερού.  Με τα παραπάνω έργα, προστατεύουμε το περιβάλλον, καθώς συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, αλλά και στην άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα ενώ σημαντικό ρόλο στην άρδευση του Νομού παίζει η λίμνη Κάρλα από την οποία αρδεύονται 150.000 στρέμματα. Κατασκευάστηκε επίσης το έργο “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΔΗΜΗΤΡΑΣ” συνολικού προϋπολογισμού 558.629€ καθώς και το έργο “ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ” προϋπολογισμού 250.000€. Επιπλέον έγιναν έργα κατασκευής υπόγειων αγωγών στους ΤΟΕΒ, Πηνειού, Ταουσάνης, Μακρυχωρίου, Δαμασίου, Τυρνάβου, έργα ανόρυξης αρδευτικών γεωτρήσεων στις περιοχές Πέρα Κάμπου Δαμασίου, Καλαμακίου Δαμασίου και στον ΤΟΕΒ Πηνειού καθώς και έργα αγροτικού εξηλεκτρισμού και παράλληλα έργα Αναδασμού.

Τέλος υλοποιούνται έργα Αγροτικής Οδοποιίας στην ΠΕ Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 1.845.000€:

  1. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Τ.Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 000,00,
  2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 250.000€,
  3. ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ – ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 1.000.000€.

Στον τομέα της εκπαίδευσης υλοποιήθηκαν 23 έργα συνολικού προϋπολογισμού 48.558.939,47€. Πιο συγκεκριμένα κατασκευάστηκαν το 15ο Γυμνάσιο –Λύκειο Λάρισας,  το 42ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πολιτείας Λάρισας, το 33ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, το 1ο 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, το κλειστό Γυμναστήριο του 10ου Γυμνασίου Λάρισας, το 3ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, το Νηπιαγωγείο στη Χαραυγή και στην Τερψιθέα, το 3/θεσιο Νηπιαγωγείο Νίκαιας. Επίσης κατασκευάστηκαν αίθουσες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης στο 2ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πλατυκάμπου. Στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης χρηματοδοτήσαμε τα έργα: “ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ (ΤΕΙ/Λ) 3.490.000,00 €, ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ/Λ      7.171.918,03 ΝΕΑ ΚΤΗΡΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟ – ΒΟΥΣΤΑΣΙΟ – ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ) ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ       980.974,55€, ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ 4.290.000,00 €

Χρηματοδοτήσαμε με 5,5 εκατ. ευρώ συστήματα πληροφορικής, έργο που αφορά στον ψηφιακό εξοπλισμό και θα τοποθετηθεί σε 973 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας ενώ αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 96.000 μαθητές. Για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας θα ωφεληθούν συνολικά 151 σχολικές μονάδες 108 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 43 στην δευτεροβάθμια. Παράλληλα έχουν εξοπλιστεί από την αιρετή Περιφέρεια όλα τα Ειδικά Σχολεία της Θεσσαλίας, καθώς και τα Τμήματα Ένταξης παιδιών με αναπηρίες με συνολικό προϋπολογισμό 2.680.000 ευρώ.

Στον τομέα των οικιστικών αναπλάσεων υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 29 έργα συνολικού προϋπολογισμού 21.647.516,70€.

Το σημαντικό έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) για την πόλη της Λάρισας συνολικού προϋπολογισμού 15.009.429€

Επίσης υλοποιήθηκαν στην πόλη της Λάρισας τα έργα: ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟ 2.584.033,46 €, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ 555.597,93 €, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΑΦΡΟΥ ΧΑΤΖΗΧΑΛΑΡ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 2.998.000,00 €, ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ROM ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 250.000,00 €, ενώ μέσα από το Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πόλη της Λάρισας υλοποιούνται τα έργα: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ 449.914,16€, ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 540.000,00€, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΑΦΡΟΥ Ι1 698.725,89 €, «Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών (οδός Ιουστινιανού)», 1.700.000,00€. Επιπλέον υλοποιήθηκαν σημαντικά έργα αστικών αναπλάσεων στον Τύρναβο, στα Φάρσαλα στην Ελασσόνα στη Νίκαια, τα οποία είναι: ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΝΙΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 1.040.000,00 €, ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 790.000,00 €, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 380.000,00€, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΙΔΑΝΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ 331.157,25€, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 598.000,00€, ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 1.955.700,00€, ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΟΛΕΩΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 500.000,00€, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 570.000,00 €, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 985.000,00 € , ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΟΛΕΩΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΙΙ (οδός Λαμίας, οδός Παπαφλέσσα, οδός Βουλγαροκτόνου , Ο.Τ. Γ118Β) 1.200.000,00 €.

Στον τομέα του Περιβάλλοντος υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια το έργο της ανασύστασης της Λίμνης Κάρλας. Πρόκειται για ένα έργο τοπικής ανάπτυξης και εθνικής σημασίας με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην περιοχή της Λίμνης, στη Θεσσαλία και στην ευρύτερη ανάπτυξη. Υλοποιήθηκαν έργα συνολικής δαπάνης 252.862.869,19€. Στη δαπάνη αυτή περιλαμβάνονται και έργα αντιπλημμυρικά με όφελος για την ευρύτερη περιοχή του έργου.

Εκτός του μεγάλου έργου της Κάρλας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 68 έργα  συνολικού προϋπολογισμού 63.319.910,42€. Συγκεκριμένα έγιναν σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με την διευθέτηση χείμαρρων για την προστασία οικισμών όπως στον οικισμό της Ροδιάς και το χείμαρρο Γαλουγάβρας στο Δαμάσι, στη Μελιβοία και στη περιοχή των Φαρσάλων. Υλοποιήθηκε η Κατασκευή Πρόχειρων Φραγμάτων στον Πηνειό συνολικού προϋπολογισμού 1.484.565,13€, κατασκευή πρόχειρων φραγμάτων σε παραποτάμιες θέσεις του Ενιππέα ποταμού περιοχής Φαρσάλων αλλά και καθαρισμός-διαμόρφωση –κατασκευή τεχνικών έργων σε ρέματα Αγ. Αθανασίου, Ρέντας, Παλίγιαννη, Ριζάκαινα, Μεσαγγάλων, Μακρυχωρίου Γόννων, Αμπελακίων, Καλοχωρίου, Σκήτης, κ.α.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Διαχείρισης των Στερεών αποβλήτων χρηματοδοτήσαμε το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ του Λάρισας έργο προϋπολογισμού 2.954.093,90€, ενώ είναι σε φάση υλοποίησης η μελέτη Ωρίμανσης για την κατασκευή και δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και της επέκτασης του ΧΥΤΥ Π.Ε. Λάρισας.

Στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, υλοποιήθηκαν 63 έργα συνολικού προϋπολογισμού 33.980.873,53€.

Πιο συγκεκριμένα στον τομέα της υγείας εξοπλίσαμε τα Νοσοκομεία με τον παρακάτω εξοπλισμό: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ Γ-CAMERA ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 450.000,00 €, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΥ ΒΙΤ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 601.400€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 310.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 487.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΜΟΙΩΤΗ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 800.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΤΗΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 338.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ C-Arm ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 240.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ      650.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ “ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ”     861.348,41€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 228.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 204.800€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 197.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ” 158.086,95€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ “ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ” 840.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 1.013.300 €, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ – ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 2.000.000,00 €, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ 1,5 Tesla ΓΙΑ ΤΟ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ 941.160€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑΣ-ΘΩΡΑΚΟΣ-ΑΓΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ 215.134,96€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ          380.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ– ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 100.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 651.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ       641.200€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΕΠΤΙΚΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ            ΥΓΕΙΑ 250.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.Λ 221.225€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΠ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ            148.850€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 536.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΛΙΘΟΤΡΙΨΙΑΣ LASER ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ Γ. Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ     50.000€, «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ» 150.000€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ 260.800€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ ΚΛΙΒΑΝΩΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΑΤΜΟΥ 550 ΛΙΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 220.000,00 €.

Επιπλέον η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη δράση «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)» η οποία παρέχει καθολική δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) για το σύνολο του πληθυσμού ευθύνης των ΤΟΜΥ. Συγκεκριμένα χρηματοδοτούμε τη λειτουργία των 5 ήδη συγκροτημένων ΤΟΜΥ της 5ης ΥΠΕ και επιπλέον 7 (σύνολο 12).

Τέλος επιχορηγούμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας “ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΩΟΘΗΚΩΝ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ”      με 150.000€.

Στον τομέα της Πρόνοιας χρηματοδοτήσαμε τα Κέντρα Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, και το παράρτημα (ΡΟΜΑ), Ελασσόνας, Κιλελέρ, Φαρσάλων και το παράρτημα (ΡΟΜΑ), Τυρνάβου και το παράρτημα (ΡΟΜΑ), Αγιάς, Τεμπών, το Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων. Επίσης χρηματοδοτήσαμε τα Κεντρικά Μαγειρεία του Δήμου Λαρισαίων, τον Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Λαρισαίων, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς και τα σημαντικά έργα: ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 611.158,05€, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ 600.000€, ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 463.420,04€, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ “ΧΑΡΑ Ι” ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ 900.000€, ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΦΕΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ “ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ”           576.000€, ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΟΡΦΕΑΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ («ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΗΣ»)         330.000€, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 689.663,25 €, ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΟΡΦΕΑΣ» 150.000€.

Στον τομέα του Τουρισμού –Πολιτισμού υλοποιήθηκαν 38 έργα συνολικού προϋπολογισμού 29.983.096,07€.

Χρηματοδοτούμε την ολοκλήρωση του έργου «Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας – Φαση Ε’»      με προϋπολογισμό 3.400.000€.

Μέσα από το Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την πόλη της  Λάρισας υλοποιείται το σημαντικό έργο της ολοκλήρωσης του Προσκηνίου Πολιτισμού προϋπολογισμού 5.000.000€.

Επίσης υλοποιούμε το έργο “ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ – ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ – ΤΥΡΝΑΒΟΥ 1.540.000,00€.

Άλλα έργα που υλοποιήθηκαν και προάγουν τον πολιτισμό στην περιοχή της Λάρισας είναι: ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΑΜΑΤΙΚΗΣ ΠΗΓΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ Δ. ΑΓΙΑΣ 307.500€, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΓΙΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ 500.000€, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ι. Ν. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΥΘΙΟΥ Δ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ            500.000€, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΒΕΛΙΚΑΣ Δ. ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ, Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ            500.000€, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΑΛΙΟΣΚΑΛΑ», Δ, ΚΙΛΕΛΕΡ, Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ 900.000,00 €, ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΡΑΝΝΩΝΟΣ, Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ 1.000.000,00 €, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΧΥΡΩΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΟΥ,  900.000,00 €, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Δ.Δ. ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ Δ. ΝΕΣΣΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ 945.870,00 €, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ”ΜΑΞΙΜ” 560.000,00 €, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 215.000,00 € ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 699.140,00 €, ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΜ ΣΠΑΡΜΟΥ           24.500€, ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ Ι.Μ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΡΑΨΑΝΗΣ 90.000€, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ Ι.Μ. ΣΠΑΡΜΟΥ            24.500€, ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΚΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΥ 130.000€, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ   200.000€, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΞΥΛΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  129.500€

Στον τομέα της ύδρευσης –αποχέτευσης υλοποιούνται 38 έργα συνολικού προϋπολογισμού 83.298.313,98€. Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού μας για κάλυψη του  συνόλου των οικισμών με πληθυσμό 2.000-15.000 κατοίκους με έργα συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων, χρηματοδοτήσαμε τα έργα: ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΩΝ ΤΚ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ – ΚΑΤΩ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ – ΒΕΛΙΚΑΣ ΤΗΣ ΔΕ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ 11.750.000,00 €, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΚ ΑΓΙΑΣ 2.280.000,00 €, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ, ΚΑΤΩ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΙΚΑΣ ΤΗΣ ΔΕ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ 4.960.000,00 €, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ” ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ, ΚΑΤΩ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΙΚΑΣ ΤΗΣ ΔΕ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ” 201.285,81€, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ. ΕΥΡΥΜΕΝΩΝ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΜΙΟΥ) 1.776.060,72€, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΣΤΟΜΙΟΥ 1.690.000€, ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Λ.) Τ.Κ. ΜΑΝΔΡΑΣ – ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ 3.224.000,00 €, 4ο ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΥΡΓΕΤΟΥ – ΚΡΑΝΙΑΣ» 2.294.000,00 €, ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ, ΚΑΤΩ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΙΚΑΣ ΤΗΣ ΔΕ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ΔΚ ΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ (Β’ ΦΑΣΗ)    6.081.022,61€, ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΚ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΦΑΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΕΛ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Β’ ΦΑΣΗ  ΠΡΑΞΗΣ) 3.882.440,00€, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΣΤΗ Δ.Κ. ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ 5.649.327,78€, ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΝΙΚΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ        9.756.549,40 €, ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Δ.Κ. ΚΡΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 4.219.574,92€, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 6.388.900,28 €, ΕΠΕΙΓΟΝ  ΕΡΓΟ  ΑΜΕΣΗΣ    ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ  ΚΑΙ    ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ   ΒΕΛΙΚΑΣ-ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ – ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ     3.300.000,00 €.

Επίσης έργα ύδρευσης που υλοποιούνται στο Νομό στο πλαίσιο της πολιτικής μας για πρόσβαση σε ποιοτικό νερό σε όλους είναι: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ 1.341.463,41 €, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ. ΑΓΙΑΣ, ΥΠΟΕΡΓΟ 1.ΑΝΟΡΥΞΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ Δ.Ε. ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ  321.030€, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ/ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΣΩΝΟΣ 344.615,00 €, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ/ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟΥ ΔΕΥΑ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ           1.075.143,00 €, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2.180.000,00 €, ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΡΥΑΣ-ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ 552.845,53 €, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ Δ. ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ        1.060.000,00 €, ΑΝΟΡΥΞΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2.679.437,00 € ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ 552.000€, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ Δ.Ε. ΚΡΑΝΝΩΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑΣ      2.177.560,97 €, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΚ ΚΡΑΝΝΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΚ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ 350.000€, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ 1.053.495,94€, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΌ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗΝ Τ.Κ ΚΡΑΝΙΑΣ Δ.Ε ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ     385.000€, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ 1.300.000€, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ       58.561€, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΥΚΙΑ ,Τ.Κ. ΨΥΧΙΚΟΥ 58.774,00 €.

Στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη 325 έργα συνολικού προϋπολογισμού 554.878.695,66€.

Ολοκληρώνουμε τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλίας με τα έργα «ΕΠ. Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΥΚΕΩΝΑΣ”» 33.770.000,00 € και «Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Ι/Κ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΕΩΣ Α/Κ ΡΑΧΟΥΛΑΣ» 27.504.872,85 €

Χρηματοδοτήσαμε και κατασκευάσαμε το έργο του περιφερειακού δακτυλίου της Λάρισας, το οποίο αποσυμφορεί την κυκλοφορία εντός της πόλης, συμβάλει στην ταχύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών αλλά και στη διακίνηση των εμπορευμάτων, ενώ η αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από διερχόμενα οχήματα, κυρίως βαρέως τύπου, σημαίνει λιγότερους ρύπους και λιγότερη φθορά των κυριότερων οδικών αρτηριών της Λάρισας, διευκολύνοντας παράλληλα και η εν γένει κυκλοφορία στη Θεσσαλία.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΩΣ Γ΄ ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ    2.277.199,28€,

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ, ΤΕΧΝΙΚΟΥ Τ1 & ΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ)             21.602.000,00 €,

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ (Β΄ ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ – ΚΟΜΒΟΣ ΟΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ)             13.943.600€,

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΡΙΣΑΣ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Β’ ΓΕΦΥΡΑ ΠΗΝΕΙΟΥ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) ΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ 11.683.000,00 €

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ, ΤΕΧΝΙΚΟΥ Τ1 & ΟΔΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Β΄’ ΦΑΣΗ) 3.595.557,12€

Ολοκληρώνουμε το έργο της μετατροπής της Π.Ε.Ο. Λάρισας-Αθήνας σε αστική οδό.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΠΑΛΑΙΑ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ–ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΔΙΓΕΝΗ Χ.Θ. 5+700 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ Χ.Θ. 6+630)» 5.250.000,00 €

«ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ (Χ.Θ. 3+330 ΕΩΣ Χ.Θ. 5+690)            12.518.455,72 €

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ Ι.Κ. ΒΟΛΟΥ (Χ.Θ. 7+115) ΕΩΣ Ι.Κ. ΑΓΙΑΣ (Χ.Θ. 8+110)    7.424.751,92 €

 

Υλοποιούμε το έργο της παραλιακής σύνδεσης Λάρισας –Μαγνησίας.

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΕΡΑΜΙΔΙ-ΡΑΚΟΠΟΤΑΜΟΣ 10.000.000,00 €

Κατασκευάσαμε κυκλικούς κόμβους για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση στα παρακάτω σημεία:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 3.500.000 ΕΥΡΩ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΒΟΛΟΥ           1.000.000,00€

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟ  ΛΑΡΙΣΗΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ            810.000,00 €

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΦΑΡΣΑΛΩΝ 3.450.000,00 €

«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗΝ Χ.Θ. 17+800, ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΚΟΖΑΝΗΣ     2.803.687,67€

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 2 ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΦΑΡΣΑΛΩΝ 3.000.000,00 €

Κατασκευάσαμε σημαντικά οδικά έργα σε όλο το Νομό όπως :

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 19 ΑΠΟ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΟΡΙΑ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΠΡΟΣ ΛΟΓΓΑ)  8.000.000,00 €

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΛΙΒΑΔΙ – ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ 11.300.000,00 € ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΜΕΛΙΒΟΙΑ       4.000.000€

ΑΣΦ/ΣΗ ΔΡ.ΣΠΗΛΙΑΣ-ΚΑΡΥΤΣΑΣ           3.129.057,00€

ΑΣΦ/ΣΗ ΔΡ.ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙ-ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ 1.000.000€

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ (ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΟΜΟΛΙΟΥ) 6.160.000,00 €

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ 6.490.000,00 €

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΛΙΒΑΔΙ – ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ 11.300.000,00 € ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΜΕΛΙΒΟΙΑ 4.000.000,00 € ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ -ΑΝΑΤΟΛΗ – ΜΕΛΙΒΟΙΑ            2.273.857,25 ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ-ΌΡΙΑ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ Π.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ 294.095,15€ ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΣ-Ι.Μ.ΑΓ.ΡΑΦΑΗΛ 1.220.000,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΤΕΧΝΙΚΑΕΡΓΑ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΦΑΡΣΑΛΑ-ΒΟΛΟΣ 5.000.000,00 €

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ -ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΌ ΒΟΛΟ ΠΡΟΣ ΦΑΡΣΑΛΑ 1.800.000€

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΡΟΣ ΑΓΡΙΕΛΙΑ 3.000.000,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΡΟΔΙΑΣ-ΣΥ ΚΑΜΙΝΕΑΣ 1.460.000,00 €

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ  – ΑΓΡΙΕΛΙΑ 5.000.000,00 €

ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΜΕΛΙΒΟΙΑ           3.000.000,00 €

Χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε τις παρακάτω μελέτες έτσι ώστε να υπάρχει ωριμότητα στην ένταξη και υλοποίηση έργων.

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Π.Ε.Ο ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΟΛΟΥ            Σ 650.000,00 €

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-ΤΥΡΝΑΒΟΣ            700.000,00 €

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΤΜΗΜΑ ΑΠΌ Α/Κ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΩΣ Ε.Ο ΤΡΙΚΑΛΩΝ    1.000.000,00 €

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΕΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΤΜΗΜΑ ΑΠΌ Α/Κ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΕΩΣ Α/Κ ΝΙΚΑΙΑΣ        325.000,00 €

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Ε.Ο ΛΑΡΙΣΑΣ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ:ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ             400.000,00 €

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ Ε.Ο ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΣΑΛΩΝ :ΤΜΗΜΑ ΑΠΌ Ι/Κ ΝΟΤΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΩΣ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 350.000,00 €

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΕΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΤΜΗΜΑ ΑΠΌ Ι/Κ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ ΕΩΣ Ι/Κ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ 150.000,00 €

ΜΕΛΕΤΗ ΕΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ-ΤΜΗΜΑ 900.000,00 €

Έγιναν έργα αποκατάστασης κατολισθήσεων, έργα συντήρησης των οδικών αξόνων του Νομού (ασφαλτικά –σήμανση-στηθαία ασφαλείας) σε όλο το οδικό κύκλωμα αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

ΝΕΑ ΕΡΓΑ

ΝΕΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 19.086.000€

  1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Η/Μ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ-ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΚ ΣΤΟΜΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 1ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΛΑΡΙΣΗΣ 000,00€
  2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΦΑΛΑΝΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ) Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ            000.000,00€
  3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΑΜΠΕΛΩΝΑ) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΩΝΟΣ 000.000,00€
  4. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΟΕΒ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΑΜΑΣΙΟΥ 000,00€
  5. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 860.000,00€
  6. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών Άρδευσης ΤΟΕΒ Εννιπέα Φαρσάλων (Βόρειο Τμήμα)       ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣ 178.000,00€
  7. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΡΑΨΑΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΑΨΑΝΗΣ 200.000,00€
  8. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΥΠΟΓΕΙΩΝ  ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ Δ.Δ. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 000,00€
  9. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΕΒ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ 000.000,00€
  10. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 612.000,00€
  11. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ  ΑΝΑΣΤΟΜΩΣΗΣ ΠΗΓΩΝ ΒΡΥΣΙΩΝ  ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΡΥΣΙΩΝ 083.200,00€
  12. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΟΕΒ  ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΛΗ     390.000,00€
  13. ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΟΥ ΒΟΥΝΟΥ 200.000,00€
  14. ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΤΕΙΑΣ 000,00€
  15. ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΔΙΚΤΟΥ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΡΑΨΑΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΑΨΑΝΗΣ 000,00€

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

  1. ΔΙΚΤΥΟ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΚΑΝΑ 400,00€
  2. Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΕΘΕΑ 136,00€
  3. Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΕΘΕΑ 620,00€
  4. Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΕΘΕΑ 120,00€

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

  1. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ 000,00€
  2. Δημιουργία Ειδικού Κέντρου Ημέρας για Alzheimer στη Λάρισα ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 000,00€

Έργα που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα μέσα από το Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) για την πόλη της Λάρισας είναι :

  1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 520,00€
  2. Εξοπλισμός ΚΔΑΠ ΑμΕΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 000,00€
  3. Κέντρο Ανοιχτής Υποστήριξης για παιδιά με Σύνδρομο DOWN ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 721,62€
  4. Αναβάθμιση και εξοπλισμός δομής φιλοξενίας αστέγων ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 174,72€
  5. Δημιουργία Σημείου Πολιτιστικής Διασύνδεσης Γενί Τζαμί ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 224,50€

Τέλος στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος είναι προς ένταξη τα παρακάτω έργα συνολικού προϋπολογισμού 9.351.517,78€:

  1. Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 165.977,89€
  2. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ 122,41€
  3. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 117,48€
  4. Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 523.000,00€
  5. Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας και Εφαρμογής Τεχνολογιών ΑΠΕ στο Γυμνάσιο Αγιάς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 000,00€
  6. ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΟΝΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ 000,00€
  7. Ενίσχυση Ενεργειακής Απόδοσης 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 000,00€
  8. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 300,00€
  9. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΕΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 480.000,00€

ΑΘΛΗΤΙΚΑ:

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ