15.1 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η ποιήτρια Αλεξάνδρα Μπακονίκα στις Κηρήθρες

Την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014 στις 8,30 μ.μ θα έχουμε την χαρά και την τιμή, να συναντήσουμε την σημαντική ποιήτρια Αλεξάνδρα Μπακονίκα, σε μια βραδιά ποίησης και μουσικής.
Η φιλόλογος και μουσικός Ελένη Αλεξίου θα μιλήσει για το έργο της και θα εστιάσει περισσότερο στο τελευταίο της βιβλίο “Το τραγικό και το λημέρι των αισθήσεων”.
Ποιήματά της θα απαγγείλουν ο ηθοποιός Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος και η Ελένη Αλεξίου, οι οποίοι θα πλαισιώσουν και μουσικά τη βραδιά.

- Advertisement -

ΗΤΤΑ
Ίσως επειδή ένιωσε οικειότητα
-το φιλικό γεύμα ήταν μόνο για γυναίκες-
μίλησε για ό,τι πιο μύχιο τη βασάνιζε:
“Αξιολύπητη ήττα η μοναξιά μου.
Η χειρότερη ώρα είναι το πρωί,
η απελπισία κάνει κουμάντο.
Διαχειρίζομαι το πιο σκληρό,
διαχειρίζομαι τον πόνο της μοναξιάς”.

Η Αλεξάνδρα Μπακονίκα
Η Αλεξάνδρα Μπακονίκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ,όπου και ζει. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Α.Π. Θ. χωρίς όμως να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων Αθηνών, καθώς και της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει 9 ποιητικές συλλογές και η πιο πρόσφατη είναι « Το τραγικό και το λημέρι των αισθήσεων» εκδόσεις Σαιξπηρικόν, 2012. Το έργο της παρουσιάστηκε στο Συμπόσιο Ποίησης της Πάτρας το 1994, καθώς και στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού στο Λονδίνο το 1996. Εκτός από ποιήματά της που μεταφρασμένα στα Αγγλικά εκδόθηκαν στην Ινδία, ποιήματά της επίσης μεταφράστηκαν στα Γερμανικά, Σουηδικά, Αλβανικά.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ