25.8 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Η συγγραφέας Κατερίνα Παπανικολοπούλου στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και μέσα στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων δράσεων, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 το Σχολείο μας επισκέφθηκε η πρ. Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής και συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Κατερίνα Παπανικολοπούλου. Την συγγραφέα παρουσίασε στους μαθητές η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Παρασκευή Λάππα τονίζοντας ότι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου συμπίπτει με την γέννηση του μεγαλύτερου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και καθιερώθηκε από την Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για την Νεότητα το 1966.

- Advertisement -

Η κ. Κατερίνα Παπανικολοπούλου αφηγήθηκε στους μαθητές του Σχολείου παραμύθια τόσο δικά της όσο και άλλων συγγραφέων και πέρασε με ομαδοσυνεργατικό και δημιουργικό τρόπο μηνύματα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, και βέβαια μέσα από αυτά την ΑΓΑΠΗ για τα ΒΙΒΛΙΑ. Οι μικροί αναγνώστες, που είχαν ήδη διαβάσει τα βιβλία της συγγραφέα με τους δασκάλους τους, γοητεύτηκαν από τη συζήτηση μαζί της, έθεσαν ερωτήσεις, απόλαυσαν την αφήγηση και συμμετείχαν σε ομαδικές δράσεις.

Οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν την κ. Κατερίνα Παπανικολοπούλου που ζωντάνεψε τη μέρα τους με την παρουσία της.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ