13.5 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Google αφαίρεσε 700.000 εφαρμογές από το Play Store το 2017

Η Google ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2017 αφαίρεσε από το Play Store, το ηλεκτρονικό της κατάστημα εφαρμογών, περισσότερα από 700.000 apps που κρίθηκε ότι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της εταιρείας.

- Advertisement -

Όπως τονίζει η Google, ο μεγαλύτερος αριθμός των εφαρμογών που αφαιρέθηκαν ήταν κακόβουλο λογισμικό ενώ το 99% από αυτές τις εφαρμογές αφαιρέθηκε πριν εγκατασταθεί σε συσκευές. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι περίπου 7.000 κακόβουλες εφαρμογές κατόρθωσαν να περάσουν τις δικλείδες ασφαλείας της Google και να εγκατασταθούν σε Android συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ για το 2017 η Google κατέγραψε ποσοστό 99% στην προσπάθεια διαγραφής κακόβουλων εφαρμογών, το 2016 ήταν πολύ χειρότερο αφού το συγκεκριμένο ποσοστό έφτασε μόλις στο 70%. Άρα, η βελτίωση μέσα σε ένα έτος ήταν εντυπωσιακή.

Η ίδια η εταιρεία αναφέρει ότι το ποσοστό του 99% επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας νέα μοντέλα μηχανικής μάθησης, τεχνητή νοημοσύνη και νέες τεχνικές εντοπισμού του κακόβουλου λογισμικού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο κακόβουλο λογισμικό που αφαίρεσε η Google από το Play Store περιλαμβάνονται εφαρμογές-αντίγραφα, εφαρμογές με ανάρμοστο περιεχόμενο (πορνογραφικό περιεχόμενο, ακραία βία, δραστηριότητες που εμπεριέχουν μίσος και παράνομες δραστηριότητες) και φυσικά λογισμικό που εμπεριέχει ιούς.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι νέες τεχνικές εντοπισμού που χρησιμοποιήθηκαν διευκόλυναν επίσης τον εντοπισμό και των developers που αναπτύσσουν κακόβουλο λογισμικό. Ο αριθμός των developers που «εκδιώχθηκαν» από την Google κατά τη διάρκεια του 2017 έφτασαν στους 100.000.

 

Πηγή : pestaola.gr

iservices.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ