14.3 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ιαχές πολέμου! Τραμπ: Πάνε γυρεύοντας- Β. Κορέα: Θα απαντήσουμε με πυρηνικά

Εντείνεται η διαμάχη ΗΠΑ – Β. Κορέας, με τον αμερικανό Πρόεδρο Ντ. Τραμπ να αναφέρει ότι η Β. Κορέα «πάει γυρεύοντας» και τα ΜΜΕ της Πιονγκ Γιανγκ να απειλούν με πυρηνική επίθεση σε περίπτωση που προκληθούν.

- Advertisement -

Προειδοποιητικό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας την Κίνα να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, αυτό θα είναι σπουδαίο. Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς!» έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter.

«Εξήγησα στον πρόεδρο της Κίνας ότι μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα ήταν πολύ καλύτερη για αυτούς αν έλυναν το πρόβλημα της Βόρειας Κορέας!» πρόσθεσε.

Κορεατικά ΜΜΕ: Θα απαντήσουμε με πυρηνικά, αν προκληθούμε

Τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ προειδοποίησαν σήμερα τις ΗΠΑ με πυρηνική επίθεση, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε ένδειξη ενός αμερικανικού προληπτικού πλήγματος, την ώρα που πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ των οποίων ηγείται το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Carl Vinson, κατευθύνονται προς τον δυτικό Ειρηνικό.

Η ένταση κλιμακώθηκε ραγδαία στην κορεατική χερσόνησο έπειτα από τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων περί ανάληψης δράσης εκ μέρους της Ουάσιγκτον, μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Συρίας την περασμένη εβδομάδα κι ενώ επικρατεί ανησυχία ότι η Πιονγιάνγκ ενδέχεται να προχωρήσει σύντομα στην έκτη κατά σειρά πυρηνική δοκιμή.

Η κρατική εφημερίδα της Βόρειας Κορέας Rodong Sinmun έγραψε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ.

«Ο ισχυρός επαναστατικός στρατός μας παρακολουθεί από κοντά κάθε κίνηση των μονάδων του εχθρού με τα πυρηνικά μας να στοχεύουν τις βάσεις των Αμερικανών εισβολέων όχι μόνο στη Νότια Κορέα και την περιοχή των επιχειρήσεων του Ειρηνικού Ωκεανού αλλά επίσης την ηπειρωτική Αμερική» τονίζεται
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας Χουάνγκ Κιο Αν προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «μεγαλύτερες προκλήσεις» από τη Βόρεια Κορέα και διέταξε τον στρατό να εντείνει την παρακολούθηση και να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ.

«Είναι πιθανό η Βόρεια Κορέα να προχωρήσει σε μεγαλύτερες προκλήσεις όπως μια πυρηνική δοκιμή που θα συμπέσουν χρονικά με διάφορες επετείους όπως την “Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση”», δήλωσε ο Χουάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα συγκαλεί την Ανώτατη Λαϊκή Συνέλευση σήμερα, σε μία από τις δύο ετήσιες συνεδριάσεις της όπου ανακοινώνονται σημαντικά γεγονότα και εγκρίνονται οι στόχοι της εθνικής πολιτικής της χώρας.

Το Σάββατο είναι η 105η επέτειος από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του ιδρυτή της χώρας και παππού του προέδρου Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μια στρατιωτική παρέλαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου.

Η Βόρεια Κορέα συχνά εορτάζει τις σημαντικές επετείους της χώρας με πυρηνικές ή πυραυλικές δοκιμές παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

πηγη:http://www.real.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ