16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ιερά Πανήγυρις Συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων

Η τοπική μας Εκκλησία εορτάζει πανηγυρικώς την εορτή της Συνάξεως Πάντων των Αγίων, των εν Τρίκκη διαλαμψάντων και τω Θεώ ευαρεστησάντων, κατά την πρώτη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου. Κατ’ αυτήν θα τεθούν σε προσκύνηση πάντα τα σωζόμενα Ιερά Λείψανα των Τοπικών Αγίων της περιοχής, προς ευλογία του πιστού μας Λαού καί των εκπροσώπων αυτού.

- Advertisement -

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

7:00 μ.μ.: Υποδοχή πάντων των σωζομένων Ιερών Λειψάνων των εν Τρίκκη Αγίων, ήτοι του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου, του Αγίου Δανιήλ του εκ Τσιοτίου καί του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Ημών κ. Χρυσοστόμου, των Μητροπολιτών πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξί­ου, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, με την συμμετοχή του Ιε­ρού Κλήρου, των Αρχών του Νομού και της Πόλεως, εκπροσώπους Υπηρεσιών, Συλλόγων και Σωματείων και τον ευλαβή Λαό.

7:15 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Περί τις 8:30 μ.μ. θα γίνει η λιτάνευση των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων προς την Κεντρική Πλατεία όπου θα γίνει η αρτοκλασία και το Θείο Κήρυγμα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Η Ιερά Λιτανεία θα διέλθει εκ των οδών Γιώτα, Αμαλίας, Κεντρική Πλατεία, Στρατηγού Σαράφη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

7:00 π.μ.: Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικό Συλλείτουργο από 7:30 έως 10:30 π.μ.

9:00-12:30 βραδινή: Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

7:30 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

5:30 μ.μ.: Ιερά Παράκληση και αποχώρηση των Ιερών Λειψάνων.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ