17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ιππικό Κέντρο «Φιλόνεικος» ένας σύγχρονος πολυχώρος άθλησης και ψυχαγωγίας

Στο 3ο χιλιόμετρο Καρδίτσας Σμοκόβου με θέα την «Κοιμωμένη των Αγράφων», δημιουργήθηκε εδώ και λίγους μήνες το Ιππικό Κέντρο «Φιλόνεικος». Πρόκειται για έναν σύγχρονο χώρο άθλησης, αναψυχής και ψυχαγωγίας, όπου επισκέπτες κάθε ηλικίας με την βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη βόλτα τους με το άλογο, να γνωρίσουν τα μυστικά της ιππασίας και να περιηγηθούν σε πολύ όμορφες διαδρομές μέσα στη φύση.
Στο ιππικό κέντρο «Φιλόνεικος», πραγματοποιούνται και δράσεις εναλλακτικού τουρισμού, όπως πεζοπορίες, περίπατοι στη φύση με άλογα και ποδήλατα. Στο χώρο λειτουργεί για ελεύθερη χρήση πίστα ποδηλάτου, ενώ διατίθενται προς ενοικίαση ποδήλατα mountain bike και bmx.
Μεγάλη σημασία έχει δοθεί επίσης και στο εκπαιδευτικό μέρος του ιππικού κέντρου, όπου με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος «το άλογο ως διαδραστικό μέσο μάθησης»,οι μαθητές σχολικών μονάδων σε οργανωμένες επισκέψεις γνωρίζουν τα μυστικά της ιππασίας και της γυμνιππευτικής. Παράλληλα για τα παιδιά ΑΜΕΑ υλοποιείται το πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας από εξειδικευμένη εργοθεραπεύτρια με πολύχρονη εμπειρία και σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Με τον τρόπο αυτό, επισκέπτες κάθε ηλικίας μπορούν να απολαύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας με βιωματικά και εκπαιδευτικά στοιχεία για τα παιδιά, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να συνδυάσουν την ψυχαγωγία, την άθληση και την επαφή τους με τη φύση.
Το ιππικό κέντρο «Φιλόνεικος» λειτουργεί καθημερινά από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και διαθέτει επίσης οργανωμένο ξύλινο καφέ όπου μπορεί ο καθένας να απολαύσει τον καφέ, το αναψυκτικό, το ποτό κλπ. Για όποιες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6932.706080.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ