22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ

- Advertisement -

250 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
450 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
100 γρ. βούτυρο
100 ml καφέ espresso
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζετε τα αμύγδαλα. Χτυπάτε ελαφρά στο μίξερ την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία βάζετε την ζάχαρη, την κουβερτούρα, το ξύσμα πορτοκαλιού το βούτυρο, την κρέμα και τον καφέ μέχρι να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε για 15΄ ακόμη το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν σιρόπι. Γεμίζετε ένα μικρό μπολ με νερό κρύο και ρίχνετε μερικές σταγόνες από το μείγμα. Εάν δεν διαλυθεί και είναι σταθερό σχηματίζοντας μπαλίτσες είναι έτοιμο. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει για 5΄. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ακούγετε ο ήχος της κουτάλας στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτετε τα αμύγδαλα στο μείγμα ανακατεύετε, το αδειάζετε σε ένα ταψί (20×20 στρωμένο με λαδόκολλα). Χαράζετε τετράγωνα στην επιφάνεια, ώστε να είναι εύκολο να κοπεί σε κομμάτια μόλις κρυώσει. Αφήνετε το κέικ για 6 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

πηγη:http://www.gastrotourismos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ