13.8 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. ΑΛΕΞΙΟΣ την Παρασκευή το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων.

- Advertisement -

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Περί ώρα 10:30 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας στον ίδιο Ιερό Ναό επί τη ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού και μνήμης των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντιστάσεως. Εν συνεχεία θα τελέσει Τρισάγιο στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων.

Την Κυριακή το απόγευμα και ώρα 5 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στην Κεντρική Πλατεία Τρικάλων Αντίγραφο Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας, την οποία θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ προς ευλογία του πιστού λαού της επαρχίας μας. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανείας προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού. Το βράδυ από ώρα 9 έως 12:30 θα Χοροστατήσει στην Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο Ιερό Ναό.

Την Δευτέρα το βράδυ από ώρα 9 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τρικάλων.

Την Τρίτη το απόγευμα στις 5:30 θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού και εν συνεχεία θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Το βράδυ από ώρα 9 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Αγίου και Πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.

Την Τετάρτη το βράδυ από ώρα 9 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Στη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Στο τέλος θα μνημονευθούν τα ονόματα των ασθενών σε σχετική ευχή υπέρ υγείας.

Την Πέμπτη το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο επ’ ονόματι του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων. Το βράδυ από ώρα 9 έως 12:30 θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Την Παρασκευή το απόγευμα στις 5:30 θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και εν συνεχεία κατά την Ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου. Το βράδυ από ώρα 9 έως 12:30  θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο Ιερό Ναό.

 

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

 

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στη Σωτήρα.

 

ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:

Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Κυριακή το πρωί στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο.

 

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΞΗ ΝΕΩΝ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

 

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 περί ώρα 5:30 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Εν συνεχεία θα ομιλήσει καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

Επίσης το βράδυ της ίδιας ημέρας, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, και ώρα 8.30 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου καί κάθε Τρίτη θα γίνεται η σύναξη νέων, φοιτητών και εργαζομένων. Κατ’ αυτήν θα γίνεται διάλογος για θέματα που έχουν να κάνουν με την πνευματική αφύπνιση και τον σύγχρονο προβληματισμό.

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ