30.1 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΙΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Όλοι στην 8ωρη  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  Τετάρτη 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ,

- Advertisement -

7.00π.μ. ως τις 3.00μ.μ.

Συμμετέχουμε  ΟΛΟΙ στην Κινητοποίηση  για την Υγεία, στην Λάρισα.

 

Δεν μας αξίζει η μίζερη ζωή που ζούμε, οι άθλιες συνθήκες δουλειάς. Δεν μας αξίζουν όλα όσα ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας. 

Τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτυπώνονται και στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε για το 2017 και στο νέο κανονισμό παροχών που ετοιμάζουν με νέες περικοπές, που  δείχνει ξεκάθαρα από ποιους τα παίρνει η κυβέρνηση και σε ποιους τα δίνει.

Στον κλάδο της Υγείας – Πρόνοιας αποτυπώνεται η βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Όσο βαθαίνει η εμπορευματοποίηση στην Υγεία, τόσο θα την πληρώνουν υγειονομικοί και ασθενείς.  

Το σύστημα Υγείας λοιπόν, δεν καταρρέει αλλά εντάσσεται ακόμα περισσότερο στις ανάγκες της οικονομίας των καπιταλιστών, μιας οικονομίας που αντιμετωπίζει την υγεία, την πρόνοια σαν εμπόρευμα για τη συσσώρευση κέρδους.

Αυτή είναι η αιτία της άθλιας κατάστασης στην Υγεία και η ολοκλήρωση της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ, που είναι σε εξέλιξη και θα οδηγήσει σε ένα εχθρικό, ακόμα πιο ταξικό υγειονομικό σύστημα για το λαό και τους εργαζόμενους.

Αυτή η πολιτική ευθύνεται για μία σειρά άθλιων καταστάσεων που ζούμε στο πετσί μας: υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, περικοπές στους μισθούς των υγειονομικών, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, μονάδων ΠΕΔΥ και κλινικών, ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, αύξηση των πληρωμών για εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα και, τέλος, εφαρμογή του «πλαφόν» στη συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων.

Η πολιτική της συγκυβέρνησης για την Υγεία οικοδομείται πάνω σε ένα «μεγαλειώδες» ψέμα. Ότι δήθεν αν ολοκληρωθούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει το 3° Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τα έτη 2017- 2018, θα έρθει η «δίκαιη ανάπτυξη» που θα έχει ως αποτέλεσμα και την ουσιαστική βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών.

Ανάπτυξη σε ποια βάση; Νοσοκομεία και Κ.Υ. που να λειτουργούν σε επιχειρηματική βάση και να πωλούν υπηρεσίες υγείας σε ασφαλιστικά ταμεία, σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους; ΠΦΥ με μειωμένη κρατική χρηματοδότηση για το 2017; προσωπικό που θα μπαίνει να εργαστεί στα νοσοκομεία για λίγο με μειωμένα δικαιώματα και μετά θα πετιέται πάλι στην ανεργία; Νοσοκομεία που μένουν κλειστά τμήματα, χειρουργεία,  κρεβάτια σε ΜΕΘ;.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τις 4.000 προσλήψεις προσωπικού,  έχουν να κάνουν με τη μαζική είσοδο φτηνού ευέλικτου προσωρινού προσωπικού στις υγειονομικές μονάδες σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Έ., κόντρα στην ανάγκη για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Έχουν να κάνουν με το ότι το κράτος δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ, αλλά θα καλύψει τη μισθοδοσία τους ο ΟΑΕΔ!!

Μπροστά σ΄αυτές τις εξελίξεις στην υγεία και την πολιτική που τις δημιουργεί και τις αναπαράγει, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ  ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας.  Κι αυτό γιατί;  

  • Γιατί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ λένε για κατάρρευση του ΕΣΥ, ενώ η κυβέρνηση υλοποιεί την ανάπτυξη του Συστήματος Υγείας υλοποιώντας κατευθύνσεις της Ε.Έ.
  • Γιατί η στάση της με τις κινηματικές πρωτοβουλίες γίνονται όχι για τις ανάγκες των εργαζομένων και των ασθενών, ούτε και για να απαιτήσει η ομοσπονδία τις σύγχρονες ανάγκες μας, αλλά για να ενισχυθούν τα αστικά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Γιατί  στις πρόσφατες κινητοποιήσεις η πλειοψηφία της ομοσπονδίας κάνει ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ(πριν να κυβερνήσει) στην κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ., κάνει τώρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

 

Εμπρός για νέους  αγώνες! 

Κλείνουμε τ’ αυτιά μας σε όσους μας λένε «περιμένετε την ολοκλήρωση της «αξιολόγησης» με τους «Θεσμούς» «την ολοκλήρωση της Ανάπτυξης». Λένε ψέματα.

Γιατί αυτά που ζούμε τώρα ως υγειονομικοί, ασθενείς, ασφαλισμένοι, είναι τα μνημόνια που στήριξαν η προηγούμενη και η τωρινή Κυβέρνηση  και κοντά η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ που μας λέγανε ότι «θα πάρουμε κι αυξήσεις με το ενιαίο μισθολόγιο!».

Χρησιμοποιούμε το μοναδικό αναντικατάστατο όπλο, τη συλλογική μας δράση, τη μαζικοποίηση του σωματείου μας!

Γιατί πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ δε τους νοιάζει πόσα Δ.Σ. σωματείων συνεδρίασαν, ή πως λειτουργούν, αν  παίρνονται συλλογικές αποφάσεις, πόσες Γεν.Συν. και με πόσους εργαζόμενους γίνονται πριν από κάθε πανεργατική ή πανυγειονομική απεργία. Ότι τα Σωματεία στον κλάδο της Υγείας, δεν γράφουν μέλη τους εκατοντάδες συμβασιούχους που δουλεύουν  με άλλες σχέσεις εργασίας, στα συνεργία(σκλαβοπάζαρα). Αυτό είναι ισχυροποίηση του κινήματος;

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, καλούμε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς, με όποια σχέση εργασίας, στα συνεργεία, επικουρικούς, αορίστου, ΤΩΡΑ είναι ανάγκη η δικαιολογημένη αγανάκτησή σου να στραφεί ενάντια σε αυτούς που σου μαυρίζουν τη ζωή. 

Να γίνει απάντηση σε  αγώνα διαρκείας για μαζικές προσλήψεις προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Σε κοινό αγώνα, υγειονομικών με το εργατικό κίνημα που δεν πρέπει να διεκδικεί τίποτα λιγότερο από αυτό!

Όλοι μαζί στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

ΔΕΝ  ΤΟΥΣ  ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ  ΠΙΑ !!!

Με  τον οργανωμένο αγώνα μας σταματάμε τον κατήφορο

Διεκδικούμε

  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και σύγχρονη Υγεία – Πρόνοια, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων. Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις. Σύγχρονα δικαιώματα.
  • Επαναλειτουργία, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, των δημόσιων μονάδων(κλινικές, ιατρεία ΠΕΔΥ, Κ.Υγείας) που έκλεισαν ή συγχωνεύθηκαν.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.
  • Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό επίδομα. Ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας».

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

(Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας)

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ