21.2 C
Trikala
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κέικ Λάιμ με Παπαρουνόσπορο

Συστατικά για το κέικ

- Advertisement -
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια (γλυκού) μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 κουταλάκια (γλυκού) θαλασσινό αλάτι
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι (γλυκού) τριμμένη φλούδα γκρέιπφρουτ
  • 1 κουταλάκι (γλυκού) τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι (γλυκού) τριμμένη φλούδα λάιμ
  • 2 αυγά
  • 1/3 φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι (γλυκού) βανίλια
  • 3/4 φλιτζανιού Ελληνικό γιαούρτι
  • 4 κουταλάκια (σούπας) φρεσκοστιμμένο χυμό γκρέιπφρουτ
  • 2 κουταλάκια (σούπας) φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια (σούπας) φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
  • 1 κουταλάκι (σούπας) παπαρουνόσπορο, θα χρειαστείτε επιπλέον για τη γαρνιτούρα

Συστατικά για το γλάσο

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι (σούπας) Ελληνικό γιαούρτι
κέικ συνταγή

Οδηγίες παρασκευής

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.  Βάλτε σε μία μεσαίου μεγέθους φόρμα μία λαδόκολλα, αφήστε τη να εξέχει (όμοια με τη φωτογραφία παραπάνω). Καλό θα ήταν να αλείψετε με λίγο ακόμη λάδι τη κόλλα για να αποφύγουμε το να κολλήσει το κέικ μας. Ρίξτε αλεύρι, μπείκιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε το στο πλάι.
  2. Προσθέστε τη καστανή ζάχαρη και το ξύσμα του λάιμ στο μπολ και τοποθετήστε το κάτω από επιτραπέζιο μίξερ. Με τα ακροδάχτυλα σας, ανακατέψτε το ξύσμα αναλογικά με τη καστανή ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι και τη βανίλια και χτυπήστε τα σε μεγάλη ταχύτητα (3-4 λεπτά περίπου).  Μειώστε τη ταχύτητα από το μίξερ και προσθέστε τα μισά από όλα τα ξηρά συστατικά (εκτός των χυμών των φρούτων) μαζί με τα 3/4 του φλιτζανιού γιαούρτι. Κατόπιν προσθέστε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά (εκτός των χυμών των φρούτων) και μετά 3 κουταλιές (σούπας) χυμό γκρέιπφρουτ, 1 κουταλιά (σούπας) χυμόπορτοκάλι, 1 κουταλιά (σούπας) χυμό λάιμ και παπαρουνόσπορο.  Ξύστε λίγο βούτυρο και διορθώστε την επιφάνεια αν χρειάζεται.
  3. Ψήστε το κέικ μέχρι να πάρει χρυσο-καφέ χρώμα (για 50-60 λεπτά περίπου).  Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και τοποθετήστε το πάνω σε ένα (ξύλινο) πλατό και κάντε μικρές τρυπίτσες με ένα πολύ ψιλό σουβλί, στο πάνω μέρος από το κέικ. Περιχύστε τους υπόλοιπους χυμούς από τα φρούτα (λογικά απομένουν 3 κουταλιές της σούπας). Αφήστε το να κάτσει για 15 λεπτά περίπου, μετά με ένα μαχαίρι προσπαθήστε προσεκτικά να απελευθερώσετε το κέικ από τη φόρμα.   Αφού το τοποθετήσετε προσεκιτκά στο πλατό, αφήστε να κρυώσει πλήρως.
  4. Για να φτιάξετε το γλάσο, προσθέστε ζάχαρη άχνη, 1 κουταλιά (σούπας) γιαούρτι, 1 κουταλάκι (γλυκού) νερού και μια πολύ μικρή δόση αλατιού σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ, χτυπήστε μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή. Περιχύστε ισομερώς το γλάσο πάνω στο κέικ, μετά γαρνίρετε με παπαρουνόσπορο. Αφήστε το γλάσο να δέσει για 30 λεπτά τουλάχιστον πριν σερβίρετε. Κατόπιν μπορείτε να το απολαύσετε.

πηγη:https://yianismeri.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ