19 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κέικ σοκολάτας ριγέ

Υλικά

  • Αυγά 5 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ζάχαρη 300 γρ
  • Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
  • Πορτοκάλι 1 τεμ ξύσμα και χυμό
  • Γάλα 270 ml
  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 500 γρ κοσκινισμένο
  • Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλάκι γλυκού
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 120 γρ

Οδηγίες

Χτυπάμε καλά με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο κρατώντας 2 κουταλιές για την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό από το πορτοκάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τις 2 κουταλιές βούτυρο που κρατήσαμε κι ελάχιστο γάλα και το προσθέτουμε στο ένα από τα δύο μέρη του μείγματος που χωρίσαμε. Ανακατεύουμε καλά να ενωθεί η σοκολάτα με το μείγμα. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και βάζουμε στο κέντρο του μια κουταλιά (χρησιμοποιούμε μεγάλη κουτάλα) από το λευκό μείγμα κι ακριβώς στο κέντρο του βάζουμε μια κουταλιά από το σοκολατένιο μείγμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας, σοκολατένιο και λευκό (βλ φωτογραφικό υλικό παρακάτω). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

- Advertisement -

πηγη:http://www.chefoulis.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ