16.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κίνηση Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 13 Οκτωβρίου το πρωί στις 10:30 θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων, θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού και θα ομιλήσει καταλλήλως επί τη ενάρξη των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας.

- Advertisement -

Το απόγευμα στις 6:15, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί μπροστά στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων άπαντα τα σωζόμενα Ιερά Λείψανα των εν Τρίκκη Αγίων, ήτοι του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου, του Αγίου Δανιήλ του εκ Τσιοτίου και του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης. Εν συνεχεία θα συγχοροστατήσει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού. Ακολούθως θα συμμετέχει της Ιεράς Λιτανεύσεως των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων προς την Κεντρική Πλατεία.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά των ιδίων Αρχιερέων στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και θα τελέσει την εις Διάκονο Χειροτονία του Οσιολογιωτάτου Μοναχού Ελισαίου Δουσικιώτου.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό επί τη εορτή της συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων.

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 5:30 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και εν συνεχεία θα προπέμψει άπαντα τα σωζόμενα Ιερά Λείψανα των εν Τρίκκη Αγίων.

Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου το βράδυ στις 8:30 θα μεταβεί στο υπερώο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων, θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού και θα ομιλήσει καταλλήλως επί τη ενάρξη των εβδομαδιαίων συναντήσεων της συνάξεως νέων.

Ακολούθως θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων επί τη εορτή Συνάξεως των Αγίων Αναργύρων.

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων επί τη εορτή του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 5:30 θα μεταβεί στην αίθουσα της «ΓΕΧΑ» Τρικάλων, θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού και θα ομιλήσει καταλλήλως επί τη ενάρξη των κηρυγμάτων.

Εν συνεχεία στις 7 θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ἁγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων, θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού και θα ομιλήσει καταλλήλως επί τη ενάρξη του Κύκλου Μελέτης Αγίας Γραφής των κυριών της Ενορίας.

Ακολούθως το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωήλ.

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου το πρωί στις 11 θα μεταβεί στο Στρατόπεδο Καβράκου όπου θα τελέσει την ορκωμοσία των Πρωτοετών Σπουδαστών.

Το απόγευμα στις 5 θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γερασίμου και Αγίων Πάντων, επί της οδού Βλαχάβα 11, (της ενορίας Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων) και εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Ακολούθως το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρικάλων επί τη εορτή του Αγίου Αρτεμίου.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΡΤΗΣ

κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος το Σάββατο 13 Οκτωβρίου το απόγευμα θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Ακολούθως θα συμμετέχει της Ιεράς Λιτανεύσεως των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος Πάντων των εν Τρίκκη Αγίων προς την Κεντρική Πλατεία.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά των ιδίων Αρχιερέων στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος το Σάββατο 13 Οκτωβρίου το απόγευμα θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ. Χρυσοστόμου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Ακολούθως θα συμμετέχει της Ιεράς Λιτανεύσεως των Τιμίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος Πάντων των εν Τρίκκη Αγίων προς την Κεντρική Πλατεία.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το πρωί θα συλλειτουργήσει μετά των ιδίων Αρχιερέων στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το πρωί θα λειτουργήσει στα Αμπελάκια.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ