26.4 C
Trikala
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κίνηση Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου Τρικάλων με την ευκαιρία ελεύσεως της Ιεράς και Χαριτοβρύτου Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

- Advertisement -

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φλαμουλίου Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Παρακλήσεως προς τον Όσιο Δαυίδ στον ίδιο Ιερό Ναό και εν συνεχεία θα προπέμψει την Ιερά Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Ακολούθως στις 7:30 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ριζαριού Τρικάλων θα προϋπαντήσει πανδήμως την Ιερά και Χαριτόβρυτο Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο Ιερό Ναό με την ευκαιρία ελεύσεως της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου το πρωί στις 10 θα τελέσει το μνημόσυνο επί τη συμπληρώση εννέα ημερών από την κοίμηση του μακαριστού Καθηγουμένου Δωροθέου Αβραδοπούλου στην Ιερά Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας.

Το απόγευμα στις 5 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων θα προϋπαντήσει πανδήμως την Ιερά και Χαριτόβρυτο Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού. Ακολούθως θα μεταβεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας όπου θα συμμετάσχει στις εόρτιες εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου το πρωί θα μεταβεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας όπου θα συμμετάσχει στις εόρτιες εκδηλώσεις για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Το απόγευμα στις 5:30 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού θα τελέσει την Ακολουθία της Ρασοφορίας του κ. Δημητρίου Καραλή.

Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο Ιερό Ναό με την ευκαιρία ελεύσεως της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία.

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το πρωί στις 11 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Παρακλήσεως προς τον Όσιο Δαυίδ στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 5 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στα Αμπελάκια Τρικάλων θα προϋπαντήσει πανδήμως απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κυπριανού. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα Ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Το βράδυ, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί και θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά επί τη μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας.

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα συμμετάσχει στο 9ο Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και με τη συνεργασία της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» και του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με θέμα «Ο Άγιος Λάζαρος, ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού» στην κεντρική αίθουσα του Πολυδυνάμου Πνευματικού Κέντρου Νεότητος «Αγία Κυράννα» στο Λαγκαδά.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Αλέξιος Κανίνας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων.

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου το πρωί θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γκούρας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ