20.4 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κίνηση Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο 6 Απριλίου το απόγευμα στις 6:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού επί τη ελεύση αποτμήματος Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής Νεράϊδας Τρικάλων στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων. Ακολούθως θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

- Advertisement -

Την Κυριακή 7 Απριλίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Ε΄ Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων θα προεδρεύσει κατά τη δεύτερη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών για το έτος 2019.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου το βράδυ στις 7:30-11:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος στον Ιερό Ναό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και εν συνεχεία θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία με Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου το απόγευμα στις 7:30 θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγάλων Καλυβίων.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου το μεσημέρι στις 2 θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων.

Περί ώρα 4:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Περί ώρα 5:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Περί ώρα 6:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.

Περί ώρα 7:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων.

Περί ώρα 8:15 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Περί ώρα 9:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον ίδιο Ιερό Ναό και εν συνεχεία θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία.

Ο ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Τη Δ΄ Κυριακή των Νηστειών 7 Απριλίου 2019 στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Εν συνεχεία ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π. Λίβυος), εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας Κρήτης, θα ομιλήσει καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή 7 Απριλίου το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου το βράδυ θα τελέσει την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά Τρικάλων.

Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Κυριακή 7 Απριλίου το πρωί θα λειτουργήσει στο Παλαιομονάστηρο.

ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:

Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Κυριακή 7 Απριλίου το πρωί στο Βαλτινό.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ