16.7 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Κίνηση ευαισθητοποίησης από τους μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων (βίντεο-27 φωτό)

Το 2ο δημοτικό σχολείο Τρικάλων στέλνει μέσα από τη συλλογή πλαστικών καπακιών το μήνυμα για κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη

- Advertisement -

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκαν χθες 5 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ., στο χώρο του σχολείου δράσεις για τη συλλογή πλαστικών καπακιών.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όλοι μαζί, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, κηδεμόνες και φίλοι συγκέντρωσαν τα πλαστικά καπάκια στο χώρο του σχολείου, προκειμένου:

  • Να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της μόλυνσης του περιβάλλοντος από τα πλαστικά απορρίμματα.
  • Να μειώσουν την υπερβολική παραγωγή πλαστικών.
  • Να συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης υγείας.
  • Να εστιάσουν την προσοχή τους στην κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία.
  • Να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ενός παιδιού με αναπηρία, προσφέροντάς του την οικονομική βοήθεια, η οποία θα προέλθει από την ανακύκλωση των πλαστικών καπακιών, για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, διευκολύνοντας τις καθημερινές του μετακινήσεις.

Με τη συλλογή των πλαστικών καπακιών, αλλά και με τραγούδια, χορούς, περιβαλλοντικά και κοινωνικά συνθήματα, οι μαθητές έστειλαν το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος παράλληλα με την κοινωνική δικαιοσύνη που αφορά τα άτομα με αναπηρία και εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, παραδίδοντας τα καπάκια στο Σύλλογο «Αρωγή» του Νομού Τρικάλων. Το Σύλλογο εκπροσώπησαν ο κύριος Καϊμάς Δημήτρης και η κυρία Μαντζάνα Ντίνα, συντροφιά με την κόρη της Παρασκευούλα, η οποία σαν σήμερα, πριν από τρία χρόνια, το 2015, παρέλαβε το πρώτο αμαξίδιο του Συλλόγου «Αρωγή» από την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών. Τους ευχαριστούμε πολύ που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας, καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και κυρίως τους μαθητές του σχολείου μας.

Η συλλογή πλαστικών καπακιών συνεχίζεται …

Στόχος μας είναι:    Όλα τα πλαστικά καπάκια να βρουν το δρόμο και να κυλήσουν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Σύνθημά μας είναι: Μαζεύω καπάκια

Βοηθάω το συνάνθρωπό μου

Σώζω το περιβάλλον μου.

Δείτε το βίντεο και 27 φωτογραφίες που κατέγραψε το trikalaola.gr από την εκδήλωση.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ