27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κοπή πίτας του Κ.Ι.Λ.Ε. “Ο ΑΠΟΛΛΩΝ” Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία η κοπή πίτας του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας παρουσία των μελών του και πολλών φίλων του. Τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση κοπής πίτας καλωσόρισε εκ μέρους του Δ. Σ. η πρόεδρος Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά, η οποία στη σύντομη ομιλία της, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε και τα παρακάτω:    Φέτος τo Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής ΄Ερευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας συμπληρώνει τριάντα χρόνια ζωής.    

- Advertisement -

Tριάντα χρόνια συνεχούς δράσης και δημιουργίας, τριάντα χρόνια προσφοράς στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Κύριος σκοπός του η έρευνα, η καταγραφή, η διαφύλαξη και η αξιοποίηση των ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων του τόπου μας.

Θέλω να πιστεύω ότι στη διάρκεια αυτών των τριών δεκαετιών τα καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αρχών του τόπου και των συμπολιτών μας, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν τις δράσεις μας, οι οποίες αναδεικνύουν και προβάλλουν την ιστορία και τη λαογραφία της Καρδίτσας και έξω από τα στενά όρια του Νομού. Τα έξι πανελλήνια Συνέδρια, οι πάμπολλες ημερίδες, τα εργαστήρια, οι εκδόσεις, οι ηχογραφήσεις 10 ακτινωτών δίσκων, οι συμμετοχές του χορευτικού και της χορωδίας σε διάφορα τοπικά και διεθνή φεστιβάλ το αποδεικνύουν περίτρανα.

Για την πολιτιστική περίοδο 2018-2019 ο Σύλλογος έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων που αφορούν στην αστική λαϊκή μουσική παράδοση με κορύφωση το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου 2019. Το θέμα του «Οι αστικές λαϊκές μουσικές» και διοργανώνεται από το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και τον Δήμο Καρδίτσας σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Παρόντες στην κοπή πίτας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλειος Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, οι οποίοι στον σύντομο χαιρετισμό τους εξήραν το πολύχρονο έργο του Συλλόγου και την προσφορά του στο πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Παραβρέθηκαν, επίσης ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα πολιτισμού και επιχειρηματικότητας Κώστας Ψημμένος, η Προϊσταμένη Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας Βούλα Σδρόλια, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Σαράντης Εκίζογλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ουρανία Σούφλα, ο Πρόεδρος των Τριτέκνων Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος και το μέλος του Συλλόγου Βαΐτσα Καρατσιώρη, η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων Κατερίνα Σταθοπούλου, η Μαρία Καραμπινά, συντονίστρια πολλών εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς και η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς Ουρανία Κατσίκα με μια μεγάλη αντιπροσωπεία μελών του Συλλόγου.

Οι παραβρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και δημιουργία και γεύτηκαν τα παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν τα μέλη του συλλόγου. Τυχερός της βραδιάς ήταν ο Απόστολος Κρομμύδας, ο οποίος μαζί με το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε κι έναν πίνακα ζωγραφικής, προσφορά της ζωγράφου και μέλος του Απόλλωνα Μαρίας Σιμάτη. Τυχερός της βραδιάς ήταν ο Απόστολος Κρομμύδας, ο οποίος μαζί με το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε κι έναν πίνακα ζωγραφικής, προσφορά της ζωγράφου και μέλος του Απόλλωνα Μαρίας Σιμάτη.
Η βασιλόπιτα ήταν προσφορά του Λογιστή και Ασφαλιστικού συμβούλου Χρήστου Ξυνόγαλου, τον οποίο το Δ.Σ. του Απόλλωνα ευχαριστεί θερμά.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ