22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κοπανάκια φούρνου με μέλι

Υλικά

  • Κοπανάκια κοτόπουλο 6 τεμ
  • Μέλι 3 κουταλιές σούπας
  • Μουστάρδα πικάντικη 1 κουταλιά σούπας
  • Σος βαλσάμικου 1 κουταλιά σούπας
  • Πορτοκάλι 1/2 τον χυμό του και όλο το ξύσμα
  • Θυμάρι 1 κουταλιά γλυκού
  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι – Πιπέρι

Οδηγίες

Βάζουμε στο μπλέντερ το μέλι, το θυμάρι,την μουστάρδα, το βαλσάμικο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά. Καψαλίζουμε τα κοπανάκια και τα πλένουμε καλά.  Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τα περιχύνουμε με το μείγμα μελιού και τα αλείφουμε καλά να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στην συνέχεια τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα  αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κοπανάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) , μέχρι να αποκτήσουν μια ωραία κρούστα. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα και μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ρύζι ή πατάτες.

 πηγη:http://www.chefoulis.gr
Array

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ