17.5 C
Trikala
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κωτσός: Πρωτοπόρος ο Δήμος Μουζακίου στον αναπτυξιακό – επενδυτικό τομέα

«Ο Δήμος Μουζακίου είναι πρωτοπόρος στον αναπτυξιακό – επενδυτικό τομέα και αναγνωρίζεται ως περιοχή πιλότος για την περιφερειακή ανάπτυξη τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.» Τα παραπάνω τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μπροστά σε πολυπληθές κοινό στη Μαγουλίτσα και συνέχισε:
Στον αναπτυξιακό τομέα στο Δήμο Μουζακίου κατά τη διάρκεια της διοίκησής μας έχει συντελεστεί ένα μικρό θαύμα καθώς έχουν υλοποιηθεί ιδιωτικές επενδύσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ΕΥΡΩ κινητοποιώντας τοπικά και ξένα κεφάλαια δημιουργώντας πολλές και αξιόλογες επιχειρήσεις στους τομείς του Τουρισμού, της μεταποίησης του ξύλου, των τροφίμων και των ποτών κλπ.
Ο Δήμος Μουζακίου έχει ξεφύγει πλέον από την επενδυτική άπνοια και μάλιστα θεωρείται πρότυπο περιοχής για την περιφερειακή ανάπτυξη και το αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας χρησιμοποιείται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (τμήμα χωροταξίας) ως μοντέλο πιλότος σε εθνικό και όχι μόνο επίπεδο.
Μία σειρά από αξιέπαινους ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες αξιοποίησαν τα διαθέσιμα επενδυτικά προγράμματα όπως LEADER, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΌΜΟ, ΟΠΑΑΧ, «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα) κλπ και δημιούργησαν δυναμικές επιχειρήσεις με εξωστρέφεια δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας και αυξάνοντας το Τοπικό Παραγόμενο Προϊόν, αυξάνοντας την οικονομική ευμάρεια της περιοχής.
Η τεράστια αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Μουζακίου καταγράφεται και εκ του γεγονότος Τραπεζικά Ιδρύματα ίδρυσαν (Πειραιώς Συνεταιριστική Τράπεζα) υποκαταστήματα στο Μουζάκι πιστοποιώντας έτσι τη μεγάλη δυναμική που έχει αποκτήσει η περιοχή.
Παράλληλα η αξιοθαύμαστη αναπτυξιακή πορεία του Μουζακίου αποτελεί αντικείμενο μελέτης Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και εξ’ αυτού του λόγου μας καλούν σε διεθνή συνέδρια να παρουσιάσουμε το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής μας.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Δήμος Μουζακίου είναι επικεφαλής στο πρόγραμμα VILLAGES που υλοποιούμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Πύλη και αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε περιοχές όπως ο Λίβανος, η Παλαιστίνη η Αίγυπτος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με πολλαπλά οφέλη και εμπειρίες για το Δήμο μας.»

- Advertisement -

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΤΣΟΥ
Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός στα πλαίσια της επικοινωνίας με τους δημότες εν όψει των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαίου θα επισκεφθεί τις παρακάτω κοινότητες:
Τετάρτη 14-5
Φανάρι 8,30μ.μ

Πέμπτη 15-5
Μαυρομμάτι 8.00μ.μ
Αγναντερό 9,15μ.μ

Παρασκευή 16-5
Γελάνθη 8,00 μ.μ
Μουζάκι 9.00μ.μ.

Τηλέφωνο εκλογικού κέντρου 2445041035

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ