33.4 C
Trikala
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

« Κ ε ν τ ρ ο α ρ ι σ τ ε ρ ά » (02)

Πολιτικό αφιέρωμα από τον επαναπατριζόμενο* Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα

- Advertisement -

Δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε με πολλά μπράβο για το θάρρος και τον λινκβινταρισμό του κ. Α. Τσίπρα να ξεφουρνίσει ένα πρωτοφανές «μανιφέστο», «Ο Τσίπρας γράφει για τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ» άσχετο για τα δρώμενα της Αριστεράς και τους κλασικούς εμπνευστές, οραματιστές και φιλοσόφους της.

Απ’ το ξεκίνημα του 21ου αιώνα ξεκίνησε η συγκρότηση του Σύριζα με πολυποίκιλες αλλοπρόσαλλες διακυμάνσεις, προστριβές και άλλα συναφή που συναντά κανείς σε κόμματα τύπου Σύριζα, με μπροστάρη τη συνιστώσα του ΣΥΝ- ένθερμοι συνεχιστές της … αριστερής ανανέωσης και του …ευρωκομμουνισμού, απομεινάδια του ξεκοκαλισμένου ΚΚΕΕσωτερικού από τα δόντια του καπιταλισμού, που υποτίθεται ότι πάλευαν ενάντιά του…, (οι αγωνιστές, τα απλά μέλη ναι, τα «στελέχη» ήταν κουραδόμαγκες και μπουρδόφουσκες-να θυμηθούμε κι έναν άλλο πεθαμένο ΠαΣΟΚο…,) φτάνει στις μέρες μας μεταλλαγμένος σε κομματικό ζόμπι σύροντας από τάφους πεθαμένους «ηγέτες» και «αριστερές» πολιτικές που σταύρωσαν την Ελλάδα…

«Με αυτό τον τρόπο…,» γράφαμε πρόσφατα…., «ολοκληρώνεται το κομματικό κάδρο του Σύριζα…,(πείτε το φέρετρο περιστοιχισμένο με καλφάδες όπου επί χρόνια κάρφωναν με γύφτικα καρφιά το σάβανο…,) της μεταπολεμικής -μεταπολιτευτικής Ελλάδας, το οποίο, τελικό κάρφωμα του πανωσκεπάσματος ολοκληρώνεται στις μέρες μας από αιθεροβάμονες, ρεφορμιστές ελληνικού σοσιαληστρικού μοντέλου…» με τη σφραγίδα του ψευτοαριστερού αρχηγού του Σύριζα και πρωθυπουργού της Χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα. Τρομάρα μας. Πόσο άραγε να ντρέπονται οι αριστεροί και αποτυχημένοι πολίτες του πάλαι ποτέ ΣΥΝ- ΚΚΕΕσωτερικού;

Συχνά λέγαμε σε κάποιους κοντινούς φίλους μας συριζαίους ότι ο Τσίπρας είναι ΠαΣΟΚικό αντίγραφο και ενοχλούνταν. Και όταν λέγαμε πως μας εξαπάτησε και στις δυο (2) βουλευτικές εκλογές του 2015, Γενάρη και Σεπτέμβρη και ότι δεν είναι αριστερό κόμμα, όχι μόνο δεν άντεχαν την κριτική αλλά μας κόψανε και την καλημέρα. Τώρα ο κ. Τσίπρας, απελευθερωμένος από τα …δεσμά της …αριστεράς, σαν μοναδικός δημαγωγός του αιώνα και φιλελεύθερος πλέον «πολιτικός» … (τύφλα να έχουν οι φιλελεύθερες παρατάξεις…) κατευθυνόμενος από τα ξένα κέντρα, ολοκλήρωσε το έργο των πρόσφατων προκατόχων του ξεπερνώντας τους στην οικονομική αθλιότητα της ελληνικής κοινωνίας με αυταρχικά-φασιστικά μνημόνια και εθνικές δεσμεύσεις ασύλληπτες για το νου του απλού πολίτη.

Βέβαια η αρπαγή της νοημοσύνης μερίδας αριστερών πολιτών και η εμμονή του να συρρικνώσει την αριστερά…, (πολιτική ευρωπαϊκή, μοντέρνα αλλά φασιστική!!) αποτέλεσαν το ζενίθ της φιλελεύθερης πολιτικής του σε όλα τα επίπεδα. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Σύριζα με αρχηγό τον κ. Τσίπρα, μετάλλαξε τον «Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς»-Σύριζα του 3,5%…,(τίτλος ε, και λίγο κόκκινο χρώμα ε…,) σε φιλελεύθερη εταιρία, επανδρώνοντας το Σύριζα με παΣΟΚικά αποθέματα έτσι που τα εκλογικά ποσοστά του στις τελευταίες εκλογές κόντεψαν να φτάσουν στο 40% και παράλληλα προσπάθησε να εκτελέσει πολιτικά-ιδεολογικά την κομματιασμένη αριστερά.

Με όλα τα παραπάνω δε θα μπορούσαμε να μη συγχαρούμε τον «αριστερό σύντροφο» κύριο Αλέξη Τσίπρα και πρωθυπουργό της Χώρας, με πολλά μπράβο για το θάρρος και τον λινκβινταρισμό του να ξεφουρνίσει ένα πρωτοφανές «μανιφέστο», άσχετο για τα δρώμενα της αριστεράς και τους κλασικούς εμπνευστές, οραματιστές και φιλοσόφους της. Μπράβο, διότι έτσι καθαρίζει το λερωμένο ως χτες «αριστερό» πιάτο του και επιπλέον όσες φρούδες ελπίδες έτρεφαν μερικοί εναπομείναντες συριζαίοι του 3,3%, ο κ. Τσίπρας τις ποδοπάτησε και τις εξαφάνισε.

Την ανασυγκρότηση ή ανασύσταση ή την «ανάσταση» του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, την ξεκίνησε ο ηπιότατος κ. Α. Τσίπρας με το φιλελεύθερο «μανιφέστο» Σύριζα-ΠαΣΟΚ που μας θύμισε το γύφτο και την αρκούδα με το χαλκά στα χείλη της να τη γυρνά στα πανηγύρια.

Όταν ο τολμηρός κατά τ’ άλλα κ. Τσίπρας γράφει για τον μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου και το Πα-ΣΟΚ ως μοναδικού …ηγέτη, είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί να σοκαριστούν, κάποιοι αδιαφόρησαν, άλλοι το πήραν σαν ευκαιρία δράσης στους κόλπους μιας ανύπαρκτης «κεντροαριστεράς», κάποιοι άλλοι με ανύπαρκτο το πολιτικό ανάστημα χαμήλωσαν κεφάλι και μάτια αλλά και η δεξιά του κ. Μητσοτάκη βρήκε δουλειά. Μπάχαλο τα ’κανε ο κύριος Αλέξης· στη δημαγωγία ξεπέρασε και τον μακαρίτη Ανδρέα και τον  κ. Κ. Μητσοτάκη. Ο κομματικός χαβαλές που ξεσηκώθηκε εντάσσεται και αυτός στα ευτράπελα του πρωθυπουργού, ο οποίος με το «μανιφέστο» του (μανιφέστο δική μας έκφραση, μανιφέστο μόνο Αριστεροί Πολιτικοί γράφανε με βαρίδια) αφού προηγουμένως χαντάκω καθώς και την γυψωμένη ΠαΣΟΚική επετηρίδα, η οποίες στη σκέψη και μόνο μη τυχόν και τους πάρει το ψωμί η ΝΔ, με όλη την … αριστερή ξετσιπωσιά που διαθέτουν, συσπειρώνονται γύρω απ’ το ζωντανό πτώμα της Ελλάδας…

«Μόνο έτσι θα συγκροτήσουμε μια αποτελεσματική προοδευτική πολιτική δύναμη…,» λέει ο λεφτάς υπάρχουν-κύριος ΓΑΠ…, «που θα μπορέσει να συμβάλει στην οικοδόμη σε την Ελλάδα, έθεσε σε συναγερμό όλη την ε. ε. «συντροφική» κομπανία ση μιας ισχυρής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, η οποία θα προωθήσει μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική». Παρεμπιπτόντως

Το πρόβλημα είναι πως θα γίνει η κατάκτηση της εξουσίας πάλι από τους συριζοπαΣΟΚους και αυτή τη φορά δεν έχει λόγο να κρύβει τους υπουργούς του η λινκβινταριστική πολιτική του πρωθυπουργού και λοιπών συριζαίων έναντι της Αριστεράς, της μειοψηφίας των αριστερών συντρόφων, που ο κύριος Τσίπρας, σφετερίστηκε και τη Χώρα και αυτούς με τον πιο επονείδιστο τρόπο.

Χαμένοι χρόνοι, χαμένα όνειρα, χαμένα δάκρυα, φρούδες ελπίδες για πολλούς αριστερούς τους οποίους πλέον δεν τους έχει ανάγκη! Μπράβο και πάλι στον κύριο Α. Τσίπρα που με το «μανιφέστο» του έδωσε μια σπρωξιά στους κοιμισμένους αριστερούς ψηφοφόρους του. Μένει μόνο να δούμε το υπόλοιπο της Αριστεράς μεταξύ και το ΚΚΕ τι θα κάνει.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Σεπτέμβριος 07  2017  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de

 

(επαναπατριζόμενος*= μερικοί φίλοι ρωτούν γιατί γράφω αυτή τη λέξη τη στιγμή που έκλεισα δεκαετία επαναπατρισμού στην πατρίδα; Ο επαναπατρισμός, δυστυχώς, έχει αποκτήσει διαχρονική σημασία και ο επαναπατριζόμενος ως τέτοιος αντιμετωπίζεται. Η μετανάστευση από τη μια, έχει τα δικά της τσαπιά που θάβει την ιθαγένειά σου. Και από την άλλη η… πατρίδα συνηγορεί, αδιαφορεί ή σιωπά).

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ