22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Λαμπρά γιόρτασαν την Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Μεγάλο Μετέωρο

Με λαμπρότητα και Θεία Μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός  και την ημέρα της εορτής η Θεία Λειτουργία στην Εορτάζουσα Ι.Μ.Μ.Μετεώρου Χοροσταστούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων και τοποτηρητού της Ι.Μητροπόλεώς Σταγών και Μετεώρων κ. Μαξίμου. Πλήθη προσκυνητών ανήλθαν τις κλίμακες του Ιερού καστρομονάστηρου για να συνεορτάσουν τη Δεσποτική εορτή της Μετεμορφώσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Σύσσωμη η Αγιομετεωρίτικη πολιτεία έδωσε το παρών, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εορτή η Δημοτική αρχή και τα σώματα ασφαλείας.

- Advertisement -

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ενώ ο Πρωτοσύγκελλός και καθηγούμενος της Ι.Μονής Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, ευχαρίστησε κλήρο και λαό για την παρουσία του, αλλά ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων που όλο αυτό το διάστημα στάθηκε με αληθινή πατρική αγάπη στο πλευρό των πατέρων και της χηρεύουσης επισκοπής Σταγών και Μετεώρων.

Αμέσως μετά το πέρας της ακολουθίας προσφέρθηκε το κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής ενώ κατά την έξοδο μοιράστηκε η Αρτοκλασία.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ