22.8 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Λαμπρή υποδοχή της Εικόνας Παναγίας Σουμελά στα Τρίκαλα (50 ΦΩΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ)

Πανηγυρικά και μεγαλόπρεπα ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών υποδέχθηκαν την θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, στο πλαίσιο του εορτασμού της εορτής του Αγίου Νικολάου, όπου πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός των Τρικάλων.
Την Ιερή Εικόνα μετέφερε το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, πρόεδρος του Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά», και την υποδέχθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο Ιερός Κλήρος, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Παπαδόπουλου, τον πρώην δημάρχου Τρικκαίων κ. Σπαθή, της δημοτικής συμβούλου του δήμου Τρικκαίων κ. Μητσιάδη, του δημοτικού συμβούλου κ. Μητσιούλη, του πολιτευτή κ. Πατέρα, των εκπροσώπων των στρατιωτικών, πολιτικών και αστυνομικών αρχών καθώς πλήθους ευσεβών πιστών.
Ύστερα από μία σύντομη δέηση στην κεντρική πλατεία ακολούθησε μεγάλη λιτανευτική πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, με μέλη των Ποντιακών Συλλόγων του νομού να συνοδεύουν την Εικόνα, υπό τους ήχους πτης Φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων. Στην Μητρόπολη εψάλη πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.
Την εικόνα εκτός από τον σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Γεν. Αρχιερατικός Εσπερινός της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γ. Τανιμανίδης και μέλη του Δ.Σ.

- Advertisement -

Η Ιερά Εικόνα θα μείνει στα Τρίκαλα μέχρι την Πέμπτη, όπου αναμένεται εκατοντάδες λαού να περάσουν από την Μητρόπολη να την προσκυνήσουν.

Να σημειώσουμε ότι θα ακολουθήσουν βίντεο και φωτογραφίες από τον Νίκο Σαλέπη.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ