23.9 C
Trikala
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Λαμπρός εορτασμός στον Καθεδρικό Ναό της Γλυφάδας στην Αθήνα (φωτο)

Με κάθε λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους κόσμου τελέσθηκε το πρωί της Τρίτης η αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ιερό καθεδρικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας στην Αθήνα.
Όπως κατέγραψε αποκλειστικά το trikalaola.gr της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε για πρώτη φορά ο νέος μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ψωίνο και πλειάδας κληρικών της μητροπόλεως Γλυφάδας.
Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της μητροπόλεως Καρπενησίου αρχιμανδρίτης Νήφων Συριανός, ο οποίος αναφερόμενος στους αγίους και ισαποστόλους της εκκλησίας μας, τόνισε πως «ο μέγας Κωνσταντίνος υπήρξε ταπεινός, ανεξίκακος, μακρόθυμος που ακολούθησε το Χριστό έχοντας ως όπλο κατά του διαβόλου και των εχθρών του τον Σταυρό του Χριστού».
Στο τέλος, ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος ευχαρίστησε από καρδίας όλους τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς που κοπίασαν και συνετέλεσαν για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της λαμπρής αυτής πανηγύρεως.
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ