21.6 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Λαμπρό συλλείτουργο στον Άγιο Νικόλαο Τρικάλων 50 ΦΩΤΟ

Με την πρέπουσα λατρευτική μεγαλοπρέπεια και τάξη εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου στον Πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Τρικάλων.

- Advertisement -

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου και του οικείου Δεσπότη κ. Χρυσοστόμου.

Να αναφερθεί ότι ο ναός του Αγίου Νικολάου ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο.

Με την ευκαιρία της Πανηγύρεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων, αλλά και της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά, το πρωί έγινε Πάνδημος η λιτάνευση, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του Ιερού Κλήρου, και του Νομού και τον ευλαβή Λάο, των Ιερών Εικόνων Παναγίας Σουμελά και Αγίου Νικολάου και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου προς την Κεντρική Πλατεία, όπου έγινε η αρτοκλασία και το Θείο Κήρυγμα.

Της Ιεράς Λιτανείας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο οποίος κήρυξε με μοναδικό θεολογικό λόγο τον Θείο Λόγο.

Θα ακολουθήσουν νέες φωτογραφίες και βίντεο από τον Νίκο Σαλέπη.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ