26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Λύτρωση για το Μακεδονικό

Την 17|6|2018 (εικοσιτέσσερις ώρες μετά την συγγραφή του παρόντος) προβλέπεται οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδος και των Σκοπίων να υπογράψουν μια ιστορική συμφωνία βάσει της οποίας η Ελλάς θα αναγνωρίζει το βόρειο γειτονικό κράτος με το όνομα Βόρειος Μακεδονία, την εθνικότητα των γειτόνων ως πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και την γλώσσα τους ως μακεδονική με ρητή αναφορά στην σλαβική καταγωγή της. Επιπροσθέτως συμφωνείται ρητά η υποχρέωση των γειτόνων να απαλείψουν από το Σύνταγμά τους κάθε αναφορά που παραπέμπει σε αλύτρωτους σλαβομακεδονικούς πληθυσμούς στην χώρα μας και σύνδεση της Ιστορίας τους με την Ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας.
Ο γράφων από την αρχή ξεκαθαρίζει οτι ως πολίτης χαιρετίζει και χαίρεται για την συμφωνία, η οποία επιλύει με τρόπο δίκαιο διαφορά 71 ετών και ανάγεται στην εποχή που η γείτων χώρα ήταν μέρος της σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας με το όνομα Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Επιπλέον συγχαίρει τους δυο ηγέτες Αλέξη Τσίπρα και Ζάεφ που βρήκαν το θάρρος και κόντρα σε παγιωμένες επί δεκαετίες αντιλήψεις των λαών τους έλυσαν οριστικά το πρόβλημα και απέδειξαν οτι η Ιστορία γράφεται πάντα κόντρα στο ρεύμα και όχι ακολουθώντας αυτό.
Αυτές τις ημέρες ακούστηκαν ολοφυρμοί και οιμωγές πολλών πολιτικών,δημοσιογράφων και πλήθους πολιτών, οι οποίοι είτε για να ανεβάσουν τα ποσοστά δημοτικότητας ή ακροαματικότητας που έχουν , είτε επειδή παρασύρονται από έναν ανώφελο εθνικισμό, όχι μόνον αρνούνται την πραγματικότητα και πολύ περισσότερο την ιστορική αλήθεια, αλλά, βλάπτοντας την χώρα, εμποδίζουν και τον λαό να δει την αλήθεια, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την θεωρία των ειδικών  οτι ηλίθιος είναι αυτός που με την ηλιθιότητα και τις επιλογές του βλάπτει τους πολλούς χωρίς ο ίδιος να κερδίζει τίποτα.
Από όλα τα απίθανα που ακούμε τις ημέρες αυτές περί των συμφορών και των δεινών που θα μας εύρουν αν ”δώσουμε”(sic) το όνομα Μακεδονία στους γείτονες, ένα μόνον δεν άκουσα. Ποιό είναι το όνομα του λαού της γειτονικής χώρας;  Και μην βιαστούν κάποιοι να απαντήσουν οτι είναι Σλάβοι, διότι οι Σλάβοι είναι ομοεθνία και κάθε σλαβικός λαός έχει ξεχωριστό όνομα, π.χ. Ρώσοι ή Σλοβένοι. Επίσης ας μην βιαστούν να πουν οτι είναι Σκοπιανοί, διότι τα Σκόπια είναι όνομα πρωτεύουσας και όπως οι Ελληνες δεν είναι Αθηναίοι, έτσι και αυτοί δεν είναι Σκοπιανοί. Τότε,ποιο είναι το όνομα;
Την απάντηση την δίνει η Ιστορία και είναι απλή. Οταν οι πρόγονοι των ανθρώπων αυτών ήλθαν στην επαρχία Μακεδονίας της Ανατολικής Ρωμα’ι’κής Αυτοκρατορίας τον 6ο αιώνα μ.Χ., η οποία επαρχία τότε υπερέβαινε γεωγραφικώς την σημερινή περιοχή της σημερινής ελληνικής Μακεδονίας, ήταν εξαθλιωμένοι, χωρίς εθνική συνείδηση, χωρίς ανάγνωση και γραφή, χωρίς κρατική οργάνωση και με θρησκεία που παρέπεμπε στα στοιχεία της φύσεως. Τι το φυσικότερο να λάβουν το όνομα των προηγμένων και πολιτισμένων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι από την εποχή του Φίλιππου του Μεγάλου είχαν ήδη εκμακεδονισθεί και τα πανάρχαια ονόματά τους Δάρδανοι, Χάονες είχαν προ πολλού εξαφανισθεί και ξεχασθεί. Ελαβαν λοιπόν το όνομα Μακεδόνες, το οποίο στην γλώσσα τους λέγεται μακεντόνσκι, χωρίς να τους το απαγορεύσει αυτό ούτε η Κωνσταντινούπολις, ούτε η Οθωμανική διοίκηση. Μακεντόνσκι είναι το όνομα αυτού του λαού όχι μόνον από το 1947 όπως οι ανενημέρωτοι και ανιστόρητοι Ελληνες νομίζουν, αλλά επί δεκαπέντε και πλέον αιώνες.
Παρόλες τις διαφορές μας, αυτός ο λαός δεν μπορεί να μείνει χωρίς όνομα, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Οπως το δικό μας όνομα είναι η ψυχή μας, έτσι και γι’αυτούς το όνομα ”μακεντόνσκι” είναι η δική τους ψυχή και καμμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί , ούτε έχει το δικαίωμα να τους το αφαιρέσει. Αυτήν όμως την απλή αλήθεια κανείς πολιτικός Ελληνας ή δημοσιογράφος δεν την εξεστόμισε.
Εχω κάτι να πω σ’όλους αυτούς που με κραυγές νομίζουν οτι θα αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας. Τι θα έκανε ακόμη και σήμερα ο Φίλιππος ο Μέγας; Η απάντηση είναι και πάλι απλή. Θα ενσωμάτωνε για μια ακόμη φορά αυτούς τους ανθρώπους και θα τους θεωρούσε Μακεδόνες, όπως τους ελληνόφωνους Μακεδόνες. Αυτό θα έκανε και όχι συλλαλητήρια. Αν αυτοί οι μεγαλόσχημοι που κόπτονται για τα εθνικά συμφέροντα ήθελαν όντως να προσφέρουν εθνικό έργο και να συνομιλήσουν με την Ιστορία θα απηύθηναν από καιρού πρόσκληση στους Σλαβομακεδόνες για ένωση με την Ελλάδα και δεν θα αποβλάκωναν τον κόσμο στα ανόητα και άχρηστα συλλαλητήρια.
Και κάτι τελευταίο προς την Νέα Δημοκρατία. Ντροπή σας κύριοι για την στάση σας. Για να μην έχει απώλειες το κόμμα προς άλλες εθνικιστικές κατευθύνσεις, προτιμάτε να συμμετέχετε σ’αυτήν την παντομίμα που λέγεται ”προστασία της μιας και μοναδικής Μακεδονίας”, την στιγμή που ξέρετε οτι αυτό δεν ισχύει και δεν ίσχυσε ποτέ. Αλλά, αν τέτοια είναι η Δεξιά στην Ελλάδα, τότε αυτή ας είναι και η μοίρα της. Αν τέτοια έχουμε Δεξιά, γιατί όχι άλλα 40 χρόνια Αριστερά;
Ιωάννης Ξηρός
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ