22.8 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μαθηματικό ποίημα στο 3ο Λύκειο Τρικάλων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ»

Η μουσική είναι μαθηματικά αλλά και τα μαθηματικά είναι μουσική, που μπορείς να τα ακούσεις στην απόλυτη σιγή. Τα μαθηματικά είναι η ποίηση των λογικών ιδεών και η τέχνη να δίνεις το ίδιο όνομα σε διαφορετικά πράγματα.

- Advertisement -

Την Τετάρτη 25 Απριλίου, στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2018 ως «Έτος Μαθηματικών» πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δραστηριότητες σχετικές με τα Μαθηματικά,με την προτροπή των μαθηματικών, κ. Ηλία Καμπελή, κας Αικατερίνης Μπάτζιου, κ. Αθανασίου Πλιάκου και κας Μαρίας Ρούσσα.

Στην φωτογραφία οι μαθηματικοί Ηλίας Καμπελής,   Μαρία Ρούσσα,  Αικατερίνη Μπάτζιου  και Αθανάσιος Πλιάκος.

Οι δραστηριότητες αυτές απευθύνονταν σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Η «Ημέρα Μαθηματικών» χωρίστηκε σε τρεις ζώνες. Αρχικά, με το χτύπημα του κουδουνιού πληροφορηθήκαμε για τη ζωή και το έργο λαμπρών μαθηματικών της αρχαιότητας όπως ο Πυθαγόρας, ο Αρχιμήδης και ο Ευκλείδης αλλά και επιφανών σύγχρονων επιστημόνων του τομέα αυτού όπως ο ΚωνσταντίνοςΚαραθεοδωρή.  Κατόπιν, στο προαύλιο του σχολείου παίξαμε το παιχνίδι του «κρυμμένου θησαυρού» με έναν διαφορετικό τρόπο… Ο «θησαυρός» ήταν η απάντηση σε διάφορες μαθηματικές ερωτήσεις. Έτσι κάθε τμήμα χωρίστηκε σε τρεις ομάδες και η κάθε ομάδα κλήθηκε να απαντήσει σε δέκα ερωτήσεις άλγεβρας και γεωμετρίας στα πλαίσια της Διδακτέας Ύλης κάθε τάξης. Ήταν μια διαδραστική ενασχόληση με τα Μαθηματικά που κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων μας.Στην τρίτη ζώνη, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε παρουσιάσεις και ταινίες που αναφέρονταν στην ιστορία και στην εξέλιξη των Μαθηματικών.

Μαθητές παρακολουθούν ταινία που αναφέρεται στην ιστορία και την εξέλιξη των Μαθηματικών

Συνοψίζοντας, η «Ημέρα των Μαθηματικών» ήταν μια ευχάριστη εμπειρία που μας έκανε να δούμε το μάθημα  αυτό μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία. Είμαι βέβαιος ότι το «Έτος Μαθηματικών» χάρη σε αυτές τις δράσεις θα μείνει ανεξίτηλα γραμμένο στις σχολικές μας μνήμες.

Χρήστος  Κοκκώνης

Μαθητής Β΄ Τάξης

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ