26.6 C
Trikala
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Με Καρέλη, Κλάους, Μόρα, αλλά χωρίς Σιόβα οι 30 του Σάντος

Με νέα πρόσωπα και παρά τα ξένα δημοσιεύματα νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι (η FIFA ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της μία 29μελη προεπιλογή της εθνικής, η οποία όμως έχει σημαντικές διαφορές από αυτή που τελικά γνωστοποιήθηκε), η ΕΠΟ συμπεριέλαβε τους Νίκο Καρέλη, Νίκο Καράμπελα, Βαγγέλη Μόρα και Στέφανο Αθανασιάδη, αλλά όχι και τον Δημήτρη Σιόβα. στους αρχικούς 30 για το Μουντιάλ.

- Advertisement -

Σχετικά με τον Μόρα, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός της Βερόνα έχει να αγωνιστεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τις 8 Ιουνίου 2011 και το φιλικό με τον Ισημερινό στις ΗΠΑ (1-1), ενώ το Νοέμβριο του ίδιου έτους είχε κληθεί από τον Φερνάντο Σάντος για τα φιλικά με Ρωσία και Ρουμανία, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί.

Ωστόσο ο διεθνής στόπερ διανύει εξαιρετική χρονιά στο καμπιονάτο με τη Βερόνα και ανάγκασε τον Πορτογάλο τεχνικό να τον συμπεριλάβει στην προεπιλογή και μένει να φανεί αν θα τον πάρει μαζί του στην 23άδα, την οποία θα ανακοινώσει το πρωί της Δευτέρας (11 π.μ.), σε συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει σε ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων.

Ο Νίκος Καρέλης, που στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν μονιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις, και ο Νίκος Καράμπελας με «γεμάτη» χρονιά στην Ισπανία με τη Λεβάντε, καλούνται για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών, αν και θεωρείται δύσκολο να βρεθούν στην αποστολή για τη Βραζιλία.

Εκτός 30άδας έμειναν τελικά ο Σωτήρης Νίνης και ο Δημήτρης Σιόβας, που «πλήρωσε» τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη τον Ιανουάριο και την συνεπακόλουθη αγωνιστική απραξία, η οποία πάντως δεν… εμπόδισε την κλήση των Γιώργου Καραγκούνη και Κώστα Μήτρογλου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι κλήθηκαν τέσσερις τερματοφύλακες (έμεινε εκτός ο Σηφάκης, που εδώ και καιρό έχει χάσει τη θέση του βασικού στον Ατρόμητο), εκ των οποίων θα «κοπεί» ένας από την τελική αποστολή.

Παράλληλα ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος αρχικά φερόταν να έχει «κοπεί» από την προεπιλογή του Σάντος, τελικά αποτελεί μια από τις επιλογές για την επίθεση.

Αναλυτικά η προεπιλογή της εθνικής Ελλάδας:

Τερματοφύλακες
Αλέξανδρος Τζόρβας (Απόλλων Σμύρνης), Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).

Αμυντικοί
Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα, Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα).

Μέσοι
Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Γιάννης Μανιάτης, Ανδρέας Σάμαρης (Ολυμπιακός), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν).

Επιθετικοί
Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Παπαδόπουλος (Ατρόμητος).
Newsroom ΔΟΛ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ