15.7 C
Trikala
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων κατέληξε η πορεία των σωματείων στη χθεσινή απεργία (φωτό)

Αναδείχθηκε ακόμη μια φορά

- Advertisement -

Ο εκφυλισμός και η διάλυση που έχουν επιβάλει οι συνδικαλιστές της διορισμένης διοίκησης

Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε  η  απάτη και η νοθεία να μην  περάσει ! Για Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχο των αφεντικών»

Τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων στα Τρίκαλα  διαδέχτηκε μια  μεγάλη και μαχητική  πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «751 βασικό μισθό τέρμα στη συναίνεση και το συμβιβασμό», «Κανείς συμβιβασμός με τις περικοπές», «Τη ζωή που φτιάχνουν πρέπει να αλλάξεις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις», «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών, είναι η απαίτηση των εργατών»να κυριαρχούν.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στους διαδηλωτές μίλησε η Κωνσταντίνα Παππή, πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες των παρατάξεων του κυβερνητικού-εργοδοτικού  συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ)   για τη διαλυτική κατάσταση που έχουν φέρει στο ΕΚΤ . Χαρακτηριστικό είναι ότι η διορισμένη διοίκηση του ΕΚΤ που απαρτίζεται αποκλειστικά απ’ αυτές τις παρατάξεις δε διοργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση σήμερα  , μέρα πανελλαδικής απεργίας !!! Επίσης, κατήγγειλε ότι «ενώ η θητεία της διορισμένης διοίκησης λήγει σε τρεις βδομάδες δεν έγινε ακόμη εκκαθάριση του μητρώου του ΕΚΤ , την ώρα που υπάρχουν εξόφθαλμες περιπτώσεις παρατυπιών σε αρχαιρεσίες σωματείων. Δηλαδή η διορισμένη διοίκηση των ΠΑΣΕ και ΔΑΚΕ ετοιμάζεται για μια ακόμη προσπάθεια ενός συνεδρίου νοθείας

Επίσης η οποία τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η νέα Διοίκηση των εργατοπατέρων συνέχισε όλους αυτούς τους μήνες να μην εμφανίζει τα μητρώα στους εκπροσώπους κι αυτό συναγωνιστές γιατί επιδιώκει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και τη χειραγώγηση των αντιπροσώπων.

Όπως είναι γνωστό τα σωματεία μας προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για διορισμό προσωρινής διοίκησης που θα εγγυηθεί την εκκαθάριση του μητρώου του Εργατικού Κέντρου, τον έλεγχο νομιμότητας των αντιπροσώπων και τη διενέργεια ενός γνήσιου και ανόθευτου συνεδρίου, αντιπροσωπευτικό της πραγματικής θέλησης των εργαζομένων των Τρικάλων.

Το Πρωτοδικείο διόρισε ξανά ΔΣ που αποτελείται αποκλειστικά από μέλη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, δηλαδή αυτών που φέρουν την κύρια ευθύνη για τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων!

Δηλαδή ορίζει τους πρωτεργάτες της νοθείας και τους υπεύθυνους της διάλυσης αρμόδιους για ένα καθαρό συνέδριο!!!

Αφησε ξανά εκτός Διοίκησης συναδέλφους μέλη των σωματείων μας , που είχαν εκλεγεί στο Δ.Σ. για το τελευταίο συνέδριο (το Μάη του 2015)! με το συνδυασμό της ΔΑΣ , που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ.

Η παράταξή μας κλήθηκε από τις δύο παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) μετά από τις πιέσεις μας να ξεκινήσει ο έλεγχος των Μητρώων των Σωματείων. Στην συνάντηση αυτή πήγαμε με σκοπό να ξεκινήσουμε την διαδικασία.

Ξεκινώντας τον έλεγχο μητρώων στο πρώτο Σωματείο, φάνηκε η νοθεία τους!

Από τον έλεγχο που προλάβαμε να κάνουμε, γιατί μας δυσκολεύουν και σε αυτό να έχουμε πρόσβαση στα πρακτικά των σωματείων, εντοπίσαμε κραυγαλέες περιπτώσεις νοθείας.  Όπως στο Σωματείο περιφερειακών υπαλλήλων Ν. Τρικάλων : Οι αρχαιρεσίες έγιναν στις 18/3/18 σε καφενείο στο ορεινό χωριό Χρυσομηλιά Καλαμπάκας. Βάση των πρακτικών μέσα σε 8 ώρες εκλέξανε εφορευτική επιτροπή, ψήφησαν 393 άτομα από τα 410 μέλη του σωματείου και έβγαλαν αποτελέσματα, μάλιστα οι 5 από τους 20 αντιπροσώπους δεν ήταν καν μέλη του σωματείου!!

Ο κυνισμός και η ξετσιπωσιά ξεπερνά κάθε όριο!! Όλα αυτά φυσικά τα καταφέρανε εμφανίζοντας ότι ψήφισαν ακόμα και τα «δέντρα» στα σωματεία που ελέγχουν!!!

Δίνουμε σήμα προς την νεοδιοριζόμενη Διοίκηση του Ε.Κ. και όσους συνετέλεσαν για τον εκ νέου διορισμό της ότι, δεν πρόκειται να γίνει συζήτηση, να ξεκινήσει συνέδριο χωρίς τις ζωντανές δυνάμεις, που κάθε μέρα δίνουν μάχες, διαβαίνουν τον δύσκολο δρόμο της ταξικής πάλης.

Η δυσωδία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί.

Τώρα είναι η ευκαιρία ο καθένας να αναμετρηθεί με το μπόι των εργαζομένων που εκπροσωπεί, να βάλει το συμφέρον της εργατικής τάξης πάνω από όλα. Να πάρει την απόφαση και να στηρίξει τη ΔΑΣ.»

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συνθήματα όπως

 «Σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη!» δονούσαν την ατμόσφαιρα.

 

Τρίκαλα 28 Νοέμβρη  2018

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ