14.8 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Με τα μάτια στραμμένα στα ποτάμια ξύπνησαν οι Τρικαλινοί-μόνιμος εφιάλτης ο Πηνειός… (βίντεο-φωτό)

Μόνιμος εφιάλτης έχει γίνει ο Πηνειός ποταμός και οι παραπόταμοί του, μετά την καταστροφική πλημμύρα το βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου 2016.

- Advertisement -

Κάθε φορά που βρέχει έντονα και η στάθμη των ποταμών ανεβαίνει, ξαγρυπνούν και φοβούνται μια ενδεχόμενη νέα πλημμύρα. Η αντιπλημμυρική θωράκιση των παραποτάμιων περιοχών ήταν επιτακτική ανάγκη, μετά την καταστροφική πλημμύρα και το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ολοκληρωθεί το 30%, όπως δήλωσε και ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Σπίρτζης, ερωτηθείς από το trikalaola.gr

Χαρακτηριστικό σημείο είναι ο Καραβόπορος, όπου έχει γίνει μερική διάνοιξη, όπως και στη γέφυρα Βαλομανδρίου και όταν ο καιρός θα βελτιωθεί και τα νερά θα πέσουν, τότε θα αρχίσουν να υπάρξουν ουσιαστικές παρεμβάσεις και μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού, ίσως το αντιπλημμυρικό έργο να έχει ολοκληρωθεί και οι κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών να ησυχάσουν επιτέλους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, είχε ενημερώσει τον ίδιο τον Υπουργό για την εξέλιξη του έργου και ο ίδιος βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με την ανάδοχο εταιρία και παρακολουθεί στενά τις εργασίες.

Σήμερα το πρωί ο Πηνειός ανέβασε και πάλι τη στάθμη του, όπως και όλα τα ποτάμια και κανάλια της περιοχής μας, μετά την έντονη βροχόπτωση σε ορεινά και πεδινά διαμερίσματα του Νομού Τρικαλων. Ευτυχώς όμως η βροχόπτωση σταμάτησε τις πρώτες πρωινές ώρες και έτσι δεν είχαμε προβλήματα.

Δείτε ένα ενδεικτικό βίντεο και τις φωτογραφίες του trikalaola.gr από την άνοδο της στάθμης του Πηνειού στη θέση Καραβόπορος, με φόντο την παλιά σιδερένια γέφυρα.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΟΙ ΦΩΤΟ:

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ