13.8 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπαταγιάννης: Ο ΑΟΤ τη νέα σεζόν θα βάλει βάσεις για άνοδο!

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα Δημήτρης Μπαταγιάννης παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας συνέντευξη τύπου, όπου έστειλε μήνυμα ότι συνεχίζει δυνατά με στόχο τη νέα σεζόν η ομάδα να πάει για άνδοο στην Σούπερ Λίγκα. Δίπλα του είχε και τον προπονητή Θωμά Γράφα, ο οποίος πήρε το πράσινο φως να δημιουργήσει την ομάδα που θα μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους του μεγαλομετόχου. Ο Δημήτρης Μπαταγιάννης μεταξύ άλλων είπε:

- Advertisement -

«Η ομάδα είχε φτιαχτεί για να είναι ανταγωνιστική. Λάθη έγιναν και μόνο όταν δεν κάνεις κάτι δεν κάνεις λάθη. Προχωράμε. Ήταν μια πρώτη χρονιά για μας και μέχρι το τέλος θα δούμε τι κάναμε σαν διοίκηση. Είχαμε πει ότι θα δώσουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή. Υπήρχαν δύο ονόματα στο τραπέζι, του κ. Αντωνίου και του κ. Γράφα. Τα Χριστούγεννα είπαμε αν μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση και θεωρήσαμε να φέρουμε κάποιους παίκτες για ενίσχυση. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεν βοήθησαν την ομάδα. Έχετε δίκιο να φεύγουν 11 και να έρχονται 11 κάναμε το ίδιο λάθος αλλά είπαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Οικονομικά η ομάδα είναι υγιέστατη, δεν έχει να ζηλέψει κάτι από άλλη ομάδα και όπου πάμε μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Πιστεύω στους παίκτες και μου έκανε εντύπωση που δέχθηκαν να μειώσουν τα συμβόλαιά τους. Από δω και πέρα χτίζουμε για την επόμενη χρονιά. Η δική μου άποψη είναι ότι η ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει. Προσωπικά αυτό θέλω. Με τον κ. Γράφα ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων θα σχεδιάσουμε τη νέα χρονιά. Με στόχο η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό. Ακούω κατά καιρούς για κάτι αγοραστές και βγαίνουν άρθρα. Εμείς συνεχίζουμε. Αν δεν υπάρχει κάτι , καλύτερα να μην μιλάνε κάποιοι. Μόνο ζημιά κάνουν.»

Για την απουσία Μπέκιου: «Βρίσκεται στην Αθήνα όπου τρέχει και υποθέσεις του ΑΟΤ αλλά και προσωπικές της εταιρείας του»

Για την απόφαση του να αναλάβει την ομάδα: «Μιλούσα για ένα εγχείρημα δύσκολο γιατί δεν είχα ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο. Μόνο θεατής ήμουν και στον Χρήστο Γιαλιά δίπλα για δύο χρόνια ως χορηγός. Έτσι κάπως ξεκίνησε η αγάπη και το ενδιαφέρον για την ομάδα και όταν ο Γιαλιάς αποφάσισε να φύγει ανέλαβα. Φοβόμουν, ήταν βουνό όλο αυτό να βάζεις συνέχεια το χέρι στην τσέπη. Δεν υπάρχουν χορηγίες και επιδοτήσεις, καταραμένη κατηγορία. Η Φούτμπολ Λιγκ εδώ και δύο χρόνια έχει λίγα έσοδα γιατί όλα πηγαίνουν για παλιά χρέη, κυρίως για αποζημιώσεις προσωπικού. Πήρα την ομάδα σε μία δύσκολη περίοδο και γιατί δεν υπήρχε κάποιος να την αναλάβει εν μέσω οικονομικής κρίσης. Την αγαπώ , ήμουν πάντα κοντά στην ομάδα, μου αρέσει η φιλοσοφία και ρομαντισμός, να αγαπάμε την ομάδα της πόλης και να κάνουμε αυτό που οραματιζόμαστε».

Για την κατάσταση που παρέλαβε: «Όταν πήρα την ομάδα το καλοκαίρι υπήρχε ένα γραφείο, τέσσερεις τοίχοι, ούτε υπολογιστές, και καμία ενημέρωση. Τα πρώτα συμβόλαια έγιναν στον πλάτανο του γηπέδου από κάτω. Πλαισιώθηκε η ΠΑΕ με ικανά στελέχη (Βράκας, Μπακατσής, Κακκέ) και με την βοήθεια όλων η ομάδα προχωρά, είναι καθαρή, δεν χρωστάει πουθενά, έχει υγεία οικονομική και θέλουμε να την κρατήσουμε έτσι. Και αυτό θα γίνει με αποδείξεις, όχι μόνο στα λόγια. Όταν τελειώσει η σεζόν θα κάνω μια οικονομική ανάλυση στο τι παραλάβαμε και πως είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα»

Για την αδειοδότηση: «Στις 2 Φεβρουαρίου καταθέσαμε τον φάκελο για αδειοδότηση. Λειτουργούμε σε πρότυπα Super League και καλύτερα ίσως από κάποιες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας»

Για κάποιους ανθρώπους που εμπιστεύτηκε: «Το λάθος μου είναι ότι πήρα μία ομάδα, εμπιστεύτηκα κάποιους ανθρώπους και στην πορεία βλέπεις ότι δεν σου κάνουν και τους αλλάζεις. Αυτοί μου υπέδειξαν το καλοκαίρι ποιους παίκτες να φέρω και το έκανα. Και η ομάδα στήθηκε με αυτόν τον τρόπο» Και στην συνέχεια απάντησε ξανά πως όλες οι προσθαφαιρέσεις παικτών έγιναν με εισήγηση του προηγούμενου τεχνικού τιμ».

Για την φιλοσοφία που είχαν πει το καλοκαίρι και τι άλλαξε και το πάρε δώσε πολλών παικτών : » Η φιλοσοφία παραμένει ίδια. Η ομάδα πλαισιώθηκε από κάποιους ανθρώπους για να κάνει μια καλή πορεία. Λάθη γίνανε. Το τεχνικό τιμ εισηγήθηκε για τους παίκτες. Η εμπειρία μου από δω και πέρα είναι να μην κάνω τα ίδια λάθη. Παίκτες που λύθηκαν τα συμβόλαια, έφυγαν γιατί δεν προσέφεραν αυτά που περιμέναμε από αυτούς.»

Για τα οικονομικά: » Δεν μπορείς να κάνεις μια ομάδα με την Κ19. Οι απαιτήσεις του κόσμου στα Τρίκαλα είναι μεγάλες. Το οικονομικό κόστος το αναλαμβάνω εγώ. Ο Μπαταγιάννης ότι είναι να πληρώσει θα το πληρώσει. Από τα Χριστούγεννα και μετά η ομάδα έχει μικρότερο μπάτζεντ. Κάποιοι που φεύγουν τώρα είναι για κάποιους λόγους. Οι παίκτες είναι πληρωμένοι και πρέπει να ματώνουν για την ομάδα. Για αυτούς που αναρωτιούνται ποιοι βάζουν τα χρήματα, απαντάω ότι τα βάζουν τα φαντάσματα…»

Για την στήριξη: » Γνωριζόμαστε όλοι. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν καλύτερα την δουλειά, ας την κάνουν.»

Για την Κ19: « Όταν στήθηκε η ομάδα και μου είπαν για την Κ 19 δεν υπήρχαν Τρικαλινά παιδιά σε αυτήν, σήμερα είναι αμιγώς Τρικαλινή η ομάδα. Και με εισήγηση δική μου και του Γράφα κάποια παιδιά θα ανέβουν στην πρώτη ομάδα».

Θέμα γηπέδου: » Το βοηθητικό χρησιμοποιείται από πολλούς. Κάναμε μια ενέργεια για το Φλαμούλι. Εμείς ότι είπαμε το έχουμε κάνει. Στην Κ19 παίζουν μόνο Τρικαλινοί. Θα έχουμε και Τρικαλινά στοιχεία στη νέα ομάδα. Για το στάδιο πρέπει να γίνουν βελτιώσεις είναι και θέμα Δήμου. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι.Το γήπεδο πρέπει να φτιαχθεί όπως και να έχει.»

Για το αν βγαίνει οικονομικά: » Καμία ομάδα δεν βγαίνει , παρά μόνο αν ανέβει στην Σούπερ Λιγκ. Το καλοκαίρι λέγανε αν θα πληρωθεί η ομάδα μέχρι τα Χριστούγεννα. Πληρώθηκε η ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε και κάποιες μεγάλες χορηγίες.»

Διαιτησία: » Υπάρχουν αρμόδιοι για την διαιτησία. Δεν μπορούμε να μιλάμε για την διαιτησία.»

Για την απουσία του κόσμου: » Ο κόσμος θέλει νίκες. Η ομάδα πρέπει να έχει φιλάθλους. Να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να γίνουμε φίλαθλοι. Γι΄αυτό βάζουμε και 5 ευρώ εισιτήριο. Γιατί να μην γίνουμε πρώτα Τρίκαλα και μετά ΑΕΚ.»

Toποθετήθηκε λίγο και ο προπονητής Θωμάς Γράφας » Αυτή την περίοδο σαν ποδοσφαιρικό τμήμα προσπαθούμε για το καλύτερο μέχρι το τέλος της περιόδου. Και να επιδιώξουμε να φτιάξουμε και να σχεδιάσουμε την ομάδα για την επόμενη περίοδο όπως είπε και ο πρόεδρος.

Έχω εντοπίσει τα αγωνιστικά προβλήματα που έχουμε και είναι σημαντικό να γίνει αυτό για την συνέχεια. Τα εν οίκω όμως μη εν δήμω. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το αύριο. Είμαστε υποχρεωμένοι τυχόν λάθη του παρελθόντος να τα δούμε και να σχεδιάσουμε τα αύριο της ομάδας ώστε η επόμενη χρονιά να υλοποιήσει τους στόχους του προέδρου και τους δικούς μου που έχουν απόλυτη ταύτιση. Θα δοθεί χρόνος συμμετοχής και σε παιδιά νεαρής ηλικίας και στην Κ19. Και στην αποστολή ήδη συμμετέχουν νέοι και θα έρθουν και άλλα παιδιά που θα πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια».

Γράφας: Σχεδιάζω το αύριο της ομάδας

Μιλώντας μετά τον μεγαλομέτοχο ο Θωμάς Γράφας στην συνέντευξη τύπου σημείωσε: «Ευχαριστώ τον κ. Μπαταγιάννη για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ώστε να σχεδιάσω το αύριο της ομάδας που είναι ένα μεγάλο μέγεθος για μένα. Έχω εντοπίσει τα αγωνιστικά προβλήματα που έχουμε και είναι σημαντικό να γίνει αυτό για την συνέχεια. Τα εν οίκω όμως μη εν δήμω. Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το αύριο. Είμαστε υποχρεωμένοι τυχόν λάθη του παρελθόντος να τα δούμε και να σχεδιάσουμε τα αύριο της ομάδας ώστε η επόμενη χρονιά να υλοποιήσει τους στόχους του προέδρου και τους δικούς μου που έχουν απόλυτη ταύτιση».

Τόνισε ακόμη πως θα δοθεί χρόνος συμμετοχής και σε νέα παιδιά: « Θα δοθεί χρόνος συμμετοχής και σε παιδιά νεαρής ηλικίας και στην Κ19. Και στην αποστολή ήδη συμμετέχουν νέοι και θα  έρθουν και άλλα παιδιά που θα πλαισιώσουν  αυτήν την προσπάθεια».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ