26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Νέα αποκαλύψη για τον μακελάρη της Φλόριντα: Πώς είχε προαναγγείλει το έγκλημα

Νέες αποκαλύψεις για τον 19χρονο μακελάρη που εκτέλεσε 17 πρώην συμμαθητές του σε σχολείο στη Φλόριντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, ο Κρουζ είχε αναρτήσει προσβλητικά σχόλια για τους εβραίους, τους Αφροαμερικανούς και τους ομοφυλόφιλους σε μια κλειστή ομάδα διάλογου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

«Νομίζω ότι θα σκοτώσω ανθρώπους» έγραψε ο Κρουζ, σύμφωνα με το CNN, το οποίος μετέδωσε επίσης, επικαλούμενο μια πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας που δεν ήθελε να κατονομαστεί, ότι ο ύποπτος αγόρασε τουλάχιστον 5 όπλα πέρυσι.

Επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας South Florida Sun Sentinel, ένα βίντεο που γύρισε ο Κρουζ όπου εμφανιζόταν να κόβει το χέρι του κι είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Snapchat τον Σεπτέμβριο του 2016, είχε προκαλέσει τότε την ανησυχία των υπηρεσιών επιβολής του νόμου αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών Ανηλίκων και Οικογένειας της Φλόριντας.

«Ο Κρουζ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι σκόπευε να πάει να αγοράσει ένα όπλο. Δεν γνωρίζουμε για ποιον σκοπό θέλει να αγοράσει το όπλο» αναφέρεται στην αναφορά που συντάχθηκε, αφού αστυνομικοί ανέκριναν τον νεαρό άνδρα, γράφει η South Florida Sun Sentinel.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι ερευνητές τελικά αποφάσισαν ότι ο Κρουζ, τότε ηλικίας 18 ετών, λάμβανε επαρκή βοήθεια από ειδικούς ψυχικής υγείας και από το σχολείο του και ότι η απειλή που αντιπροσώπευε ήταν μικρή.

Εκπρόσωποι των κοινωνικών υπηρεσιών Ανηλίκων και Οικογένειας της Φλόριντας δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) παραδέχθηκε ότι δεν ερεύνησε επαρκώς, νωρίτερα φέτος, μια πληροφορία που δέχθηκε ότι ο Κρουζ έχει στην κατοχή του ένα όπλο και διατυπώνει την επιθυμία να σκοτώσει.

Μαθήτρια σε Τραμπ: Ντροπή σας

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο μιας μαθήτριας του λυκείου της Φλόριντα, όπου 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες του 19χρονου Νίκολας Κρουζ, βρέθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λόγω των διασυνδέσεών του με την NRA, το πανίσχυρο λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ.

«Προς όλους τους πολιτικούς άνδρες που αποδέχθηκαν τις δωρεές της NRA, ντροπή σας» φώναξε η Έμα Γκονζάλες κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά της οπλοκατοχής στο Φορτ Λόντερντεϊλ, επικρίνοντας με δριμύτητα τον Τραμπ διότι δέχθηκε την οικονομική στήριξη του λόμπι των όπλων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 για τον προεδρικό θώκο.

«Εάν ο Πρόεδρος μου έλεγε κατά πρόσωπο ότι είναι μια φοβερή τραγωδία (…) κι ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, εγώ θα του έθετα το ερώτημα πόσα πήρε από την Εθνική Ένωση Όπλων (National Rifle Association). Εγώ το γνωρίζω: 30 εκατομμύρια δολάρια» δήλωσε οργισμένη η έφηβη συγκρίνοντας κατόπιν αυτό το ποσό με τον αριθμό των θυμάτων στις ένοπλες επιθέσεις που έχουν συγκλονίσει τη χώρα από τις αρχές του έτους.

«Πόσα αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι για εσάς, κύριε Τραμπ;» διερωτήθηκε μπροστά από το πλήθος δεκάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί αξιώνοντας αυστηρότερους ελέγχους στην πώληση όπλων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αναφέρθηκε στο πρόβλημα της οπλοκατοχής στο διάγγελμά του μετά την επίθεση στη Φλόριντα, επιμένοντας κυρίως στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε ο 19χρονος δράστης.

Η Έμα Γκονζάλες καταφέρθηκε και κατά των Αμερικανών βουλευτών και γερουσιαστών «που χρηματοδοτούνται από τη NRA κι οι οποίοι μας λένε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό (…) ή που υποστηρίζουν ότι η αυστηρότερη νομοθεσία για τα όπλα δεν θα οδηγήσει σε μείωση των περιστατικών βίας με τη χρήση όπλων».

real.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ