17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Νέα εμπλοκή στο Σκοπιανό: Mας.. μαλώνουν κιόλας για υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν χθες Παρασκευή οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις Ελλάδα και ΠΓΔΜ για την ονοματολογία

- Advertisement -

Τα Σκόπια φαίνεται πως έκαναν τελικά πίσω σε όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλες ανάμεσα σε Κοτζιά και Ντιμιτρόφ.
Απομακρύνεται λοιπόν με αυτόν τον τρόπο τόσο το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας τις επόμενες ημέρες, όσο και της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο πρωθυπουργών.

Πληροφορίες από τα Σκόπια κάνουν λόγω για συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, ενώ αρνητικός στο ενδεχόμενο νέων διαπραγματεύσεων φαίνεται πως εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Σκοπός των Σκοπίων είναι η υπαναχώρηση από την ονομασία erga omnes, γεγονός το οποίο βρίσκει αντίθετη την Αθήνα.

Επειτα από την τελευταία εμπλοκή, φαίνεται πως είναι δύσκολο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγούσε τα Σκόπια στον προθάλαμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ένα χρονοδιάγραμμα που είχε ως ορόσημο τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

Κύκλοι από την πΓΔΜ, απάντησαν στις ελληνικές κυβερνητικές πηγές με αιχμηρό σχόλιο, λέγοντας ότι «αυτές τις στιγμές δεν πρέπει να υποκύπτουμε σε εικασίες».

«Η υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά όλων των πολιτικών παραγόντων και στις δύο χώρες είναι το μεγαλύτερο όφελος και για την εξεύρεση λύσης», ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης των Σκοπίων, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα telma. Η σκοπιανή ιστοσελίδα σχολιάζει, μεταξύ άλλων, πως είναι άγνωστο εάν πρόκειται για ένα σοβαρό βήμα προς τα πίσω στις διαπραγματεύσεις ή μια κίνηση τακτικής από την ελληνική πλευρά.

dikaiologitika.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ