17.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Νέα του δήμου Τρικκαίων

Στα… κόκκινα πλέον οι τρικαλινοί ποδηλάτες! Από το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφ’ ότου βάφτηκε ο κεντρικός ποδηλατόδρομος των Τρικάλων, το χρώμα μπήκε για τα καλά στη ζωή των ποδηλατών. Εχει διαχωριστεί πλέον ολοκάθαρα ο δρόμος από την ειδική λωρίδα για τους ποδηλάτες και, με το έντονο αυτό χρώμα, που μάλιστα είναι ειδικής βαφής, για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, γίνεται μια ακόμη προσπάθεια για τη διαφύλαξη του χαρακτηρισμένου ποδηλατόδρομου και την ασφάλεια των ποδηλατών.
Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να πιστεύει ότι η ορθή οδηγική συμπεριφορά και η τήρηση του ΚΟΚ είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού στους οδηγούς ποδηλάτων. Ταυτοχρόνως, οι οδηγοί ποδηλάτων οφείλουν από την πλευρά τους να σέβονται ομοίως τους κανόνες οδήγησης και κίνησης εντός πόλης, όπου οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι.
Εργα 1 εκατ. ευρώ δημοπρατεί ο Δήμος Τρικκαίων

- Advertisement -

Δύο μεγάλες εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ, πραγματοποιεί τη Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου 2017 ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για έργα ουσίας, τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στον αθλητισμό, με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει. Η πρώτη είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις στην πόλη των Τρικάλων. Δηλαδή, σε ανακατασκευές και βελτιώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς το οδόστρωμα υπέστη πλήθος ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία και τις παρεμβάσεις για την τοποθέτηση δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας.
Η δεύτερη δημοπρασία αφορά στο Κολυμβητήριο. Πρόκειται για έργο που ο Δήμος Τρικκαίων είχε προγραμματίσει και φρόντισε να βρει χρηματοδότηση από τη ΓΓ Αθλητισμού, με ποσό 393.535,99 ευρώ. Το έργο αφορά σε πλήθος ανακατασκευών εντός του κτηρίου, στην πισίνα, στα αποδυτήρια, στον πέριξ της πισίνας χώρο, με μέριμνα για ΑμεΑ, αλλά και σε παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης και γενικότερης λειτουργίας του Κολυμβητηρίου. Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά, το Κολυμβητήριο ανακατασκευάζεται με ένα μεγάλο έργο, ικανό να προσφέρει, μαζί με τη σκεπαστή εξωτερική πισίνα, ικανοποιητικούς χώρους άθλησης για τους τρικαλινούς.
Σημειώνεται, όμως, ότι ακολουθούν έργα και στις Δημοτικές Ενότητες. Συγκεκριμένα, με συνολικό ποσό 296.000 ευρώ, τέσσερις εργολαβίες θα δημοπρατηθούν μετά το Πάσχα. Οι δύο θα αφορούν σε αγροτική οδοποιία και οι άλλες δύο σε ασφαλτοστρώσεις. Και οι 4 εργολαβίες με προϋπολογισμό 74.000 ευρώ η κάθε μία, αφορούν και στις 7 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, δηλαδή σε όλα τα χωριά του.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τον Μάιο θα δημοπρατηθεί ακόμη ένα έργο ασφαλτοστρώσεων σε άλλα σημεία των Τρικάλων, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.
Ετσι, το σύνολο των έργων που δημοπρατούνται το επόμενο διάστημα στον Δήμο Τρικκαίων ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Ανακοίνωση για τα κλαδιά
Από τον Δήμο Τρικκαίων παρακαλούνται οι δημότες, να μη μεταφέρουν κλαδιά στους κάδους απορριμμάτων στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Για καλύτερη και άμεση συνεργασία και συνεννόηση, μπορούν να τηλεφωνούν στο 2431020000, προκειμένου να υπάρχει προγραμματισμός, προς εξυπηρέτηση όλων και πιο καθαρή πόλη.
Ο δήμαρχος μοίρασε μπράβο
Άλλες δύο συγχαρητήριες επιστολές σε ομάδες μαθητών δύο σχολείων του Δήμου Τρικκαίων, απέστειλε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Η σχολική κοινότητα στα σχολεία του Δήμου βρίθει διακρίσεων, ανεβάζοντας τον πήχυ της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς, μέσω της συμμετοχής σε δράσεις, οι ομάδες των μαθητών αποσπούν βραβεία – αποδείξεις του υψηλού επιπέδου τους.
Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και συνεργατικές δράσεις, αυτή τη φορά απέσπασαν:
– Το Γυμνάσιο Βαλτινού απέσπασε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», στην κατηγορία «τρισδιάστατες κατασκευές».
Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
– Το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων και δη η Θεατρική του Ομάδα απέσπασαν το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και διάκριση για τις γυναίκες στην επιστήμη. Η διοργάνωση ονομάζεται «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» και είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Αναλυτικά οι επιστολές:

Στο Γυμνάσιο Βαλτινού
Η επιστολή στον διευθυντή κ. Δημήτρη Καγιούλη είναι η ακόλουθη:

«Αγαπητέ κ. Διευθυντή,
Η νέα επιτυχία των μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Βαλτινού αποτελεί σημαντικό στοιχείο για το σχολείο. Αποδεικνύει ότι στην περιφέρεια του Δήμου μας παράγεται έργο, η γνώση έχει ουσία και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται για την επίτευξη στόχων, με βάση τις οδηγίες της διεύθυνσής σας. Η βράβευση με το 1ο βραβείο στην κατηγορία «τρισδιάστατη κατασκευή», του διαγωνισμού «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», ενισχύει, επίσης, τους δεσμούς ανάμεσα στους ομοεθνείς λαούς.
Θα ήθελα να μεταφέρετε τα συγχαρητήρια εμού, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των τρικαλινών, σε κάθε έναν μαθητή/μαθήτρια προσωπικώς, στους γονείς – κηδεμόνες τους, στους εκπαιδευτικούς που μετείχαν ή υλοποίησαν το έργο κ.κ. Σπύρο Παπανικολάου και Δέσποινα Χαραλαμποπούλου».

Στο 7ο Γυμνάσιο
Η επιστολή στη διευθύντρια κ. Συμέλα Κακκουβά είναι η ακόλουθη:
«Αγαπητή κ. Διευθύντρια,
Με χαρά πληροφορήθηκα την πρώτη θέση που απέσπασε η Θεατρική Ομάδα του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων στον διαγωνισμό του προγράμματος «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο». Η ταυτόχρονη συνεργασία των εκπαιδευτικών, των εξωτερικών συνεργατών, των εθελοντών, η συμμετοχή των μαθητών, η καθοδήγησή σας, αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την εκπαιδευτική διαδικασία, ανεβάζοντας σε ανώτερο επίπεδο την έννοια του σχολείου.
Θα ήθελα να μεταφέρετε τα συγχαρητήριά μου, στους εκπαιδευτικούς κ. κ Θανάση Σπανιά, Όλγα Ζυγολάνη και Νίκο Μάντζιο, στον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ κ. Βασίλη Παππά, στην κ. Αντονέλλα Χήρα, στον κ. Κώστα Μπουντούρη, στους Εθελοντές Τρικάλων και στους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών/τριών.
Κυρίως, όμως, θα ήθελα να μεταφέρετε τα θερμά μου συγχαρητήρια σε κάθε έναν μαθητή και μαθήτρια που μετείχαν στη Θεατρική Ομάδα, για τον κόπο, τον χρόνο και την αγάπη τους; για μια δραστηριότητα που αφήνει παρακαταθήκη στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους».

Νέα δράση από τους Εθελοντές
Νέα δράση με αφορμή το Πάσχα από τους Εθελοντές Τρικάλων. Και φέτος συνεχίζεται η επιτυχημένη δράση με τίτλο «Τα βάφουμε..κόκκινα!». Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017, στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Γαριβάλδη, μετά τις 10 π.μ., με την αρμόζουσα των ημερών μουσική επένδυση, οι εθελοντές και οι πολίτες θα βάψουν αβγά. Αυτά, στη συνέχεια θα δοθούν σε ιδρύματα που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Τρικκαίων.
Οι προσφορές των συμπολιτών είναι ευπρόσδεκτες και μπορούν να γίνονται μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη, στα γραφεία των Εθελοντών στην οδό Στρατηγού Σαράφη 44 (πρώην E – trikala) από 9 π.μ. έως και 1.30 μ.μ και μπορούν να είναι είτε βρασμένα είτε όχι.
Οι εθελοντές καλούν όλους τους τρικαλινούς «να αναβιώσουμε το έθιμο και να προσφέρουμε ένα χαμόγελο».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ