16.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ξηλώνεται το όνομα του Καβράκου απ’ το Στρατόπεδο της ΣΜΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

- Advertisement -

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925 

         

   Επιτέλους αποφασίστηκε ν’ αφαιρεθεί το όνομα του Καβράκου απ΄ το Στρατόπεδο της ΣΜΥ!

   Το χαρμόσυνο νέο προήλθε απ’ την από 7/2/2019 επιστολή του ΓΕΣ προς τον Σύλλογο Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας-Ιονική Ενότητα, που, απαντώντας σε προηγηθείσες δικές του επιστολές, γνωστοποιεί πως «κατόπιν εντολής του κ. ΑΝΥΕΘΑ έχουν αναληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, προκειμένου να μετονομαστεί το… Στρατόπεδο «ΑΝΤΓΟΥ ΚΑΒΡΑΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ»… που εδρεύει η ΣΜΥ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές».

    Επιτέλους, ήρθε η δικαίωση!

à Δικαίωση για την ιστορική αλήθεια που δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα.

à Δικαίωση για όσους αγωνίστηκαν για την ιστορική αλήθεια.

à Δικαίωση για τη δημοκρατία που πέταξε από πάνω της μια ασέλγεια δεκαετιών.

à Δικαίωση για την πατρίδα που την είχαν υποχρεώσει να τιμά τους θύτες της!

à Δικαίωση για τον Τρικαλινό Λαό που απαλλάχτηκε απ’ το χουντικό άγος να φέρει το ιστορικό Στρατόπεδο της πόλης του το όνομα ενός διάσημου δοσίλογου, ναζιστή, αλλά και δολοφόνου απλών τρικαλινών πολιτών που είχαν εξεγερθεί για το ψωμί και το δίκιο.

 

Η απόφαση της Πολιτείας να αφαιρέσει το όνομα του Καβράκου (ο οποίος παρέδωσε την Αθήνα στον Χίτλερ, δολοφόνησε εργάτες και αγρότες στην εξέγερση του ’25, ψευδόρκησε στη δίκη για το Κιλελέρ, καταδίκασε σε θάνατο το ’35 τους Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Νικόλαο Πλαστήρα, που είναι συνένοχος για πολλά ακόμα εγκλήματα κατά του λαού και της πατρίδας) και να προχωρήσει στη μετονομασία του Στρατοπέδου είναι ιστορική. Η απόφαση αυτή είναι, χωρίς αμφιβολία, αποτέλεσμα αγώνα και προσπαθειών που κράτησαν πάνω από δέκα χρόνια.

Η σημερινή ημέρα της δικαίωσης μας δίνει ιδιαίτερη χαρά.

à Από το 2008 αγωνίζεται αδιάλειπτα η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ μας, ενώ το μέλος της Νίκος Γκόγκος, Υποναύαρχος ε.α., είχε ξεκινήσει τον αγώνα κατά του Καβράκου κάποια χρόνια νωρίτερα.

à Μεγάλη ώθηση στον αγώνα μας για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και μάλιστα απ’ το κέντρο (την Αθήνα) έδωσε τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας-Ιονική Ενότητα (που αριθμεί χιλιάδες μέλη).

à Καταλυτική ίσως υπήρξε η δουλειά που έκανε με τις άκρως τεκμηριωμένες έρευνές της η Χρηστίνα Σωτήρχου, μέλος της Ιονικής Ενότητας, που αποκάλυψε πλήρως και με ατράνταχτα νέα στοιχεία τον προδοτικό και εγκληματικό ρόλο του Καβράκου στην Ιστορία της Ελλάδας.

à Άξιοι επαίνων είναι και πολλοί άλλοι ιστορικοί, αρθρογράφοι, ερευνητές, μελετητές και μαχητικοί συμπολίτες μας που συνέβαλαν μ’ οποιοδήποτε τρόπο στο ιστορικό ξεσκέπασμα του Καβράκου.

 

Ο μείζων στόχος επετεύχθη: το όνομα του Καβράκου ξηλώθηκε απ’ το Στρατόπεδο!

Ο ελάσσων στόχος δεν μπορεί να περιμένει: το όνομα του Καβράκου πρέπει να ξηλωθεί άμεσα από δρόμο των Τρικάλων!

   ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΟΥΝ!

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ