20 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΟΠΕΚΑ: Ποιοι και πότε θα πάρουν χρήματα για ΚΕΑ, επίδομα παιδιού και επίδομα ενοικίου

Εβδομάδα πληρωμών για ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα, επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ , συντάξεις και επίδομα ενοικίου

- Advertisement -

ΚΕΑ, Προνοιακά επιδόματα, Συντάξεις Ιουνίου και επίδομα ενοικίου ΟΠΕΚΑ….πριν τις εκλογές οι πληρωμές για όλους. Σήμερα έγινε η πίστωση για την 13η σύνταξη – επίδομα σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους.

Συντάξεις Ιουνίου σε ΟΓΑ ΙΚΑ ΟΑΕΕ και δημόσιο
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News, αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου. Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Μαΐου 2019 ημέρα Τρίτη.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.
Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 4 Ιουνίου 2019 ημέρα Τρίτη.

Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα πληρωθούν στις 28 Μαΐου 2019.ηη

Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 24 Μαΐου 2019 ημέρα Παρασκευή.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων, οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τους λοιπούς συναφείς φορείς και το Δημόσιο, νωρίτερα ήτοι την Παρασκευή 24/05/2019 και στους συνταξιούχους που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ την Τρίτη 28/05/2019

ΚΕΑ: Είναι επίσημο – Αυτή είναι η ημερομηνία πληρωμής απο τον ΟΠΕΚΑ
ΚΕΑ Μαΐου 2019:Την Παρασκευή 24 Μαΐου θα γίνει τελικά η καταβολή του Κοινωνικού Εισόδηματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για πάνω από 260.000 δικαιούχους. Επιβεβαίωση του dikaiologitika.gr

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή απο τον ΟΠΕΚΑ των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019, όπως πρώτα είχαν ενημερώσει τα dikaiologitika.gr.

Το ποσό των 52.281.443,84 ευρώ θα καταβληθεί σε 255.603 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 475.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

ΟΠΕΚΑ: Στο παρά πέντε των εκλογών πληρώνονται επίδομα παιδιού και προνοιακά
ΟΠΕΚΑ: Λίγο πριν τις εκλογές 2019 στις 26 Μαϊου αναμένεται να πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ χιλιάδες οικογένειες και δικαιούχοι το επίδομα παιδιού και τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα.

Στις 24 Μαΐου θα γίνει η πληρωμή της β’ δόσης για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ. Το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτηση Α21.

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού Α21: Η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να γίνει στις 24 Μαΐου όπως πρώτο είχε ανακοινώσει το Dikaiologitika News.

Η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού θα απενεργοποιηθεί σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ την ερχόμενη Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 23:59.

Μετά τις 23:59 της 17ης Μαίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα – όπως παγίως συμβαίνει – μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της δεύτερης διμηνιαίας δόσης για το 2019. Μετά την πληρωμή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει φέτος αίτηση Α21.

Επειδή το επίδομα του 2019 θα υπολογιστεί με βάση το εισόδημα του φορολογικού έτους 2018 και προκειμένου οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ο Οργανισμός καλεί όλους να σπεύσουν να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως και να λάβουν το ακριβές ποσό του επιδόματος που δικαιούνται.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Το επίδομα παιδιού για το 2019 θα πληρωθεί σε έξι δόσεις:

A’ δόση: 29 Μαρτίου

Β’ δόση: τέλος Μαΐου

Γ’ δόση: τέλος Ιουλίου

Δ’ δόση: τέλος Σεπτεμβρίου

Ε’ δόση: Τέλος Νοεμβρίου

ΣΤ’ δόση: Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων

Προνοιακά επιδόματα
Ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει ότι τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία θα είναι η 25η εκάστου μήνα.

ΟΠΕΚΑ προνοιακά επιδόματα Μαΐου 2019: Όπως είχε εξαρχής δεσμευθεί ο ΟΠΕΚΑ, τα στοιχεία των δικαιούχων που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικές πηγές εντάχθηκαν σε ένα, ενιαίο μητρώο και πλέον όλοι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα τους σε μηνιαία βάση. Κάθε μήνα θα καταβάλλεται την 25η ημέρα το μηνιαίο επίδομα που αντιστοιχεί στον τρέχοντα κάθε φορά μήνα.

Έτσι οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε δίμηνο και για τους δυο μήνες που είχαν προηγηθεί (για παράδειγμα, τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο εισέπρατταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κ.ο.κ.). Με το νέο σύστημα όλοι θα γνωρίζουν πως θα λαμβάνουν στις 25 του μηνός το ποσό που αντιστοιχεί στο τρέχον μηνιαίο επίδομά τους.

Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Μαίου θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Μαίου, καθώς η 25η τυγχάνει να είναι Σάββατο. Αναλυτικά, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται για τον Μάιο.

dikaiologitika.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ