27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Οι Επιτάφιοι στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ)

“Η ζωή εν τάφω”, ο Χριστός δηλαδή, μπαίνει στο βασίλειο του θανάτου όπως θα ακούσουμε στα εγκώμια του Επιταφίου, πεθαίνει και μετά συναντά και φωτίζει όλους αυτούς που βρίσκονται εκεί αλλά κατ’ επέκτασιν και εμάς τους ζωντανούς, γιατί στον τάφο και τον Άδη είναι η συνάντηση όλων μας τελικά! Η λύπη και η χαρά αλληλοχτυπιούνται και η μονομαχία μεταξύ Ζωής και Θανάτου φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της, αφού μετά το “Άξιον εστί” και το “Αι γενεαί πάσαι” ψάλλονται τα πρώτα θριαμβευτικά τροπάρια και το κλίμα αρχίζει να μεταστρέφεται σιγά-σιγά προς την Ανάσταση.
Το trikalaola.gr και φέτος προσπάθησε να σας προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερους φωτογραφίες από τους στολισμένους Επιταφίους στους περισσότερους Ιερούς Ναούς του νομού Τρικάλων. Ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος.
Κατά σειρά στις φωτογραφίες είναι οι επιτάφιοι από: Αγία Παρασκευή Φλαμουλίου, Άγιο Νικόλαο Φήκης, Παναγία Επίσκεψη, Άγιο Στέφανο, Άγιο Αθανάσιο Πυργετού, Άγιο Αθανάσιο Αγίας Μονής, Άγιο Γεώργιο Αμπελακίων, Άγιο Αθανάσιο Καρυών, Άγιους Θεοδώρους Πηγής, Άγιο Χριστόφορο Λυγαριάς, Αγίους 12 Αποστόλους Παλαιομοναστήρου, Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης, Άγιων Ταξιαρχών Μουριάς και Αγίου Αθανασίου Δροσερού. Ενώ η κεντρική είναι από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

- Advertisement -

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ