12.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ολη η πολιτικη δραστηριοτητα στα Τρικαλα

 

- Advertisement -

το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το 

 

Για Διοικητικό Συμβούλιο

Κανταρτζή         Αγορή  (Ηρώ)

Κουτελίδα          Άννα

Κωστούλα          Μαρία

Μούτος               Θεόδωρος

Πατριώτη            Σοφία

Πολύζος              Βασίλειος

Τρίτου                 Γεωργία  (Γιούλα)

Τσούβα                Κωνσταντινιά

 

Για Εποπτικό Συμβούλιο

Κουτής               Κωνσταντίνος

 

 

Κάλεσμα στήριξης του ψηφοδελτίου της ΑΣΕ

στις εκλογές της ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Στις 19-12 2017 πραγματοποιούνται  αρχαιρεσίες στο σωματείο μας για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η συμμετοχή σου στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση είναι απαραίτητη. Η γνώμη σου για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., για τις εξελίξεις και τη δράση του συλλόγου είναι αναγκαία και πολύτιμη.

Η συλλογική πάλη, η οργάνωση και συμμετοχή είναι τα μόνα αποτελεσματικά όπλα που έχουμε απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση.

Ειδικά τώρα που μπαίνει στο στόχαστρο η συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, έχουμε όλοι ευθύνη να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στην απεργία και τα σωματεία μας.

Με τη συμμετοχή σου στον αγώνα και την ψήφο σου στο ψηφοδέλτιο της
Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

  • Καταδίκασε τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να «κλείσει» την 3η αξιολόγηση. Κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης σημαίνει νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, ένα ακόμα μνημόνιο που θα προστεθεί στα προηγούμενα και που θα κάνει τη ζωή των εργαζομένων ακόμα χειρότερη. Σημαίνει τζάμπα και ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο, νέος αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός, περικοπές επιδομάτων, νέο μαχαίρι σε 600.000 συντάξεις, ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου, γενίκευση της ελαστικής εργασίας και των πλειστηριασμών στις λαϊκές κατοικίες.
  • Δώσε απάντηση στην κυβερνητική απάτη για την «κανονικότητα» στα σχολεία. «Κανονικότητα» στα σχολεία σημαίνει: τσακισμένα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, ελλείψεις εκπαιδευτικών και πολυπληθή τμήματα, συνεχής μετακίνηση ή και έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων ΕΠΑΛ και κατευθύνσεων ΓΕΛ, κατάργηση της ενισχυτικής και της ΠΔΣ.
  • Δυνάμωσε τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς μας και το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Για να έχουν ίσα εργασιακά δικαιώματα μόνιμοι και συμβασιούχοι-αναπληρωτές συνάδελφοι. Για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά. Όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι στη δομή που έχουν ανάγκη. Για να μη δίνεται ούτε 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των μαθητών και τη λειτουργία του σχολείου.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να υπάρξουν συνολικότερες αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία απαιτεί σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Απαιτεί να έχουμε ένα σωματείο που:

  • Θα είναι κοντά στο κάθε συνάδελφο, θα είναι μπροστά στον αγώνα για όλα τα προβλήματα μικρά και μεγάλα. Ένα σωματείο πραγματικό σπίτι όλων των συναδέλφων.
  • Θα αντιπαλεύει τα παραμύθια της κυβέρνησης περί “δίκαιης ανάπτυξης” και ταυτόχρονα θα διεκδικεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού.
  • Θα στέκεται απέναντι στους σχεδιασμούς της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων για τις αλλαγές στο δημόσιο, που έρχονται να υπηρετήσουν την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, την παράδοση ολόκληρων τομέων κι υπηρεσιών στους ιδιώτες.
  • Θα στέκεται απέναντι στην κυρίαρχη στρατηγική της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για το σχολείο, την προώθηση των περικοπών και την «εξοικονόμηση» δαπανών, τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου (βλ. «νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου», αυτονομία – κατηγοριοποίηση σχολείου κ.ά.). Απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης που θέλουν να χτίσουν ένα ακόμα πιο σκληρό, ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο, να περικόψουν τα όποια στοιχεία γενικής Παιδείας έχουν απομείνει.
  • Θα παλεύει απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και δε θα γίνεται ουρά τους. Δε θα γίνεται ασανσέρ για να ανεβοκατεβαίνουν αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως έκαναν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για λογαριασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όπως χρόνια τώρα έκαναν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Συνδικάτα ταξικά και όχι κυβερνητικά!
  • Θα συντονίζεται και θα αναπτύσσει κοινή δράση με τα εργατικά συνδικάτα, τις ενώσεις γονέων, γιατί το ζήτημα της παιδείας είναι ζήτημα όλου του λαού και όχι μόνο των εκπαιδευτικών.

Ένα τέτοιο σωματείο, συνδικάτο θέλουμε και αυτό θεωρούμε ότι είναι το βασικό κριτήριο ψήφου.

Για ένα τέτοιο κίνημα παλεύουν οι συνδικαλιστές και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στον αγώνα αυτό οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Οι εργαζόμενοι δε δοκίμασαν ακόμα τη δύναμη τους!

Μεγάλοι και δυνατοί θα μοιάζουν όσο είμαστε γονατισμένοι!

Οι αγώνες των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξαν και δείχνουν ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, υπάρχουν μαχητικές δυνάμεις. Ότι μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο, να γίνει δύναμη ανατροπής της κυριαρχίας των εκμεταλλευτών μας, των επιχειρηματικών ομίλων.

Η αντίσταση της πλειοψηφίας των Δημοσίων Υπαλλήλων ενάντια στην αντιδραστική κρατική αξιολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενάντια στην τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς που γιγαντώθηκαν με την ψήφιση της τιμωρητικής τροπολογίας Γεροβασίλη από την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. είναι παρακαταθήκη. Παίρνουμε τώρα μαζικά αποφάσεις σε κάθε σωματείο, σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων για «αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης».

Ετοιμαζόμαστε για νέους, πιο μαζικούς αγώνες!

Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Μαζί με τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του Π.Α.ΜΕ, δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

Το χτύπημα που επιχειρεί η κυβέρνηση στην απεργία, τη συνδικαλιστική οργάνωση, στη λειτουργία των σωματείων δείχνει ότι μας φοβούνται. Η άδικη και ταξική πολιτική τους θα γεννήσει νέους αγώνες. Αυτό το ξέρουν και γι’ αυτό τρέμουν και παίρνουν τα μέτρα τους. Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Τώρα είναι ώρα να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών!

Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών παρατάξεων στην ΟΛΜΕ (που εκφράζονται και μέσα από το κοινό προεδρείο παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΑΣΚ) δεν μπορεί και δε θέλει να οργανώσει την πάλη σε κατεύθυνση ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική. Κινείται στο αστερισμό των διαλόγων και των προτάσεων προς την κυβέρνηση. Καλλιεργεί τον εφησυχασμό και την απογοήτευση στον Κλάδο. Στηρίζει τη βασική γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής και της ΝΔ πως δήθεν μπορεί να υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε συνθήκες βαθιάς εκμετάλλευσης. Πως η ανταγωνιστικότητα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων μπορεί να συνδυαστεί με κατακτήσεις υπέρ του λαού παγιδεύοντας τον Κλάδο με προτάσεις π.χ. για “μια καλή – μη τιμωρητική αξιολόγηση”.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ακόμα και αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί μας, κάνε το βήμα.

  • Στήριξε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών. Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ της μόρφωσης, της δουλειάς και του αγώνα.
  • Είναι στο χέρι μας να χτίσουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας, απαλλαγμένο από το βραχνά παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού.
  • Έχουμε ευθύνη ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιάς να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Να μη γίνουμε δούλοι και σκυφτοί που θα προετοιμάζουν μια νέα γενιά χωρίς δικαιώματα.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Αγωνιστική δράση πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων  ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας καθώς η σημερινή μέρα είναι η πρώτη από τις συνολικά τρεις Κυριακές (17/12, 24/12 και 31/12) που τα καταστήματα λειτουργούν στο πλαίσιο του «εορταστικού ωραρίου». Πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από γνωστή αλυσίδα super market και μοιράστηκε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων τόνιζε: Οι μέρες που έρχονται είναι φωτιά για τους εμποροϋπαλλήλους στα καταστήματα, στις εμπορικές αλυσίδες, στα εμπορικά κέντρα και στα εκπτωτικά χωριά, στα super market. Τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα δέχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες που αφορούν την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η οποία κορυφώνεται κατά την περίοδο των εορτών. Η εντατικοποίηση στον κλάδο του εμπορίου χτυπάει κόκκινο με καθημερινές παραβιάσεις του ωραρίου, με κομμένα ρεπό, με πλήρη εφαρμογή της ελαστικοποίησης, με απλήρωτη εργασία, με ασταμάτητη εργασία χωρίς αργίες και ξεκούραση.

Με προμετωπίδα τα μεγάλα εκπτωτικά χωριά, τις διαφορετικές εργοδοσίες μικρές και μεγάλες που αναπτύσσονται μέσα σε αυτά, μεγάλες εμπορικές αλυσίδες αλλά και λύκους που ως σήμερα κρύβονταν πίσω από την ψεύτικη σημαία του καλού εργοδότη, επιχειρείται ενιαία το χτύπημα της Κυριακής αργίας, το συνολικό ξεζούμισμα των εργαζόμενων κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Οι εμπορικές αλυσίδες σε κάθε υποκλάδο του εμπορίου, ξεσαλώνουν. Από τα καταστήματα στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους ως και τις συνοικίες, η εξάντληση και η εργοδοτική ασυδοσία κυριαρχούν.  Δίπλα στις μεγάλες αλυσίδες των super market που ανοίγουν τις Κυριακές, βρίσκεται πλέον και ο Σκλαβενίτης, στοιχείο που εκθέτει από όλες τις μπάντες τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Καλούμε τους συναδέλφους που βιώνουν στο πετσί τους την ασταμάτητη εργασία 7 μέρες την εβδομάδα, να μη φοβηθούν να καταγγείλουν στα σωματεία τους την εργοδοτική τρομοκρατία, να μην υποκύψουν σε αυτήν. Να οργανωθούν μαζικά στο σωματείο τους, να μπαίνουν και οι ίδιοι μπροστά σε ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους.

Την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοι μας στον Καρυπίδη που βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα στην εργασία δέχτηκαν τις προηγούμενες μέρες στα Γιάννενα, συντονισμένα την επίθεση της κρατικής καταστολής ύστερα από εντολή της διαδόχου εταιρείας «ΜΑRKET IN». Συνάδελφοι μας εμποροϋπάλληλοι, δέχτηκαν χημικά, πήγαν στο νοσοκομείο και μέσω αυτόφωρης διαδικασίας βρέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστήρια. Αποτελεί σαφές δείγμα για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους αγώνες των εργαζόμενων και το απεργιακό δικαίωμα, μπροστά στους σχεδιασμούς που έχει για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Η υπεράσπιση της ζωής μας, της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που κρίθηκε αλλά διαρκής πάλη που βρίσκεται σταθερά μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο.

Διεκδικούμε:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, την Κυριακή αργία.
  • Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

“Γιατί υπάρχει κι άλλος τρόπος. Υπάρχει κι άλλος τρόπος, φίλες και φίλοι σύνεδροι και παρατηρητές, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες. Τρόπος ο οποίος αποτυπώνεται στις λύσεις που έχει δώσει η Νέα Δημοκρατία μέσα από τον προγραμματικό της λόγο. Τον γνωρίσαμε, στους επιμέρους τομείς, σε όλη αυτή την πορεία των Προσυνεδρίων, με έναν Πρόεδρο που πρώτα μας άκουγε και μετά, στο τέλος, μίλαγε. Με έναν Πρόεδρο που ως αυριανός Πρωθυπουργός, είμαστε βέβαιοι πως πρώτα θα ακούει τους πολίτες, αλλά δεν θα διστάζει να κάνει και τις τομές που χρειάζονται.”

Τόνισε στην ομιλία του στην αίθουσα της Ολομέλειας, από το κεντρικό βήμα του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το Στέλεχος του Μητρώου της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Λιάπης.

Μιλώντας στη δεύτερη από τις τρεις Θεματικές του Συνεδρίου, με τίτλο “Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές”, ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Λιάπης υπογράμμισε, ανάμεσα στα άλλα,  πως “Είναι γνωστή η σχέση ανάμεσα στην οικονομική δυσπραγία και στην ψυχική υγεία των πολιτών και στον αρνητικό της αντίκτυπο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, μιας και στην οικονομία πρέπει να μιλάμε με νούμερα, πως για μία μονάδα αύξησης της ανεργίας αντιστοιχεί μισή μονάδα αύξησης της αυτοκτονικότητας στον πληθυσμό. Και να θυμηθούμε ότι τα χρόνια των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας -και αναφέρομαι στις εντός της κρίσεως κυβερνήσεις συνεργασίας- είχαν χτιστεί καριέρες πάνω στην επίδραση των περικοπών και των μέτρων λιτότητας στους αυξημένους δείκτες αυτοκτονικότητας του πληθυσμού. Καριέρες τόσο επιστημονικές, όσο και πολιτικές που πάτησαν πάνω στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση της επίδρασης αυτής. Κινούμενοι πάντοτε με σεβασμό στην προσπάθεια προαγωγής της ψυχικής αλλά και της συνολικής υγείας και ευεξίας των πολιτών, με σεβασμό στην ανάγκη και την ελπίδα τους για ένα καλύτερο αύριο, δεν θα ακολουθήσουμε τους λαϊκιστές αντιπάλους μας στον επικίνδυνα ολισθηρό και δραματικά αδιέξοδο δρόμο της επανάλληψης των ίδιων και των ίδιων. Θα πούμε απλώς πως τώρα, επί των ημερών της εξακολουθητικά ανεπαρκούς και απέραντα ανίκανης Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κανείς -σχεδόν- δεν μιλά με την ίδια ένταση για τη συνεχιζόμενη και επιδεινούμενη επίπτωση της Οικονομικής Κρίσης στην Ψυχική Υγεία. Εκεί που οι άλλοι σιωπούν, εμείς θα μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Και εκεί που οι άλλοι καταφεύγουν στις άναρθρες φωνασκίες του λαϊκισμού, εμείς θα αντιπαραθέτουμε σαφείς και κοστολογημένες προγραμματικές προτάσεις ανάπτυξης και προοπτικής ευημερίας για τον τόπο. Αναπτύσσοντας νέα, πολυ-λειτουργικά οικονομικά πρότυπα κερδοφορίας και προκοπής. Γιατί ο χώρος της Υγείας πρέπει να πάψει να λειτουργεί ως κλειστό σύστημα διαχείρισης της μιζέριας της κοινωνίας και να αναδειχθεί σε μοχλό επιτάχυνσης της οικονομικής και κοινωνικής εξέλιξης και ανάκαμψης, όχι μόνον προσφέροντας υψηλής αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας Υπηρεσίες Περίθαλψης στους πολίτες, αλλά και αναδεικνύοντας τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, του φυσικού μας περιβάλλοντος και των επιστημόνων μας, σε νέα και ελπιδοφόρα πεδία πολυεπίπεων αναπτυξιακών εκαιριών, όπως ο ιατρικός τουρισμός ο οποίος αποτελεί κομβικό σημείο του προγραμματικού, αναπτυξιακού μας σχεδιασμού για την οικονομία και την κοινωνία, προσφέροντας έσοδα, δουλειές, προοπτικές.”

Κάνοντας μία προσωπική αναφορά, με την ιδιότητα του γιατρού, ανέφερε πως “Σαν χθες συμπληρώθηκαν 14 ακριβώς χρόνια από την ημέρα της ορκωμοσίας μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Αν και τότε λίγοι ήταν εκείνοι που μιλούσαν, στον ακαδημαίκό χώρο, για αναλύσεις κόστους – οφέλους ή κόστους – αποδοτικότητας στον χώρο της Υγείας, το πρώτο πράγμα πο έκανα ήταν να ξεκινήσω μεταπτυχιακές σπουδές -στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες- στα Οικονομικά της Υγείας. Τότε η χώρα ευημερούσε και κανένας -ή σχεδόν κανένας- δεν μπορούσε να προβλέψει τα δραματικά γεγονότα που θα ακολουθούσαν, για τον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό ιστό της χώρας μας. Τώρα τα “Οικονομικά της Υγείας” έχουν έρθει σε θέση πρώτης γραμμής για την εφαρμογή αποτελεσματικής τεχνογνωσίας και βελτιστοποίησης της διαχείρισης των περιορισμένων πόρων που διατείθενται για την Περίθαλψη, την Πρόνοια και την Πρόληψη. Ασχετά αν η ανίκανη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να μεταχειρίζεται τόσο την Υγεία όσο και την Οικονομία με γνήσια ανεπάρκεια και μικροκομματική υστεροβουλία. Η Οικονομία έχει μπει για τα καλά στην Υγεία και ως επόμενη Κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία θα ενδυναμώσει τις καλές πρακτικές, θα εξαλέιψει τις παθογένειες και θα φέρει, όχι μόνον την Οικονομία στην Υγεία, αλλά και την Υγεία στην Οικονομία”.

Κλείνοντας, ο κ. Λιάπης απευθύνθηκε με ενθουσιαμό στους συνέδρους,αλλά και στους πολιτικούς αντίπαλους της Νέας Δημοκρατίας και σε όλους τους πολίτες, λέγοντας:
“Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί εδώ, στη Νέα Δημοκρατία, όλοι μαζί, μαζί με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας, μπορούμε. Γιατί εμείς και μπορούμε και αξίζουμε. Γιατί, αν δεν μπορείτε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τότε πώς αξίζετε, για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη των πολιτών που τόσο ανερυθρίαστα και επαναλλαμβανόμενα εξαπατήσατε; Αν πάλι λέτε πως αξίζετε, τότε γιατί δεν μπορείτε να κυβερνήσετε τη χώρα, παρά μόνον να παραπαίετε από σκάνδαλο σε σκάνδαλο και από ανεπάρκεια σε ανεπάρκεια;
Εμείς μπορούμε να βαδίσουμε όλοι μαζί. Όλοι μαζί για την Ελλάδα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αυρανό Πρωθυπουργό της αλήθειας, της προκοπής, της εξόδου από τα μνημόνια και της ανάπτυξης. Για μια Ελλάδα όπως τολμούμε να την ονειρευτούμε, για μια Ελλάδα όπως μπορούμε να την πραγματώσουμε. Γιατί, πράγματι, αξίζουμε καλύτερα!”

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

ΗΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ»

ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Του Γεωργίου Παπασίμου

Δικηγόρου

Μέλους της «Πρωτοβουλίας 14ης Μάη»

 

 

«Οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα έχουν ναρκοθετήσει τον διάλογο για την όποια εναλλακτική λύση»… Είναι μια φράση που είχα χρησιμοποιήσει, για να εντοπίσω το τραγικό Ελληνικό πρόβλημα της αδυναμίας του πολιτικού προσωπικού να ανταποκριθεί στις δυσκολίες,που αντιμετωπίζει η Χώρα και στην εύκολη προώθηση λαϊκίστικων και απλοϊκών «πολιτικών», που κυριαρχούν με την βοήθεια της πλειονότητας των ΜΜΕ.

Η αίσθηση αυτή, που έγινε πλέον πεποίθηση, επικυρώθηκε από το πέρασμα της κυβερνώσας παράταξης στο νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο των μνημονιακών δυνάμεων, έχοντας αναδείξει ένα ακόμη πρόβλημα, που δεν είχε τεθεί στον ίδιο βαθμό στην Ελλάδα:Την στροφή προς τον συντηρητισμό, τον αυταρχισμό και τον ρατσισμό,που σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη,καθώς και την έλλειψη οποιουδήποτε ουσιαστικού διαλόγου για μια εναλλακτική – προοδευτική λύση, εξαιτίας των συνεπειών της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, που κατακαίει κοινωνίες και δικαιώματα.

Η αλματώδης άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ένταξη τηςΧώρας στη «μνημονιακή κόλαση», αποτέλεσε έκπληξη για ολόκληρο τον κόσμο, μιας και τα κόμματα της «Αριστεράς», ιδίως μετά την παράδοση του λεγόμενου «υπαρκτού σοσιαλισμού» στην αγκαλιά του νεοφιλελευθερισμού, είχαν ακολουθήσει φθίνουσα πορεία, με την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία να μετατρέπεται σε οργανικό κομμάτι της κατεστημένης εξουσίας και να αναδεικνύεται σε ακραιφνή υποστηρικτή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας.

Έτσι, ενώ στον παγκόσμιο χάρτη υπήρξε μετατόπιση προς ακροδεξιά κόμματα και ρατσιστικές αντιλήψεις, στην Ελλάδα η δυσαρέσκεια για την σκληρή μνημονιακή λιτότητα, εκφράστηκε μέσα από έναν συνασπισμό «αριστερών» ομάδων, που υποτίθεται πως πρέσβευαν το διαφορετικό: Το αληθινό, το γνήσιο, το δημοκρατικό, το δίκαιο. Το αποτέλεσμα ήταν όλος ο κόσμος να στρέψει το βλέμμα του προς την Ελλάδα.Πλην όμως, οι δυνάμεις αυτές «ζυγίστηκαν και βρέθηκαν ελλιπείς».

Η υιοθέτηση, όμως, όλων των προσταγών των «αρπακτικών» της Τρόικα και του τραπεζοοικονομικού κατεστημένου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έφερε την πλήρη παραίτηση, την ιδιώτευση και την αποπολιτικοποίηση, σε μεγάλα κοινωνικά τμήματα. Επέφερε,όμως, και ένα θανατηφόρο πλήγμα στην έννοια τηςΑριστεράς στην Χώρα μας.

Πρόσφατη έρευνα της PublicIssue τον Ιούλιοτου 2017ανέδειξε αυτήτην ιδεολογική μετατόπιση της Ελληνικής κοινωνίας.Τα θανατηφόρα για την πλειονότητα του Ελληνικού Λαού μνημόνια της περιόδου 2009-2017, οδήγησαν στην πλήρη ιδιώτευση και στον κοινωνικό συντηρητισμό.

Ως εκ τούτου, τίθεται αμείλικτα το ερώτημα: Μπορεί αυτός ο προδομένος, παραιτημένος Λαός να βρει την έκφρασή του και τις λύσεις μέσα από κάποιον πολιτικό σχηματισμό;

Η απάντηση είναι θετική, με τον όρο ότι ομιλούμε για πολιτικές δυνάμεις έξω από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό εξουσίας. Όσο και αν μοιάζει πολυτέλεια, σήμερα που είμαστε παραδομένοι στη μέγγενη της κρίσης, με αποσαθρωμένο τον κοινωνικό ιστό, αποδιοργανωμένες τις εργασιακές σχέσεις και καταπατημένα τα εργασιακά δικαιώματα και με ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, το υγιές τμήμα αυτής οφείλει να απαντήσει στα μεγάλα αυτά ζητήματα και να αποφύγει την επέκταση της «γάγγραινας» σε όλο το «σώμα» τηςΧώρας.

Γιατί, η αντιμετώπιση της σημερινής ανηλεούς κρίσης μπορεί να γίνει μέσω της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού υποκειμένου ανατροπής – αλλαγής, από τις άφθαρτες αντιμνημονιακές προοδευτικές πατριωτικές δυνάμεις. Πολιτική δύναμη,που θα εκφράζει πραγματικά την κοινωνία, την οργή, αλλά και τις χαμένες ελπίδες της και θα αποτελείται από πολιτικό προσωπικό, που δεν θα έχει σχέσεις με συμφέροντα του Κράτους και πολιτική λογική την κατάληψη της εξουσίας, ως αυτοσκοπό και «λάφυρο». Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει το πολιτικό προσωπικό, που θα στελεχώσει το νέο πολιτικό υποκείμενο, να παραιτηθεί προκαταβολικά και δημόσια από τα πολιτικά προνόμια, που νέμεται το υπάρχον.

Αυτό το πολιτικό υποκείμενο οφείλει να υιοθετήσει έναν νέο πολιτικό λόγο, που θα «αντιλαμβάνεται» τη διαπλοκή οικονομικής και πολιτικής εξουσίας, την οικονομική εξάρτηση της Χώρας από την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το αλληλένδετο των οικονομιών σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης, της επικράτησης του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Που θα πολεμά την διαφθορά και την εξουσιομανία. Που θα βλέπει μακριά, μέσα από ένα συγκεκριμένο πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης, μιλώντας και εννοώντας τις διαρθρωτικές πολιτικές αλλαγές ως «αλλαγή περιβάλλοντος», πλαισίου ανάπτυξης και λειτουργίας της Δημοκρατίας και του Κράτους. Που θα ξεφεύγει από τον στείρο και δογματικό κρατισμό της αυτοαποκαλούμενης και αυτοακυρούμενης «πρώτης φοράς Αριστεράς» και την «δεξιά» νεοφιλελεύθερη αντίληψη λειτουργίας του Κράτους, που έχουν οδηγήσει, τελικά, την Ελλάδα στο «βάραθρο».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ