15.6 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι ΣΤ΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί αγώνες

Ολοκληρώθηκαν  με απόλυτη επιτυχία  το Σάββατο, 3-3-2018, οι ΣΤ΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί αγώνες  που διεξήχθησαν στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων .  Την Παρασκευή , 2-3-2018, πραγματοποιήθηκαν οι προκριματικοί γύροι και των τριών αγωνισμάτων, Διττοί Λόγοι, Αυθόρμητος Λόγος, Προτρεπτικός Λόγος, και το Σάββατο οι ημιτελικοί  και ο τελικός και στα τρία είδη Λόγου.

- Advertisement -

Και  φέτος στην έκτη διοργάνωση δήλωσαν συμμετοχή 15 Λύκεια του νομού Τρικάλων, το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο,  6ο, 7ο,  8ο ΓΕΛ Τρικάλων , το Μουσικό Σχολείο,  τα ΓΕΛ , Βαλτινού, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Πύλης, το ΙΓΕΛ «Αθηνά» καθώς και το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Η διοργάνωση των ρητορικών αγώνων, δίνοντάς στους νέους την ευκαιρία να διαγωνιστούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων, αποσκοπεί στην προώθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης τους. Οι κανόνες τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων, την πειθαρχημένη συνεργασία με τους συμπαίκτες τους και την με σεβασμό και κατανόηση κριτική των θέσεων της αντίπαλης ομάδας. Πρόκειται, φυσικά, για ένα εργαλείο ανάπτυξης της ελεύθερης κριτικής σκέψης, και όχι για όχημα προώθησης οποιωνδήποτε συγκεκριμένων απόψεων ή προσωπικών φιλοδοξιών.

Η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης, συνεισφέρει συνήθως αποφασιστικά στη σφαιρικότερη αντιμετώπιση και τελικά στην πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος. Παράλληλα, φέρνει τους συνδιαλεγομένους πιο κοντά μεταξύ τους, παρέχοντάς τους έναν κοινό χώρο επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς. Ίσως δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η αντιλογία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη συστατικά του πολιτισμού μας και της δημοκρατίας.

Έτσι, το Σάββατο, 3-3-2018, στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων σε ειδική τελετή απονεμήθηκαν  τα έπαθλα, χρυσό, αργυρό, χάλκινο κλαδί ελιάς, στους νικητές των ΣΤ΄ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων καθώς και τα Διπλώματα συμμετοχής, μεθέξεως ένεκεν, σε όλους τους συμμετασχόντες (ομιλητές, αναπληρωματικούς, χρονομέτρες)

Οι νικητές των Αγώνων είναι οι κάτωθι κατά αξιολογική σειρά και αγώνισμα.

Αυθόρμητος Λόγος:

1η ΘΕΣΗ:Τρίχα ΝικολέτταΑΙ. ΓΕΛ “Αθηνά”

2η ΘΕΣΗ: Κουτσιούμπας ΧαράλαμποςΓ1ο ΓΕΛ

3η ΘΕΣΗ: Μάνου ΣωτηρίαΒ3ο ΓΕΛ

Προτρεπτικός Λόγος:

1η ΘΕΣΗ:Ντινόπουλος ΓεώργιοςΑ1ο ΓΕΛ

2η ΘΕΣΗ: Καμινάρη ΒιργινίαΒ8ο ΓΕΛ

3η ΘΕΣΗ:Πασχάλη ΜαρίαΒ8ο ΓΕΛ

Διττοί Λόγοι:

1η ΘΕΣΗ: Αναγνωστόπουλος ΚωνσταντίνοςΑ6ο ΓΕΛ

Τσιάρα Αρετή-Χριστίνα            ΒΜουσικό Σχολείο

Τάκος ΣτέργιοςΓ4ο ΓΕΛ

2η ΘΕΣΗ: Σκρέκα ΚωνσταντίναΑΓΕΛ Βαλτινού

Γιαρίκης ΒασίλειοςΒ5ο ΓΕΛ

Κούτσιας ΔημήτριοςΑΙ.ΓΕΛ ¨ΑΘΗΝΑ”

 

Καλύτεροι Ομιλητές στους Προκριματικούς των Διττών Λόγων:

1η ΘΕΣΗ: Κόκκα ΕυαγγελίαΓ3ο ΓΕΛ

2η ΘΕΣΗ: Χύτα ΜαριάνναΓ4ο ΓΕΛ

3η ΘΕΣΗ: Κωστοπούλου Ευαγγελία-ΜαρίαΒΙ.ΓΕΛ “ΑΘΗΝΑ”

Συγχαρητήρια σε όλους!

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ